Zápasové menu

Hráči Stadionu na předchozí úspěchy nedokázali v Českých Budějovicích navázat a prohráli jednoznačně 5:1. Zejména v prvních dvou třetinách se projevovala veliká nedisciplinovanost kališníků, kterou Motor dokázal ve třech případech potrestat. Hráči Litoměřic odpykávali trest celkem jedenáctkrát, Jihočeši tak rozhodli hlavně v přesilovkách. .

42. kolo

5:1

2:0, 3:1, 0:0

ČEZ Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 6. Pýcha (Doležal), 15. Babka (Doležal, Pýcha), 26. Gilbert (Endál, Novák), 35. Bradley (Pavlin, Doležal), 36. Endál - 24. Marcel (Kloz). Rozhodčí: Čech, Vokřál - Hejl, Bosák. Vyloučení: 5:11. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5095. Střely na branku: 57:26. Zblokované střely: 24:11. Vhazování: 48:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Vydarený, Jandus, Pýcha, Svach, Prospal ml., Pavlin – Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Doktor, Přikryl, Novák – Dančišin.

HC Stadion Litoměřice: Král (35. Michajlov) – Pavlas, Marcel, Kvapil, Strejček, Jebavý, Rulík, Dluhoš – Eret, Havelka, Dvořák – Schegolkov, Korkiakoski, Kadlec – Šik, Kloz, Helt – Jirásek, Sklenář.

Do první větší šance tohoto zápasu se dostal ve druhé minutě domácí Zdeněk Doležal, který vyslal nebezpečnou střelu na Tomáše Krále, ten ale s přehledem zasáhl. Naopak na druhou stranu zamířil Jaroslav Dvořák. Gólmana Kváču ale také nepřekonal.

V šesté minutě otevřel skóre Pavel Pýcha, který dělovkou překonal litoměřického brankáře. Parádně mu nahrával Zdeněk Doležal. České Budějovice tak využily početní výhodu a vedly 1:0.

Na začátku deváté minuty měl obrovskou šanci domácí David Gilbert, který měl před sebou úplně odkrytou bránu. Vypálil, ale Tomáš Král se skvěle přesunul a zabránil tak dalšímu gólu. K další střele se dostal Jandus. Ani ten brankáře kališníků ale nepřekonal.

V desáté minutě zkusil Petra Kváču překonat litoměřický kapitán Pavlas. Střela mu ale úplně nevyšla a kotouč se přesunul opět ke Královi. Zde se pokoušel navýšit vedení Endál, jenž ale svým bekhendem nestrefil ani branku.

V patnácté minutě navyšoval vedení Motoru Jakub Babka, který si z levého kruhu najel přímo před Tomáše Krále a vypálil. Kališnický brankář gólu zabránit nedokázal a Budějovice vedly po necelých patnácti minutách 2:0.

Druhou periodu začal aktivněji opět domácí tým, ovšem první branku této části hry vstřelil kališník Patrik Marcel. Ten pálil od modré čáry a Kváča nedokázal zasáhnout. Litoměřice se tímto gólem přiblížily a ztrácely tak jen jednu branku.

Pouze jednobrankový náskok domácího Motoru netrval ani tři minuty. V čase 25:56 jeli dva budějovičtí hráči na jednoho kališníka. Lukáš Endál přihrával Davidu Gilbertovi, ten bez problémů propálil Krále a navýšil opět na dvoubrankový náskok.

Necelých deset minut po Gilbertově brance se hrál celkem vyrovnaný hokej ze strany na stranu. Tato vyrovnanost ale skončila ve 35. minutě, kdy byl Král krátký na střelu Codyho Bradleyho, jihočeský hráč zvyšoval už na 4:1.

Po čtvrtém obdrženém gólu zamířil na střídačku kališnický brankář Král a v bráně ho vystřídal Martin Michajlov. Ten ale zažil studenou sprchu. Po pouhých dvaceti sekundách mu kotouč za záda dostal Lukáš Endál, který vybojoval puk už ve středním pásmu a sólovou akcí ho dostal až do branky. Zvyšoval tedy průběžný výsledek už na 5:1.

Prvních deset minut třetí třetiny nebylo zdaleka tak hektických, jako v těch předchozích. Ve 44. minutě pálil z kruhu Martin Beránek, ale jeho pokus skončil v lapačce Martina Michajlova. O další branku se pokoušel Jandus, jehož střelu tečoval ještě některý z útočníků. Litoměřický brankář předvedl skvělý zákrok a udržoval skóre 5:1.

Zhruba v polovině poslední periody odjeli dva litoměřičtí hráči do úniku dva na jednoho. Jaroslav Dvořák vypálil z mezikruží, ale Petr Kváča ukryl kotouč do svého klína. V 55. minutě zápasu prověřil Martina Michajlova Jakub Doktor, který vypálil z mezikruží. Litoměřický brankář byl však připraven.

Utkání bylo ve znamení vysokého počtu vyloučení na obou stranách, a to zejména v první třetině. Domácí Motor utkání zvládl na výbornou a vyhrál nad Litoměřicemi 5:1.