Zápasové menu

To byl velmi povedený závěr domácí části letošní letní přípravy. Už od počátku Stadion ukázal svou herní převahu, kterou pojistil hned sedmi gólovými trefami. Obrovskou váhu také ukázaly přesilové hry, které kališníci hned dvakrát využili. Domácí bilanci tak litoměřičtí zakončili čtvrtou výhrou.

přát.

7:1

2:0, 2:0, 3:1

HC Stadion Litoměřice - HC Klatovy

Branky a nahrávky: 2. Válek (Kusý, Král), 9. Kadlec (Korkiakoski), 32. Korkiakoski (Kloz, Buchtela), 35. Buchtela (Havelka, Kloz), 46. Flynn (Smetana, Kusý), 52. Jebavý (Buchtela), 53. Kloz (Korkiakoski, Pavlas) – 57. Roubal (Červenka, Sysel). Rozhodčí: Luczków, Vyštejn - Beneš, Kurtin. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 7:0, 7:1.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Buchtela, Málek – Korkiakoski, Kloz, Kadlec – Voženílek, Válek, Kusý – Flynn, Jirásek, Eret – Havelka, Pochobradský, Dvořák – Václavek.

HC Klatovy: Beran – Šiler, Sysel, Váchal, Staněk, Houdek, Lokajíček, Tulačka, Roubal J. – Matyášek, Vracovský, Vavřička – Vlček, Uhlík, Roubal D. – Krs, Markov, Červenka.

Autorka reportáže: Barbora Koťová

Litoměřičtí se ujali kotouče od prvních chvil utkání. Hra se přesunula před klatovskou svatyni, kterou bránil devatenáctiletý golman Adam Beran. Hned v úvodu druhé minuty zápasu přišel první gól, o který se postaral Lukáš Válek. Stadion měl stále herní převahu, první střelu na bránu Tomáše Krále vyslal Jakub Vavřička až v sedmé minutě. O pár chvil později Klatovy inkasovaly podruhé. Prudkou střelu Markuse Korkiakoskiho usměrnil Martin Kadlec a Litoměřice vedly již o dvě branky. Tento stav platil i po skončení první třetiny.

Druhá část zápasu začala vyloučením, a to ze střídačky hostů. Dvouminutové vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě odpykal Jiří Uhlík. V polovině trestu se však provinil i hráč domácích a na trestnou lavici se za podražení usadil Patrik Marcel. Ani jedna početní výhoda však nebyla využita. Trestná lavice domácích ani nestihla vychladnout a Patrik Marcel na ní seděl znovu. Hosté ale ani tuto početní výhodu neužili. Ve třicáté první minutě si přesilovku zahrál pro změnu Stadion a dokázal ji využít. Početní výhodu využil Markus Korkiakoski. Kanonáda kališníků ale zdaleka nekončila. Ve třicáté páté minutě přidal čtvrtý gól Litoměřic Ondřej Buchtela. Stadion tak po zaznění druhé sirény vedl 4:0.

Ve třetí třetině dokázali domácí hokejisté využít druhou přesilovou hru. V šestačtyřicáté minutě využil početní výhodu Oscar Flynn, který svou přesnou střelou navýšil vedení Stadionu již na pět branek. V obraném pásmu hostí to dnes vypadlo jako na střelnici. V průběhu jedné minuty totiž kališníci vstřelili další dvě branky. První padla zásluhou Jiřího Jebavého, druhá zásluhou Jana Kloze. Tomáš Král si přesto čisté konto z dnešního zápasu neodnesl. V padesáté sedmé minutě od modré čáry vystřelil Josef Roubal, jehož vyslaný kotouč se štěstím dopadl za záda litoměřického golmana. Do konce utkání už žádná branka nepadla a Litoměřice zvítězily 7:1.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dnešní sestava se hodně blížila té, se kterou nastoupíme příští sobotu v Havířově. Byl to pro nás určitě užitečný zápas. Myslím, že pod vlivem vedení jsme ale některé situace začali přehrávat. Trochu jsme utíkali od systému, který chceme hrát. Pro sebevědomí byl ale tento zápas určitě důležitý.

Michal Straka (SHC Klatovy): Dnes domácí potvrdili, že zde mají kvalitní mladé hráče, kteří jsou v hledáčku reprezentace do dvaceti let. My jsme hráli s velmi mladým mužstvem, několik hráčů z mužstva může ještě stále hrát za juniory. Kluci tak mohli dneska vidět rozdíl mezi dospělým a juniorským hokejem a já osobně doufám, že to aspoň některým otevřelo oči. Musí stále pracovat a dělat věci které po nich chceme. Domácí dnes vyhráli zaslouženě.