Zápasové menu

Od počátku hry se Stadion snažil vzdorovat ústeckému tlaku a v určitých pasážích hry s ním dokázal hrát vyrovnaně. Utkání proto zejména v třetí třetině připomínalo výraznou přestřelku mezi oběma celky. Hru Litoměřic výrazně oživili Jaroslav Dvořák s Vojtěchem Komárkem. Přesto Stadionu v závěru i díky přesilovkám docházel dech a Slovan dokázal vývoj otočit ve svůj prospěch.

Přípr.

3:4

1:0, 0:2, 2:2

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 16. Komárek (Pavlas, Jirásek), 48. Hanták (Kalla, Bílek), 54. Stříbrný (Komárek, Jirásek) – 22. Merta (Flynn, Husák), 24. Husák (Vaněk), 56. Markulinec (Mlčoch, Zdvořáček), 58. Brož (Vágner, Vrdlovec). Rozhodčí: Vyštejn, Luczków – Beneš, Votrubec. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 420. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.

HC Stadion Litoměřice: Wolf (Michajlov) – Pavlas, Málek, Šesták, Smetana, Jebavý, Jandus, Jeřábek – Kalla, Šimeček, Bílek – Pilař, Miškář, Řehoř – Dvořák, Hanták, Kantner – Jirásek, Komárek, Stříbrný.

HC Slovan Ústí n.L.: Růžička (Dlouhý) – Vaněk, Husák, Brož, Vágner, Mlčoch, Hes, Zdvořáček – Flynn, Roubík, Melka – Volf, Vrdlovec, Merta – Štěpánek, Sladkovský, Severa – Markulinec, Gengel, Mical.

Hned na úvod utkání se hosté usadili v obranné třetině domácího týmu. Od třetí minuty se hra vyrovnala a domácím se několikrát podařilo ohrozit branku soupeře. Do branky domácích se poprvé tuto sezonu postavil Adam Wolf. První start si také připsal útočník Matyáš Kantner. Na začátku zápasu obě mužstva předváděla bruslivý hokej s minimem brankových příležitostí. Hosté ukázali nebezpečnou akci, kdy se proháčkoval před brankáře David Mertl, který ovšem bekhendové zakončení nedotáhl do konce. Ke konci třetiny si domácí vypracovali tlak, ovšem všechny akce skončily neúspěšně. Po střele Pavlase, kterou brankář přes několik hráčů stojících před ním neviděl, tečoval do brány hostí Vojtěch Komárek. Druhou asistenci si připsal Filip Jirásek. Ke konci třetiny dostali domácí výhodu přesilové hry, kdy byl vyloučen hráč hostí Patrik Husák, avšak domácí s touto příležitostí nenaložili.

Začátek druhé třetiny se nesl v duchu nátlaku ústeckého týmu, který si vytvořil výrazný tlak, jež skončil golem. David Merta se ocitl sám mezi kruhy a na jeho ránu Adam Wolf nedokázal zareagovat. Puk tak skončil za jeho zády. Hosté si tlak udržovali a to vedlo k vyloučení Dominika Málka za podražení. Hosté příležitost využili hned vzápětí, kdy si Patrik Husák od pravého mantinelu nabruslil do středu a přes hlouček hráčů vystřelil. Brankář domácích byl bezmocný. Domácí se snažili zápas vyrovnat, vytvořili si několik příležitostí ke střele, avšak všechny pokusy byly zablokovány bránícími hráči nebo zneškodněni gólmanem Janem Růžičkou. Za vysokou hůl byl vyloučen hráč Litoměřic Vítězslav Bílek, hosté ovšem tuto příležitost nevyužili. Domácí dostali také příležitost přesilovky, kdy byl vyloučen hráč hostí Patrik Husák za sekání. Domácím se podařilo vytvořit si slibný tlak, který bohužel nedokázali golově zakončit. Dalším vyloučeným byl hráč hostí Sladkovský. Ve druhé třetině byli celkově aktivnější hosté.

Hned na úvod třetí třetiny se naskytla příležitost vidět hru 4 na 4, která ovšem žádný gól nepřinesla. Hosté jsou jako v předchozích dvou třetinách znovu lepším týmem a vypracovávají si řadu příležitostí. Díky početní výhodě se domácím podařilo vstřelit branku. Nahrávku před prázdnou branku obdržel od Jaroslava Kally Filip Hanták a ten srovnal skóre zápasu na 2:2. V obrovské šanci se ocitl hráč Ústí Lukáš Sladkovský, který napálil tyč odkryté branky. Po několika střelách na brankáře hostí se puk odrazil k Josefu Stříbrnému a ten uklidil puk za záda bezmocného Jana Růžičky. Hosté však vzápětí odpověděli povedenou akcí, kdy Marek Mlčoch nastřelil puk přímo na hokejku Petra Markulince a ten protečoval puk do branky domácích. Hosté měli hned po vstřelené brance výhodu přesilovky 5 na 3, kterou po několika vteřinách zužitkoval Vladimír Brož. Ani v závěrečném tlaku a hře bez brankáře se litoměřickým hokejistům nepovedlo vyrovnat, zápas tedy skončil 3:4.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): První třetina byla z naší strany perfektní. Hráli jsme opravdu výborně, přehrávali jsme soupeře, střely na bránu byly 12:4 a skóre bylo 1:0, což není vůbec špatné. Nástup do druhé třetiny byl velice špatný. Nepovedlo se nám první střídání a pak jsme se těžko dostávali zpět do hry. Soupeř potrestal naše chyby a otočil utkání ve svůj prospěch. Ve třetí třetině jsme se dokázali prosadit a vzít si vedení zpět. Vůbec nerozumím tomu, co se stalo potom. Po chybě jsme dostali gól a následující vyloučení rozhodlo o výsledku. Jinak si myslím, že to dneska měla být minimálně remíza.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Přestože jsme vyhráli, tak náš výkon nebyl moc dobrý. Podle nás jsme odehráli dobře pouze druhou třetinu. První třetina byla velice špatná, bylo to pokračování minulého domácího zápasu, který jsme prohráli. V první přestávce jsme si toho v kabině hodně řekli. Naše hra se výrazně zlepšila a otočili jsme zápas. Ve třetí třetině jsme udělali dvě velké chyby, naštěstí jsme se následně dokázali také dvakrát prosadit. Za výhru jsme rádi, ale víme, že je stále co zlepšovat.