Zápasové menu

S nervy nadranc a šťastným koncem. Takový zápas zažili fanoušci v Kalich Aréně. Jihlava si sice dokázala vypracovat dvoubrankové vedení, Stadion však její náskok smázl a směle vykročil za body. Hosté pak ještě vystrčili drápky v závěru duelu, kdy se opět dostali do jednogólového trháku. Litoměřice ale opět zvládly srovnat krok a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V něm dokonal obrat Aleš Pavlas, který ranou z 62. minuty vystřelil svému týmu cenný triumf.

9. kolo

4:3pr

0:1, 2:1, 1:1 - 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava

Branky a nahrávky: 30. J. Kloz (Pavlas), 40. Smetana (J. Kloz), 59. Rousek (Pavlas), 62. Pavlas (Válek) – 4. Pekr (Harkabus, Suchánek), 23. D. Čermák (Dostálek, Čachotský), 57. Skořepa (Harkabus, Suchánek). Rozhodčí: Valenta, Veselý – Maštalíř, Šimán. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 960. Střely na branku: 25:24. Blokované střely: 13:10. Vhazování: 35:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – D. Málek, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Buchtela – Korkiakoski, J. Kloz, Pour – Voženílek, Flynn, Rousek – Šik, Válek, Marcel – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.

HC Dukla Jihlava: Brož – J. Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský, D. Čermák – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Hrníčko.

Časomíra v Kalich Aréně se ještě nestačila ani pořádně rozběhnout a domácí už museli dotahovat gólové manko. Matěj Pekr si ve vlastní přesilovce nabruslil na spodní hranici pravého kruhu a v čase 03:31 nekompromisně zacílil do odkrytého prostoru litoměřické klece.

Chvíli po polovině úvodního dějství mohl dorovnat skóre Pour, který na Brožovu branku vyslal povedenou křížnou ránu. Vracející se obránci Štebih se Švindlem ale dobrý pokus dokázali včas zblokovat.

Následně se pokoušel zužitkovat jednu z dalších přesilovek hostí obránce Pohl. Král však proti jeho projektilu z mezikruží vytáhl bleskurychlý skvělý zákrok. Jihlava tak odcházela o přestávce do kabiny posilněna o těsné vedení.

Svůj náskok ale hosté stihli hned na startu prostřední periody ještě navýšit. Ve 23. minutě nastavil hokejku do střely od mantinelu David Čermák a ranou z otočky propálil Krále.

Stadion nesložil zbraně a vzápětí se mohl dostat na dostřel. Rouskovu dělovku z levé strany Brož pouze vyrazil k osamocenému Korkiakoskimu, ten ale v rozhodující moment promáchl.

Nabídnutou přesilovku domácí přesto využili. V čase 29:42 se Jan Kloz ujal puku na pravé straně kluziště, najel si mezi kruhy a propálil vše, co mu stálo v cestě. Pár desítek vteřin před druhou sirénou navíc Korkiakoski zamířil nebezpečně z první, Brož stihl zasáhnout.

Pak přišla velká chvíle Ondřeje Smetany. Domácí bek si zpracoval kotouč na modré a pouhou vteřinu před koncem třetiny rozvlnil svou nechytatelnou dělovkou síť jihlavské svatyně.

Gól z dílny last minute. Stadion udeřil v závěru

Vyrovnaný závěr ozvláštnilo skvělé gesto fair play, které předvedl jihlavský Skořepa. Ten odmítl výhodu přesilovky, když přiznal, že signalizovaný faul Marcela na jeho osobu by měl být odvolán. Rozhodnout mohl posléze Pekr, k úlevě litoměřických fanoušků šel puk mimo.

V průběhu 55. minuty poslali sudí na trestnou lavici Dvořáka za pozdní dohrání a Dukla nabídnutou šanci beze zbytku využila. Při závaru před litoměřickou klecí se v brankovišti nejlépe zorientoval Josef Skořepa a doklepl puk k levé tyči.

Litoměřice se však rozpomněly na povedené konce s Frýdkem či Porubou a doslova za pět dvanáct vyrovnaly gólový účet na 3:3. Šťastným střelcem se stal Lukáš Rousek, jenž po vzoru hostů zužitkoval oslabení soupeře a zásahem z mezikruží rozjásal domácí střídačku.

Z prodloužení uběhlo jen něco přes minutu, když Stadion strhl vítězství na svoji stranu. Válek přihrál už takřka zpoza branky matodorovi Aleši Pavlasovi, a ten se z pozice mezi kruhy nemýlil. Litoměřice tak urvaly cenný triumf 4:3.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník .(HC Stadion Litoměřice): Dnes k nám přijelo velice kvalitní a zkušené mužstvo, my jsme ale projevili velkou bojovnost a myslím, že jsme dva body získali zaslouženě.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě jsme z výsledku dnešního utkání zklamaní. V první třetině jsme si pár šancí vytvořili, v druhé třetině ale přišlo mnoho vyloučení, která soupeř bohužel potrestal.