Zápasové menu

Stadion se vytáhl před domácími fanoušky a po dvou prohrách v řadě dokázal opět naplno bodovat. Navíc proti papírově silnějšímu soupeři, který předtím pětkrát neochutnal hořkost porážky. Do vedení kališníky v úvodu duelu dostal Válek, hosté pak však srovnali a začínalo se znovu. Na další gól Rytířů z hole Vampoly dvakrát zareagoval ostrostřelec Otakar Šik a na časomíře svítil lichotivý výsledek 3:2. Ten dokázali svěřenci trenéra Bruka udržet až do konce a mohli oslavit vítězství.

15. kolo

3:2

1:1, 1:1, 1:0

HC Stadion Litoměřice - Rytíři Kladno

Branky a nahrávky: 10. Válek (Gaspar), 38. Šik (M. Havelka, J. Dvořák), 52. Šik (Flynn) – 19. Zikmund (Vampola), 31. Vampola (Zelingr). Rozhodčí: Wagner, Zubzanda – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:8. Bez využiti. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 286. Střely na branku: 27:21. Zblokované střely: 8:10. Vhazování: 47:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 3:2.

HC Stadion Litoměřice: Dvořák (Michajlov) – Marcel, Gaspar, Smetana (C), D. Málek, Jebavý (A), Strejček, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, Rousek – Voženílek, Válek, Řehoř – Flynn, M. Zadražil, Machač – J. Dvořák, M. Havelka, Šik.

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava (A), J. Říha, Kehar, Veber – Zikmund, Vampola (C), Kubík – Redlich, T. Kaut, Kružík – Vildumetz, Svedlund, Jelínek – Bláha, Filip, Hajný.

Rychlý protiútok, prudká rána z mezikruží a … nic. Kladenský Kružík si hned v úvodu první třetiny připravil slušnou šanci, na Dvořáka v litoměřické kleci však nevyzrál. Podobně si o chvíli později vylámal zuby také Hajný, jenž si zpoza branky nabruslil k pravé tyči a z těsné blízkosti zacílil. Úspěšnému zakončení opět zabránil domácí gólman, který kotouč v osudné chvíli zalehl.

V 10. minutě přihrál Lukáš Válek podél mantinelu Gasparovi. Domácí obránce svému spoluhráči kotouč bleskově vrátil na levý kruh a litoměřická dvaadvacítka propálila vše, co jí stálo v cestě. Rychlou odpověď chtěl obstarat Jelínek, který se sám a na vlastní pěst vrhl do útoku. Dvořák před jeho střelou ale včas scvakl betony.

V čase 18:59 už se mohla hrstka kladenských fanoušků radovat. Po skrumáži před svatyní kališníků se puk odrazil na pravý kruh k Ladislavu Zikmundovi, a ten si přesným projektilem k bližší tyči vynutil ovace vlastní střídačky.

Zkraje prostřední periody měl trefu na holi Korkiakoski, který se ihned po buly vydal do samostatného úniku. Po jeho střele se chvíli nevědělo, kde se kotouč nachází a Fin se proto snažil ještě dorážet na Brízgalu. Maskovaný muž však odolal.

Domácím příznivcům zatuhla krev v žilách v průběhu 24. minuty, když se ke střele z hranice brankoviště dostal střelec Zikmund. Po jeho dělovce zazvonila Kalich Arénou k úlevě zaplněných ochozů pouze tyčka.

Málkův pokus na druhé straně následně prolétl těsně vedle pravé tyče. Takřka přesně v polovině zápasu se po pravé straně prohnal matador Petr Vampola, objel branku a zasunul kotouč za brankovou čáru. Dvořák se při rychlé akci nestačil přemístit a kapituloval.

Stadion si průběžný výsledek nechtěl nechat líbit a dál se neohroženě vrhal do útoku. Ofenzivní snahy vyvrcholily v čase 37:42, kdy se kališníci dočkali vyrovnávací trefy. Menšího chaosu před hostující klecí využil Otakar Šik a z palebné pozice mezi kruhy rozvlnil síť za Brízgalovými zády.

Otakar Šik udeřil i později, a to v 52. minutě. Po přihrávce z pravé strany si modrooranžová desítka najela do mezikruží a vymetla horní růžek soupeřovy klece. Kladno v závěrečných minutách dobývalo litoměřickou svatyni ostošest, a to dokonce v šesti hráčích bez brankáře. Gól naděje už ale Rytíři vytěžit nedokázali a vezou si domů porážku. Stadion naopak po dvou prohrách vítězí.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Klukům bych chtěl moc poděkovat, protože podali opravdu výborný výkon. Fanoušci vytvořili perfektní atmosféru. Vyhráli jsme zaslouženě a doufám, že nás tento zápas dostal na vítěznou vlnu, na které snad nějaký čas zůstaneme.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodla jedna využitá šance domácích. Lajnoví rozhodčí ale měli na každý tým jiný metr, což utkání také ovlivnilo. Nicméně blahopřeji domácímu týmu, který si šel tvrdě za vítězstvím a myslím, že vyhrál zaslouženě.