Zápasové menu

Výhra se štěstím, tak by se dalo charakterizovat dnešní vítězství ústeckého Slovanu. Oba týmy se víceméně jen dobývaly do soupeřovy branky a čekaly na to, který brankář dříve poleví. Zejména díky oběma gólmanům zápas skončil výsledkem, jakým skončil. Stadion tedy po dvou letech v domácím derby bohužel padl.

20. kolo

1:3

0:0, 0:1, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 48. Miškář (Dvořák, Kantner) - 39. Merta (Kousal, Husák), 56. Severa (Volf, Hrdinka), 60. Roubík. Rozhodčí: Doležal, Škrobák - Kotlík, Polák. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1380. Střely na branku: 37:27. Zblokované střely: 10:12. Hity: 15:5. Vhazování: 37:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Málek, Strejček, Jandus – Kusý, Pavlík, Bílek – Dvořák, Miškář, Kantner – Válek, Hanták, Stříbrný – Havelka, Komárek, Pilař.

HC Slovan Ústí n.L.: Růžička – Bernad, Hrdinka, Husák, Hes, Mlčoch, Vaněk – Smolka, Roubík, Melka – Kousal, Vrdlovec, Merta – Severa, Volf, Gengel – Sladkovský, Navarra.

Do derby nastoupila obě mužstva ve svižném tempu, první vhazování vyhrálo mužstvo domácích, následně se kotouče chopil ústecký Slovan a na několik minut se uhnízdil v obraném pásmu domácího celku. V páté minutě převzali hru do svých rukou hráči Litoměřic a usídlili se před ústeckým golmanem Růžičkou. Hra se následně přesouvala od jedné brány k druhé. Krásnou šanci si vytvořili domácí, litoměřický útočník byl však těsně před zakončením faulován, a tak si domácí zahráli první přesilovou hru zápasu. Přestože ji hráči Stadionu celou odehráli před bránou Slovanu, branku vstřelit nedokázali. Do zaznění první sirény již žádný gól nepřišel a první třetina skončila za stavu 0:0.

Vstup do druhé třetiny nebyl pro Litoměřice vůbec jednoduchý, nejprve byl vyloučen Dominik Málek na čtyři minuty, když ale uběhla polovina z jeho tresu byl vyloučen Martin Havelka a Stadion hrál dvě minuty ve třech. Toto oslabení však s přehledem zvládl. O dvě minuty později se karta obrátila a hosté šli do čtyř, ale ani domácím se v přesilové hře nezadařilo a skóre bylo stále nerozhodné 0:0. Do konce druhé periody se však diváci v Kalich Areně gólu dočkali. Ve třicáté deváté minutě se za asistence Pavla Kousala a Matěje Hese prosadil David Merta. Slovan tak odcházel do kabin s jednobrankovým vedením.

Do třetí části nastoupili domácí o něco více energicky než hostující celek. Ve čtyřicáté páté minutě si tím vynutili faul od hráčů ústeckého Slovanu a svojí šanci k dorovnání ztráty řádně využili. V přesilové hře tečoval nahozený puk od Matyáše Kantnera Patrik Miškář a srovnal na 1:1. Čtyři minuty před koncem utkání se však do vedení vrátili hosté, když za záda Martina Michajlova dostal kotouč Jiří Severa. V poslední minutě zkusili domácí hru v šesti, Slovan se ale půl minuty před zazněním třetí sirény chopil puku, který do prázdné brány dopravil Jaroslav Roubík. Slovan tak v derby zvítězil 1:3.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Myslím si, že jsme dnes podali lepší výkon než v pondělí proti Třebíči, ale bohužel výsledek je opačný. V dnešním utkání jsme narazili na výborného Růžičku v bráně Ústí a zápas jsme v závěru ztratili, přestože jsme věřili, že po srovnávací brance zápas otočíme v náš prospěch. Poslední dobou bohužel sestavu lepíme a stále nám odpadají další a další hráči, ať už kvůli zranění nebo nemoci. Dnes kvůli zranění nedohráli tři hráči po jasných faulech a bohužel nevím, jestli je rozhodčí neviděli nebo jen vidět nechtěli. Seker bylo ale v dnešním utkání ze strany Ústí spousta a vylučováni jsme byli my za hlouposti. Těžko se mi to hodnotí, gratuluji Ústí k vítězství, ale myslím si, že horším týmem jsme dnes nebyli a body bychom si zasloužili.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Včera jsem se dočetl, že jsme zde už skoro dva roky nevyhráli a to nás velice motivovalo. Hráči to věděli a do utkání šli s cílem vyhrát. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Mužstvo podalo parádní bojovný a týmový výkon, který byl podpořený výborným Janem Růžičkou v bráně.