Zápasové menu

Stadionu se i v lehce pozměněné sestavě zadařilo! Po rozehrávací první třetině dokázali zdemolovat ústecký Slovan šesti góly a připsat již třetí vzájemnou výhru v této sezóně! Obrovskou měrou do utkání zasáhly přesilové hry, hned čtyřikrát v nich byl Stadion úspěšný. Zejména díky tomu si připsal velice důležité tři body ve snaze o play-off!

32. kolo

6:2

1:2, 2:0, 3:0

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 20. M. Kadlec (Pavlas, Marcel), 26. Marcel (M. Kadlec), 32. Eret (M. Kadlec, Jícha), 43. Strejček (Eret, Smetana), 52. J. Kloz (Korkiakoski, Pavlas), 53. J. Kloz (M. Kadlec, Pavlas) – 5. J. Havel (Roubík), 11. Jánský (T. Jandus). Rozhodčí: Skopal, Jechoutek - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 4:8. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1370. Střely na branku: 34:16. Zblokované střely: 17:9. Vhazování: 42:32. Průběh utkání: 0:2, 6:2.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, Gaspar, Jebavý, Strejček, D. Málek – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Przybyla, Jícha – Helt, M. Havelka, Eret – Machač, Matějček.

HC Slovan Ústí n.L.: Stezka (53. Volke) – Zukal, M. Vágner, Jeřábek, Weinhold, Hes, M. Zdvořáček – T. Jandus, Roubík, J. Havel – Chrpa, D. Merta, Jánský – Krliš, Davídek, Tůma – Planý.

Kališníci vstoupili do utkání daleko aktivněji než jejich soupeř. V úvodu tudíž musel Aleš Stezka čelit několika velkým šancím zejména Klozovy formace. S postupujícím časem se ale Slovan více rozkoukával, díky čemuž se brzy dostal do vedení. Jan Havel se dostal ke kotouči v levém kruhu, načež jej napálil přímo za záda Tomáše Krále.

Domácí tým ale tato facka probudila již na sto procent. Stadion začal rozehrávat častěji útočné kombinace a i díky početní výhodě se dokázal usadit před Alešem Stezkou. Ústecká obrana ale ukázala svojí nezdolnost. Naproti tomu se na druhé straně před Králem zničehonic objevil Peter Jánský, který poslal Slovan do dvoubrankového vedení.

A Ústečané ve své aktivitě nepolevili. Na Tomáše Krále, zejména během přesilovky, doslova pálili ostrými. Gólman Stadionu v tu chvíli již v hájení svého prostoru nepolevil. Navíc se jeho týmu povedlo v samém závěru první třetiny snížit. Rychlým nájezdem a následnou trefou překvapil Stezku Martin Kadlec. První třetinu však přesto vyhráli těsným poměrem hráči ústeckého týmu.

V počátku druhé třetiny pokračovali kališníci v tlaku z konce periody předešlé. Gólman Stezka ale postupně dokázal vychytat velké akce Martina Kadlece či Petra Ereta. Proti rychlém nájezdu Patrika Marcela ale byl již bezmocný. Stadion se díky tomu opět dostal do hry.

Stadion si v dalším pokračování dokázal po většinu času udržet kotouč na svých holích a několikrát nepříjemně potrápit Aleše Stezku. Ovšem ani Ústí nechtělo nic nechat jen tak, tudíž když se dostali ke kotouči, pro Tomáše Krále také nastaly nepříjemné akce.

Pouhých sedm vteřin přesilové hry stačilo Stadionu k obratu! Z velké vzdálenosti vyslal dlouhou, padavou střelu Petr Eret. Ta posléze přepadla až za záda Aleše Stezky. Kališníci pak nadále pokračovali v enormních šancích. Gólman Slovanu ale zůstal nepokořen, a to ani během přesilové hry Litoměřic v úplném konci třetiny. Litoměřický tým ale během ní získal vedení, což mu dává výhodu do závěrečné periody.

I do třetí třetiny vstoupili kališníci lépe. Již v jejím počátku se dostali kališníci do přesilovky. Tu dokázal využít Jan Strejček. Vzápětí měl ale Slovan velkou šanci na snížení. Po faulu Jiřího Jebavého se dostal k trestnému střílení David Merta, od něhož ale kotouč mířil na Královy betony.

Litoměřický tým posléze ukázal svou vysokou přesilovkou úspěšnost. Již třetí využití přesilovky v tomto utkání si připsal Jan Kloz, jehož rychlá střela z levého kruhu mířila přímo za záda Aleše Stezky. A vzápětí dokázaly Litoměřice využít hned dvojnásobnou přesilovou hru po vyloučení Janduse a Jánského. Ihned po vhazování se opět projevil Jan Kloz, který sestřeluje svůj mateřský klub již druhou trefou.

Zbytek utkání dohrával Slovan s Martinem Volkem v brance. Tato změna ale Slovanu ani ke snížení nepomohla. Domácí Stadion tak dokonal obrat do úspěšného konce a zvítězil 6:2.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Myslím si, že derby přineslo pěkný hokej. Podle mě jsme byli celý zápas lepší a naprosto zaslouženě jsme vyhráli. Utkání mělo dva důležité momenty, naše snížení na 2:1 v závěru první třetiny a pak neproměněné trestné střílení Slovanu za stavu 4:2. Soupeř se díky tomu nevrátil do zápasu a my díky čtyřem využitým přesilovkám jsme naprosto zaslouženě zvítězili.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Do zápasu jsme vstoupili špatně, domácí měli několik šancí, které jsme s velkým štěstím přečkali. Podařilo se nám vytěžit z minima maximum, kdy jsme dali dvě branky. V poslední minutě jsme dostali hloupou branku. V prostřední třetině jsme dostali na 2:2 lacinou branku, a v zápětí domácí využili přesilovou hru a strhli tak vedení na svoji stranu. Ve třetí třetině jsme chtěli čekat na nějaké brejky, přesilové hry, ale místo toho jsme se nechali třikrát vyloučit a domácí toho pokaždé využili. Dnešní utkání nedohráli Venca Krliš a Martin Weinhold.