Zápasové menu

Litoměřicím se na ledě pražské Slavie zvítězit nepodařilo. V první třetině se vedení ujal domácí celek, který skóroval do konce utkání ještě třikrát. Jediný gól Stadionu vstřelil v devětatřicáté minutě Martin Kadlec. Sešívaným tak Litoměřice podlehly v základní hrací době 4:1.

přát.

4:1

1:0, 2:1, 1:0

HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 5. Panna (Valík, Šagát), 38. Kohút (Valík), 40. Heldák (Saňa), 60. Šagát – 39. Kadlec (Kloz). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC Slavia Praha: Šorf (Polívka) – Novák, Valík, Hejda, Drahorád, Duda, Saňa, Straka, Šmíd – Panna, Šagát, Nestrašil – Procházka, Šteiner, Hozák – Švec, Všetečka, Maršoun – Heldák, Kohút, Tejral.

HC Stadion Litoměřice: D. Dvořák (Sklíba) – Marcel, Buchtela, Gaspar, Walter, Málek, Klejna, Havlík – Jirásek, Kloz, Kadlec – Voženílek, Matějček, J. Dvořák – Havelka, Pochobradský, Tlačil – Grim, Sýkora, Machač.

Autorka reportáže: Martina Kramerová (hc-slavia.cz)

Litoměřice se nestačily na sešívaném ledě ještě ani pořádně ohřát a Dvořák už lovil kotouč ze své svatyně. V čase 04:40 dostal Valík přihrávku na modrou čáru a nebezpečně vypálil. Jeho projektil ještě tečoval mezi kruhy Ondřej Panna a kotouč zapadl za záda litoměřického gólmana. Slavia si s přehledem hlídala vedení, hosté si na sebe navíc zhruba sedm minut před koncem první třetiny upletli bič v podobě dvojnásobného oslabení. Když na trestné lavici „odpočívali“ Machač a Marcel, připsali si červenobílí další velkou šanci. Hejda dvakrát po sobě zacílil od modré čáry, druhý z jeho pokusů se odrazil od mantinelu k volnému Šaršounovi, který zblízka vystřelil. Dvořák se však stihl správně přemístit k tyčce a jeho pokus lapil.

I v prostřední periodě si v ofenzivě lépe vedli domácí. Jak Šteiner, tak i Všetečka ale z dobrých pozic přestřelili. Následně dostal krásnou pobídku před hostující klec Šagát, puk po jeho zakončení ale těsně minul pravou tyčku. Zkraje 38. minuty se už však sešívaní fanoušci dočkali. Jakmile Valík vyskočil z trestné lavice, ihned se zapojil do slibně rozjeté akce. Kotouč rychle přistrčil do středu hrací plochy na Dávida Kohúta, jenž se po pasu za obranu dostal sám před gólmana Dvořáka. Sóloakci zakončil zásahem nad vyrážečku a mužstvo z Edenu zvýšilo vedení na 2:0. Vzápětí se z gólu radovali tak Litoměřičtí. Ve 39. minutě po závaru před Šorfem doplachtil několikrát tečovaný puk až za brankovou čáru. Do střelecké listiny rozhodčí zapsali Martina Kadlece a Severočeši se dostali na dostřel jediné branky. O sedm vteřin později si však Slavia vzala dvougólový náskok zpět. Ihned po buly využil přihrávku od Sani Denís Heldák a proměnil vlastní samostatný únik ve třetí trefu.

Závěrečné dějství načal dvěma nebezpečnými pozdravy směrem k litoměřické svatyni Procházka. Ani jeden z nich se ale neujal. Poté dobře operovala před Dvořákem dvojice Kohút-Heldák. Proti střele prvně jmenovaného však hostující gólman i přes clonící hráče dobře zasáhl. Severočeši to v závěru ještě zkoušeli bez brankáře, ani se šesti muži v poli neuspěli. Prázdná klec naopak byla jako voda na pomyslný slávistický mlýn. Vedení totiž zpečetil zásahem do opuštěné brány Martin Šagát. Slavia si tak připsala v přípravě další vítězství.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Slavia Praha): S první třetinou jsem nebyl spokojený. Hodně jsme přidržovali puky a soupeř nám dobrým pohybem dělal problémy. Ve druhé třetině už jsme naopak hráli perfektní hokej. Z naší strany to bylo parádní. Škoda, že jsme nedali víc gólů. Mohli jsme odskočit a bylo by to v klidu. Třetí třetina byla vyrovnaná, hodně se bruslilo. Ale myslím, že jsme ji odpracovali velice dobře a vyhráli zaslouženě. I když jsem Litoměřice trénoval, nijak speciální zápas to pro mě nebyl. Je to pořád jen příprava.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Podle mě jsme viděli z obou stran poměrně slušné tempo a slušný hokej. Slavia vyhrála zaslouženě, protože byla efektivnější v zakončení. Hrála o trošku líp přesilové hry a na nás bylo vidět, že jsme hráli druhý den po sobě v úmorném počasí. Ale jinak se mi ten zápas líbil.