Zápasové menu

Litoměřičtí hokejisté si připsali třetí výhru v řadě. Navíc proti velmi houževnatému soupeři. Hned v první třetině utkání dvěma góly rozhodli Vítězslav Bílek a Lukáš Doudera. Celé utkání se pak nadále neslo v dobývání jedné či druhé branky, přičemž obě hájili dnes výborní gólmani. Své snažení navíc Martin Michajlov korunoval čistým kontem.

38. kolo

2:0

2:0, 0:0, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha

Branky a nahrávky: 7. Bílek (Veselý), 18. Doudera (Machala). Rozhodčí: Čech, Jechoutek – Podrazil, Bosák. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1134. Střely na branku: 34:28. Zblokované střely: 8:12. Vhazování: 41:38. Průběh utkání: 2:0.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Gaspar, Pavlas, Smetana, Doudera, L. Chalupa, Jandus, Málek – Kusý, Veselý, Bílek – Kadlec, Šimeček, Řehoř – Havelka, Hanták, Machala – Toman, Pilař, Václavek.

HC Slavia Praha: Frodl – Holý, Šmíd, Barák, Štibingr, Kasík, Růžička, Ryzák – Jankovský, Šafránek, Račuk – J. Doležal, Nedvídek, Z. Doležal – Ondráček, Kubica, Krliš – Šteiner, Furch, Šmerha.

Úvod první třetiny si odkousla Slavia, v útočném pásmu se chvilku usadila, ale vystřelit na Michajlova se hráčům nepodařilo. Po několika neúspěšných šancích obou týmů došlo k prvnímu vyloučení. Hru v oslabení si ve čtvrté minutě vyzkoušeli domácí a to bez nějakých komplikací. Skóre se povedlo otevřít v sedmé minutě, kdy převzal kotouč Vítězslav Bílek od Jana Veselého a chytře si počkal až Frodl ulehne. Kotouč ho pak jen přeskočil - 1:0. Snaha o dorovnání ze strany sešívaných byla kališníky mařena, těm se naopak povedlo navýšit v osmnácté minutě zásluhou Lukáše Doudery. Ten využil nepozornosti obránce Slavie, který gólmanovi blokoval výhled. První dvacetiminutovka se dohrála s nátlakem Litoměřic.

Druhé dějství začalo zlehka zakázaným uvolněním. Kališníci se snažili vytlačovat hosty z domácího obranného pásma, jejich kombinace však byla vždy nějak narušena a Slavia se vracela zpět. Prolomení přišlo ve dvacáté čtvrté minutě, kdy si hráči Litoměřic vyzkoušeli přesilovou hru a mohli si tak ostře ozkoušet Frodla. Stejná situace se opakovala, ale s opačným dějem, tentokrát si na trestnou lavici sedl Filip Hanták. V rovnocenném počtu hra probíhala vyrovnaně. Hodně povedených šancí bylo vidět v dalších a dalších přesilovkách, jedna taková byla čtyři minuty před koncem, kterou kališníci odehráli celou v útočném pásmu a to nebyla poslední. Druhé dějství končí ostřelováním hostující svatyně, avšak bez gólu.

Do třetí dvacetiminutovky vstopily oba týmy vcelku vyrovnaně. Po čtyřminutovém klání se povedlo hráčům Slavie kališníky na chvilku převršit, když se zdrželi okolo branky Michajlova. Stadion se však nenechal zaskočit a zvýšil tempo natolik, aby vrátil úder zpět. Rozjeté akce ze strany hostů domácí většinou rozpustili už ve středním pásmu a kotouč posunuli zpět. Osm minut do konce a Litoměřice odehrávají další přesilovku, ve které se HC Slavia Praha udržela lépe než v těch předchozích. Opět se nedá říci, že to byla přesilovka poslední. Minuta do konce a hosté začali atakovat branku, kterou Michajlov úspěšně ubránil. Výsledek zápasu byl tedy rozhodnut už v první třetině.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Myslím si, že jsme dnes proti Slavii podali výborný výkon a zaslouženě vyhráli. Samozřejmě to bylo velmi náročné utkání. První dvě třetiny jsme byli mírně lepší, což bylo vidět i například na počtu střel na branku. I začátek třetí třetiny byl z naší strany dobrý, ale chyběl tam potvrzující gól na 3:0. V přesilovkách ve druhé třetině jsme měli nejméně dvě vyložené šance. V třetí třetině jsme si to začali dělat příliš složité a místo toho, abychom dali gól, tak jsme soupeři dovolili vytvářet si brejkové situace. V rozhodujících situacích nás velice podržel Martin Michajlov, který si zaslouží obrovskou pochvalu stejně jako celé mužstvo.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Dnešní zápas byl vlastně obrázek těch předešlých. Potýkáme se s individuálními chybami a děláme zbytečné fauly. Těchto chyb se musíme pro příště vyvarovat. Také nám chybí lepší důraz a tlak v předbrankovém prostoru. Soupeř dnes naše chyby potrestal, my jeho ne, a to rozhodlo o výsledku utkání.