Zápasové menu

Ani enormní snaha na otočení vývoje utkání bohužel Litoměřicím nepomohla. Kališníci dlouhou dobu drželi se Slovanem síly a stav blízký vyrovnání. V závěru třetí třetiny však i tyto došly a Ústí si definitivně pojistilo svou druhou výhru v letošních vzájemných utkáních. Ústecký zimní stadion tak pro tuto chvíli litoměřickými dobyt nebyl, Stadion tak bohužel přepouští desáté místo právě Slovanu.

33. kolo

4:1

0:1, 2:1, 2:0

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 26. Šenkeřík (Vrdlovec, Merta), 39. Melka (Roubík, Šenkeřík), 57. Kružík (Vrdlovec, Vágner), 60. Volf (Volke) - 40. Miškář (Bílek, Jeřábek). Rozhodčí: Zubzanda, Luczków - Toman, Coubal. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 992. Střely na branku: 40:42. Zblokované střely: 14:10. Vhazování: 53:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC Slovan Ústí n.L.: Volke – Šenkeřík, Brož, Vágner, Husák, Hes, Bernad, Zdvořáček – Merta, Melka, Roubík – Smolka, Vrdlovec, Kružík – Kuběna, Pšenička, Severa – Volf, Najman, T. Jandus.

HC Stadion Litoměřice: Král - Jeřábek, Pavlas, Smetana, Strejček, M. Jandus, Jebavý, Málek - Kusý, Miškář, Bílek - Řehoř, Šimeček, Půlpán - Kantner, Hanták, Valášek - Havelka, Pilař, Jirásek.

V první třetině jsme branku neviděli. Ze začátku utkání bylo tempo zápasu hodně vysoké s množstvím šancí, které ovšem ke gólu nevedly. V největších šancích byl Roubík a Šimeček, kteří v obou případech ujížděli sami na brankáře, ale bez úspěchu. Oba brankáři předváděli skvělé výkony. Od osmnácté minuty se po zákroku na Volkeho hra přiostřila a vzduchem začaly létat emoce. Do druhé třetiny nastoupily Litoměřice s ještě více než minutovou přesilovou hrou pět na čtyři - 0:0.

Druhá třetina už branky přinesla a Slovan šel do třetí třetiny s jednobrankovým vedením. Na dělovku Petra Šenkeříka a milimetrovou trefu Antonína Melky dokázal gólem do šatny zareagovat Patrik Miškář a bylo postaráno o zápletku. Domácí se museli na začátku třetiny obejít bez svého kapitána Vágnera, který neudržel emoce a odpykával si osobní trest za nesportovní chování - 2:1.

Ve třetí třetině díky využité přesilovce odskočil Slovan na rozdíl dvou branek díky Danielu Kružíkovi a v závěrečné hostující power play pečetil výsledek Lukáš Volf. Tempo bylo už značně vlažnější, nicméně opadly i zákeřnosti a provokace, kterých chvílemi přibývalo a zápas se v klidu dohrál. Domácí tým tak přeskočil svého soupeře v tabulce díky výsledku 4:1.

Ohlasy k utkání

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): „Bylo to dramatické utkání. Od první minuty to bylo vyhrocené, jsme rádi za výhru a tři body."

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Po dvou třetinách jsme prohrávali o gól, chtěli jsme vyrovnat, ale vinou zbytečných faulů se nám to nepodařilo. Dnešní zápas je pro nás ztráta."