Zápasové menu

Litoměřice vystoupily do přípravného utkání vítězně. Skóre otevřel ve druhé třetině navrátilec do Stadionu Jan Kloz. V polovině zápasu se podařilo zvýšit domácímu celku na 2:0, kdy se prosadil nováček týmu Litoměřic Markus Korkiakoski. Kladenští dokázali snížit pět minut před koncem zápasu na 2:1 po střele Jakuba Strnada. Litoměřice si přesto připisují první těsnou výhru hned v prvním utkání přípravných zápasů.

přát.

2:1

0:0, 2:0, 0:1

HC Stadion Litoměřice - Rytíři Kladno

Branky a nahrávky: 29. Kloz (Pavlas, Kadlec), 32. Korkiakoski (Kadlec, Marcel) – 55. Strnad (Kubík, Svedlund). Rozhodčí: Luczków, Vyštejn - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 510. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Stadion Litoměřice: Král – Pavlas, Marcel, Lytvynov, Jebavý, Walter, Málek, Smetana, Havlík – Korkiakoski, Kloz, Kadlec – Voženílek, Matějček, Dvořák – Tlačil, Pochobradský, Machač – Grim, Sýkora, Šik.

Rytíři Kladno: Stahl – Zich, Zajíc, Volráb, Svedlund, Zelingr, Kehar – Vildumetz, Filip, Strnad, Bláha Š., Zikmund, Hajný, Schildhabel, Patyk, Jelinek, Bláha O., Kubík, Bláha M.

První třetina přípravného utkání začala lépe pro hosty, kteří byli mírně aktivnější a z toho produkovali i první přesilovou hru zápasu, kterou však nevyužili. Na několik sekund měli hosté dokonce přesilovou hru 5 na 3, ale i ta byla neúspěšná. Litoměřičtí se po ubráněném oslabení pokoušeli o několik útočných výpadů, avšak taktéž neúspěšně. Bez výraznějších útočných akcích skončila první třetina za stavu 0:0.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji opět Kladenští a hned první střela se otřela o Královu tyčku. Ale přesilovou hru si zahrály domácí Litoměřice, přestože ohrozily kladenskou branku několika dobrými akcemi, první přesilovku utkání domácí celek nevyužil. Ale tu následující už ano. Po skvělé nahrávce Martina Kadlece se prosadil navrátilec do litoměřického týmu Jan Kloz. Po třech minutách po vstřelení první branky se dostal do samostatného úniku Martin Kadlec, přestože se mu nepodařilo hostujícího brankáře překonat, z dorážky se prosadil nováček domácího celku Markus Korkiakoski. I hosté si v závěru třetiny zahráli přesilovou hru, ale své šance v góly opět neproměnili. Do kabin se odcházelo za stavu 2:0 pro domácí.

Třetí třetina začala ve svižném tempu a bylo k vidění několik šancí na obou stranách, avšak oba brankáři byli na svých pozicích a chytali spolehlivě. Oba celky měly k dispozici několik přesilovek, ale ty zůstaly nevyužité, přestože se i litoměřický tým dočkal dvojnásobné přesilovky. Pět minut před koncem utkání se v koncovce zadařilo hostujícímu celku a Rytíři dokázali snížit na rozdíl jediné branky po střele Jakuba Strnada. Snahu o vyrovnání hostů zmařila jejich nedisciplinovanost a domácí zvítězili v prvním přípravném utkání těsně 2:1.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Dnes jsme odehráli náš první přátelský zápas v letošní sezóně, ve kterém jsme si potřebovali vyzkoušet hlavně systém hry. Také zde máme některé hráče na zkoušku, které jsme potřebovali vidět v zápase. Utkání si samozřejmě ještě budeme muset později více rozebrat, abychom se mohli do příště zlepšit.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Byl to vyrovnaný zápas, na obou stranách se poměrně slušně bruslilo. Bohužel jsme dostali jeden gól v oslabení a potom jsme udělali hrubou chybu na útočné modré čáře. Domácí to potrestali, to rozhodlo. My jsme neproměnili šance a v tom byl rozdíl. V závěru jsme měli dlouhé oslabení 5 na 3, které jsme zvládli velmi dobře. Pak už nám ale chyběly síly a čas na zvrat.