Zápasové menu

Až do posledního dechu velmi dramatické utkání. Stadion, do jehož sestavy se vrátila trojice zraněných hráčů, byl daleko aktivnějším celkem. Bohužel střelecké štěstí se přiklonilo na stranu soupeře. Frýdek-Místek tak v závěru definitivně pojistil své vedení a udržel v domácí hale Polárka všechny tři body.

20. kolo

4:2

0:0, 2:1, 2:1

HC Frýdek-Místek - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 21. Žovinec (Husák, Kofroň), 35. J. Kalus (Machala, Rudovský), 41. Martynek (Rudovský, Bartko), 60. Machala (Kofroň) – 38. M. Kadlec (Korkiakoski, Pavlas), 44. Gaspar (Flynn). Rozhodčí: Přikryl, Fiala – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1004. Střely na branku: 19:29. Zblokované střely: 7:6. Vhazování: 28:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Frýdek-Místek: Hlaváč (Švehlák) – Žovinec, Husák, Bartko, Zahradníček, Adámek, Krisl – Hladonik, Mikulík (C), Kofroň – Martynek (A), Novotný, Klimša (A) – J. Kalus, Peterek, Raška – Rudovský, Przybyla, Christov – Machala.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas (C), Gaspar, Smetana (A), Kvasnička, Jebavý (A), Dluhoš – M. Kadlec, J. Kloz, Korkiakoski – Rousek, M. Zadražil, Voženílek – Flynn, Jirásek, Machač – Šik, M. Havelka, J. Dvořák.

První perioda začala trochu v aktivnějším tempu pro litoměřické hráče. Gólman Hlaváč musel čelit několika střeleckým pokusům v řadě. Načež se hra uklidnila a vyrovnala. Stadion se posléze opět dostával do šancí v druhé polovině třetiny, krátce poté, co se z trestné lavice vrátil Patrik Marcel. Ovšem ani jedna z akcí neskončila gólem a po první třetině odcházely oba celky do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhou třetinu začali Frýdecko-Místečtí v mírné početní výhodě. Což také využili k rychlé gólové trefě. Skóre dnešního utkání otevřel Dušan Žovinec, jemuž se povedlo prostřelit litoměřickou obranu z velké vzdálenosti.

Kališníci se ale bleskurychle snažili o vyrovnání. Nejblíž k němu měl Markus Korkiakoski, ovšem Hlaváč dokázal v poslední chvilce vymrštit svůj pravý beton. Paradoxně posléze padl gól na opačné straně. Nahození Machaly tečoval k levé tyči Jan Kalus.

Ke snížení na straně Litoměřic došlo znovu v přesilové hře. Navrátilec do sestavy Martin Kadlec obdržel krásnou přihrávku od Korkiakoskiho, kterou z první poslal přímo za záda gólmana Frýdku-Místku. Konec třetiny byl velmi aktivní na obě strany, ke změně skóre ale již nedošlo. Rysi vstupovali do závěrečné periody s mírným náskokem.

Na počátku třetí třetiny Frýdek-Místek využil další přesilovku. Jan Rudovský našel napravo stojícího Rostislava Martynka, před nímž se otevřel celý prostor Královy branky, což zvládl vytrestat.

Ovšem Stadion nechtěl nechat nic jen tak a Michaelu Gasparovi se rychle povedlo snížit, když před brankou dopravil do sítě nahrávku od Oscara Flynna. Načež se před kališníky otevřela hned čtyřminutová přesilovka, ve které pokračovali v aktivním duchu hry. Ovšem ani Frýdek-Místek nenechal hru jen tak a dostal se k několika šancím na Krále.

V posledních minutách ještě zkoušel Stadion hrát bez Tomáše Krále v brankovišti. Díky tomu se dokázali přesunout a na dlouhou dobu udržet před Frýdecko-Místeckou brankou. Bohužel gól ale padl na straně domácích. V posledních sekundách utkání nastřelil neobsazenou branku Litoměřic Ondřej Machala. Domácí tak pojistili své vedení, na kterém se již nic nezměnilo.

Ohlasy k utkání

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Velmi těžký zápas. Je super, že jsme před pauzou získali tři body. Litoměřice jsou kvalitním soupeřem, mají spoustu mladých hráčů. Věděli jsme, že to nebude jednoduché, ale musím smeknout před Honzou Hlaváčem, který nás v důležitých chvílích podržel. Díky tomu jsou tři body doma, z toho mám velkou radost.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Samozřejmě jsme zklamaní, že jsme neodvezli nějaký bod. Vedli jsme vyrovnané, poměrně rychlé utkání. Soupeř byl ale lepší v koncovce.