Zápasové menu

Po dlouhou dobu vyrovnané utkání hledalo svého vítěze až do prodloužení. Sice se oba týmy dostaly k určitému, nepříliš však velkému, množství šancí, málokterou z nich dokázal proměnit. Proto bylo k vidění napětí mezi oběma soupeři do posledního dechu, které vygradovalo ve třetí třetině souhrou několika potyček mezi oběma soupeři.

15. kolo

2:3pr

1:1, 0:1, 1:0 - 0:1

HC Stadion Litoměřice - LHK Jestřábi Prostějov

Branky a nahrávky: 7. Miškář (Jebavý, Král), 41. Pavlas (Kusý) – 9. Divíšek (Rudovský), 30. Nouza (Divíšek, Rudovský), 64. Nouza (Neužil). Rozhodčí: Kopeček, Barek - Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 810. Střely na branku: 28:24. Zblokované střely: 15:11. Hity: 18:22. Vhazování: 37:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Stadion Litoměřice: Král – Jeřábek, Pavlas, Kachyňa, Smetana, Jebavý, Jandus – Kusý, Veselý, Chalupa – Dvořák, Miškář, Jirásek – Helt, Šimeček, Stříbrný – Kantner, Komárek, Havelka.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Havlík, Kolář, Horyna, Holík, Žovinec, Mikliš – Luňák, Venkrbec, Nouza – Dvořáček, Divíšek, Rudovský – Zabloudil, Voženílek, Švarc – Fiala, Hozák, Švec.

Do úvodní třetiny vstoupila obě mužstva trochu vlažně, vzápětí se však hra začala mírně zrychlovat a hra se přesouvala z jednoho obraného pásma do druhého. Již v sedmé minutě přišla první branka zápasu, o níž se zasloužil Patrik Miškář, který po přihrávce od Jiřího Jebavého rychle přešel do útočného pásma a svou přesnou střelou dostal kotouč za záda prostějovského golmana. S odpovědí hostující celek dlouho neotálel a pouhé dvě minuty po brance domácích odpověděl. Tomáš Divíšek překonal litoměřického Tomáše Krále a Jestřábi tak srovnali na 1:1. V následujících minutách se hra odehrávala převážně ve středním pásmu a do konce třetiny se již skóre nezměnilo.

Druhou periodu začal tým Litoměřic početní výhodou, kterou nedokázal využít stejně jako dvě následující. Jestřábům se ale přesilová hra, do které se ve dvacáté deváté minutě dostali, vydařila. Tomáš Nouza za asistence střelce prvního gólu Prostějova Tomáše Divíška dostal hosty do vedení 1:2. Oproti první třetině, ve které jsme mohli vidět pouze jednu přesilovou hru, se v té druhé vylučovalo hojně. Přesilovky, které následovaly však už žádnou branku nepřinesly. Jestřábi tak po zaznění druhé sirény odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Do třetí části vstoupil tým Litoměřic jako vyměněný, od prvních vteřin si začal vytvářet tlak na soupeřovu klec a po dvaceti vteřinách nahodil kotouč na bránu Prostějova Aleš Pavlas a díky zmatku před bránou soupeře Stadion srovnal na 2:2. Ve čtyřicáté páté minutě měli kališníci možnost dostat se do vedení, a to díky dvojnásobné přesilové hře. Přesilovky však aktuálně nejsou nejsilnější stránkou litoměřického mužstva, a tak i tato početní výhoda zůstala nevyužita. Hosté si v dalších minutách také zahráli přesilovku, která zůstala taktéž bez vstřelené branky. Dál se hra přesouvala od jedné brány k druhé a drobné šance si vytvářely týmy na obou stranách. Do konce základní hrací doby se skóre již nezměnilo a utkání pokračovalo do prodloužení. V poslední minutě prodloužení se prosadil Tomáš Nouza a domácí tak z vyrovnaného utkání brali bod.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): První třetina byla z obou stran docela vlažná, od druhé třetiny jsme se stali lepším mužstvem. Ze tří závažnějších situací nám ale soupeř dal dva góly. V přesilovkách je vidět, že nám chybí zkušení hráči. Kromě jedné přesilovky jsme si v těch ostatních nevytvořili žádné šance, a to ani když jsme hráli minutu a půl v pěti na tři. V týmu nám chybí zkušenost, díky které bychom mohli rozhodovat zápasy. Myslím si, že i v prodloužení jsme byli lepším týmem, vytvářeli jsme si šance, Prostějov si vytvořil jednu a dal z ní gól. Kluky dnes musím pochválit za nasazení do hry a dohrávání soubojů. Soupeř dokázal potrestat každou naši chybu, je to pro nás těžké, ale musíme se z toho poučit a jít dál.

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): Myslím si, že první dvě třetiny litoměřičtí hráči nejspíše nehráli to, co po nich trenéři chtěli. Ve třetí třetině po vstřeleném gólu v první minutě jich ale začal být plný led. Já osobně jsem rád, že jsme se v prodloužení dokázali prosadit a odvážíme si i druhý bod.