Zápasové menu

První zápas letošní sezóny WSM Ligy byl zprvu zcela vyrovnaný. Stadion dokázal s Budějovicemi držet krok a místy i přehrávat. Tým také velmi podržel brankář Milan Klouček. V samém závěru došly kališníkům síly a Motoru se podařilo definitivně otočit vývoj utkání ve svůj prospěch.

1. kolo

2:5

1:1, 0:1, 1:3

HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice

Branky a nahrávky: 14. Jirásek (Pavlas, Jeřábek), 42. Smetana (Pavlas) – 7. Martin Novák (Kutlák), 36. Vlček (Čermák), 47. Vlček (Pavlin, Čermák), 53. Nedorost (Čermák, Pýcha), 54. Galamboš (Martin Novák). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek - Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 1120. Střely na branku: 32:29. Zblokované střely:14:5. Hity: 13:8. Vhazování: 30:44. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

HC Stadion Litoměřice: Klouček (Michajlov) – Pavlas, Jeřábek, Strejček, Smetana, Jandus, Jebavý – Jaroslav Kalla, J. Veselý, Bílek – M. Chalupa, R. Pilař, Kantner – Jirásek, J. Šimeček, Stříbrný – Zajan, Komárek, M. Havelka.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Březina) – Fillman, F. Novák, Kutlák, Vráblík, Pavlin, Pýcha – Čermák, Vlček, Nedorost – Crowder, Galamboš, Martin Novák – Dostálek, Pajič, Heřman – Šulek, Káník, Marcel.

Autorka reportáže: Barbora Koťová

Do utkání vstoupila obě mužstva ve svižném tempu. V prvních minutách se hra odehrávala převážně v obraném pásmu soupeře, následně hrál Motor se šesti hráči na ledě, a tak přišla první přesilovka pro domácí tým. Přestože si Stadion dokázal vypracovat několik pěkných šancí, přesilovku nevyužil. V sedmé minutě si přesilovou hru vynutili hosté, kteří ji na rozdíl od domácích využít dokázali a zásluhou Martina Nováka šli do vedení 0:1. Kališníci se ovšem ničeho nezalekli a na svém tempu neubírali, což se jim o pár minut později vyplatilo. Za záda českobudějovického golmana dostal kotouč Filip Jirásek a srovnal skóre na 1:1. V posledních minutách první třetiny se hosté dostali do dvojnásobného oslabení, Stadion se v této části přesilové hry neprosadil. Více než polovina času však zbyla do začátku druhé třetiny.

Druhou periodu zahájili hráči Litoměřic přesilovkou pět na tři. Gólovou šanci si dokázal vypracovat Vítězslav Bílek, Davida Gábu však nepřekonal. Stejně jako v první třetině bylo i tvé druhé mnoho vyloučení. Přestože žádná z přesilovek nebyla využita, skóre se v druhé části zápasu opět změnilo. Do vedení se vrátil hostující Motor, když ve třicáté šesté minutě dostal puk za záda Milana Kloučka Filip Vlček. I přes další vyloučení na straně domácích se dosavadní skóre nezměnilo a do kabin tak odcházelo s jednobrankovým náskokem mužstvo hostí.

Do třetí třetiny vstoupil Stadion opět velice energicky a tím si vynutil hned několik faulů ze strany soupeře. Ve čtyřicáté druhé minutě srovnal na 2:2 litoměřický bek Ondřej Smetana, který svou tvrdou střelou bez problémů dostal puk do českobudějovické svatyně. Litoměřická radost z vyrovnání ale dlouho netrvala. Hosté se dokázali znovu prosadit, a to hned třikrát. Třetí branku vstřelil autor druhého gólu Filip Vlček, o čtvrtou branku se postaral zkušený útočník Václav Nedorost a o pátou Peter Galamboš. Kališníci tak i přes udatný boj prohráli s Motorem 2:5. Boje vyústily v samém závěru ve rvačku mezi Alešem Pavlasem a Filipem Novákem.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Myslím si, že jsme dnes předvedli parádní výkon a za to musím hráčům poděkovat. První třetina byla maximum toho, co kluci mohli ukázat, ale chyběly nám góly. Druhá třetina pro nás byla těžší. Ve třetí třetině jsme srovnali na 2:2, hráli jsme dobře, ale dostali jsme velice nešťastný gól. Měli jsme šanci srovnat na 3:3, ale neproměnili jsme ji. Poté soupeř potrestal každou naši chybu. V závěru zápasu se projevila zkušenost soupeřova mužstva. Myslím si, že výsledek absolutně neodpovídá našemu výkonu.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): Na začátku utkání bylo cítit, že je to úvodní zápas sezóny. Dvakrát jsme vedli a domácí ztrátu vždy dotáhli. V závěrečné třetině se ale ukázalo více zkušenosti v našem mužstvu. Myslím si, že ve třetí třetině jsme domácí přehráli a zaslouženě zvítězili.