Zápasové menu

První ze dvou víkendových utkání na východě republiky neskočilo pro litoměřické hokejisty úplně šťastně – Stadion padl na půdě Prostějova 1:3, přičemž pod jedinou trefu hostů se podepsal Ivan Řehoř. Šanci na reparát budou kališníci mít už zítra proti aktuálně devátým rysům z Frýdku-Místku.

28. kolo

3:1

2:1, 0:0, 1:0

LHK Jestřábi Prostějov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 8. Dvořáček (Divíšek, Rudovský), 16. Venkrbec (Dvořáček), 60. Divíšek (Rudovský) – 5. Řehoř (Šimeček, Smetana). Rozhodčí: Dědek, Fiala – Kotlík, Polák. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 246. Střely na branku: 31:19. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Groh) – Drtina, Kolář, Žovinec, Holík, Horyna, Mikliš – Luňák, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Zabloudil, Meidl, Hozák – Švec, Voženílek, Prokeš.

HC Stadion Litoměřice: Klouček (Král) – Smetana, Buchtela, Jeřábek, Strejček, Jebavý, Jandus – Kusý, Pilař, Bílek – Helt, Kodýtek, Machala – Řehoř, Šimeček, Stříbrný – M. Havelka, Hanták, Kantner.

Autor reportáže: redakce lhkjestrabi.cz

Hned v úvodu utkání se Prostějov usadil v útočném pásmu a Tomáš Nouza vyzkoušel pozornost litoměřického brankáře, stejně tak ho o chvíli později prověřil i Daniel Voženílek. V dalších minutách se hra vyrovnala. V 5. minutě zaútočili hokejisté Litoměřic a hned z první větší šance šli do vedení. Ivan Řehoř dostal kotouč ideálně na levou stranu do jízdy a střelou o tyčku překonal Neužila. Domácí se snažili hned odpovědět, ale výraznou šanci si nevypracovali. Ta se jim nabídla díky přesilovce při vyloučení litoměřického Josefa Stříbrného na 2+2 minuty za vysokou hůl, kterou domácí bleskově využili. David Dvořáček dostal přihrávku od Divíška a jeho střela skončila v síti Litoměřic. Druhá část přesilovky Prostějovu ale nevyšla a hosté se celkem bez problému ubránili. Následně se pak Prostějov musel bránit ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách soupeře a s pomocí svého brankáře Neužila obě hry v oslabení zvládl. V plném počtu pak Jestřábi zamkli kališníky v jejich obranném pásmu a ostřelovali brankáře Kloučka. Jejich snaha byla korunována úspěchem, když na střelu Matouše Venkrbce už brankář Klouček nedosáhl. Vzápětí se ocitl ve velké šanci sám před brankářem Tomáš Nouza, ale Kloučka nedokázal překonat. Ještě v závěru třetiny se hostující gólman vytáhl skvělým zákrokem při další přesilovce Jestřábů, když se dokázal rychle přesunout ke své pravé tyči a zabránil tak dalšímu gólu Prostějova. Prostějov byl prakticky celou dobu aktivnějším týmem a po zásluze šel do kabin ve vedení 2:1. Musel ale otáčet nepříznivý stav, když z ojedinělé šance soupeře se prosadil Řehoř. Aktivitu Jestřábů potvrzovala i statistika střel na branku, kterou vyhrál 15:5.

I druhou třetinu zahájil Prostějov aktivně, ale střela Žovince šla vysoko nad a střelu Rudovského z otočky i další nebezpečnou střelu domácích od modré skvěle chytil brankář Klouček a podržel tak svůj tým. V přesilové hře se dostali ke slovu hosté, ale Prostějov svou branku ubránil. Po skončení přesilovky dvakrát pálil litoměřický Machala, obrana Prostějova odolala, stejně tak jako branka hostů při následném protiútoku Jestřábů tři na jednoho. V 37. minutě měl David Dvořáček na hokejce gól na 3:1. Dostal skvělou přihrávku před odkrytou bránu, ale střela mu nesedla. Další šanci měl prostějovský Luňák, když dostal puk od modré od Žovince, ale střelu z otočky nevsítil. I ve druhé třetině byli Jestřábi aktivnější, ale nedokázali svou aktivitu korunovat gólem. Jejich šance likvidoval brankář Klouček, stejně tak byl spolehlivý i domácí Neužil při střelách hokejistů z Litoměřic. Druhá třetina tak skončila bez branek. Statistika střel na branku 9:5 ve prospěch Prostějova.

Ve třetí třetině jsme viděli vyrovnaný boj. Hokejisté obou celků vyzkoušeli připravenost obou brankářů, ti ale byli pozorní a své brány uhlídali. V 47. minutě měl velkou šanci opět domácí Nouza, který se už podruhé v utkání ocitl sám před brankářem Kloučkem, ale tak jako poprvé ani teď nedokázal propálit puk za záda soupeřova brankáře. Domácí pokračovali ve snaze dát třetí gól a vzdálit se tak soupeři na rozdíl dvou branek. Ale ani další velká šance domácího Jiřího Hozáka na skóre nic nezměnila. Zato Litoměřicím se nabídla šance na srovnání skóre při přesilové hře při vyloučení domácího Holíka. HC Stadionu se v ní ale nedařilo, domácí skvěle bránili. Před vypršením trestu Holíka ale došlo k dalšímu vyloučení z řad Jestřábů a šance Litoměřic na srovnání se tak ještě zvýšily. Přesilovku 5 na 3 po 25 sekundách ukončilo vyloučení hráče hostů Josefa Stříbrného a Jestřábi se tedy ubránili. Vzápětí se Matouš Venkrbec protlačil před bránu Litoměřic a zkusil zakončit bekhendem. Klouček ale jeho střelu chytil a udržel svůj tým v naději na vyrovnání. Závěr zápasu byl velmi dramatický. Při vyloučení Rudovského hráči Litoměřic soupeři zle zatápěli, Divíšek zabránil střele na branku lehnutím do střely, vzápětí skvěle vychytal tutovku hostů Neužil. Při návratu z trestné lavice však Rudovský hned fauloval znovu, takže přesilovka hostů pokračovala. Litoměřice při ní odvolali brankáře a hráli tedy 6 na 4. Čtyři sekundy před koncem utkání bylo rozhodnuto. Z trestné lavice vracející se Rudovský se zmocnil puku, přihrál Tomáši Divíškovi a ten skóroval do prázdné branky. Utkání tak skončilo 3:1 pro domácí Jestřáby.