Zápasové menu

I druhý zápas proti kladenským Rytířům zvládl Stadion úspěšně. V 59. minutě strhl díky Jaroslavu Dvořákovi vedení na svou stranu. Kališníkům se dnes zadařily zejména přesilové hry. Oba dva góly padly díky jejich využití. Stadion si tak v rámci přípravy připisuje první venkovní výhru, proti Kladnu zvítězil i na podruhé 2:1.

přát.

1:2

0:0, 1:1, 0:1

Rytíři Kladno - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 33. Zikmund – 25. Jebavý (Flynn), 59. Dvořák (Kadlec). Rozhodčí: Čáp, Pavlovič - Řešátko, Kučera Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 753. Průběh utkání: 0:1, 1:1. 1:2.

Rytíři Kladno: Cikánek – Zich, Kehar, Hořava, Volráb, Veber, Svedlund – Jágr, Vampola, Strnad – Jelínek, O. Bláha, Vildumetz – Kružík, Kubík, Redlich – Hajný, Zikmund, Š. Bláha.

HC Stadion Litoměřice: D. Dvořák - Smetana, Havránek, Marcel, Havlík, Jebavý, Muška, Klejna - Korkiakoski, Válek, Kadlec - Voženílek, Flynn, Jirásek - Procházka, J. Dvořák, Matějček - Šik, Pochobradský, Václavek - Tlačil

Autor reportáže: Filip Ardon (rytirikladno.cz)

První část, to bylo z obou stran spíše takové oťukávání. Žádnou možnost, která by vyloženě volala po brance, diváci neviděli, přesto se museli mít brankáři na pozoru. Za domácí se několikrát zajímavě uvolnil Šimon Jelínek, jenže žádné zakončení nebylo takové, že by na něj Daniel Dvořák nestačil.

Na začátku druhé periody mohl otevřít skóre z úniku Ondřej Bláha, který si rozhýbal brankáře, ovšem nedostal puk do sítě. Na druhé straně pak byli úspěšnější hosté v přesilovce. Kladno nevyhodilo puk, Oscar Flynn přihrál do mezikruží a Jiří Jebavý otevřel skóre – 0:1. Ladislav Zikmund se ale rozhodl, že nepříznivý stav změní. Nejprve ještě v úniku neuspěl, ovšem vzápětí na sebe vzal přečíslení a prostřelil Dvořáka – 1:1.

Závěrečnou část mohly oba týmy pojmout trochu jako nácvik přesilových her. Za vyrovnaného stavu přišla řada vyloučení, ovšem přesilovkovým komandům obou celků se nedařilo. Až necelé dvě minuty před koncem Kladeňáci propadli při útočení, Jaroslav Dvořák se dostal do úniku a poradil si s Lukášem Cikánkem v kladenské bráně – 1:2. Když pak Rytíři ještě odvolali brankáře a zkoušeli zahrozit s bruslařem navíc, mohli hosté navýšit své vedení, ale dobrým brankářským zákrokem se prezentoval Petr Hořava. Kladenští už ale víc nezahrozili, tudíž si Stadion připisuje druhou vzájemnou výhru s totožným výsledkem.