Zápasové menu

Od začátku nového roku se Stadion potýkal s nepříjemnou střeleckou impotencí, na ledě Frýdku-Místku se však v sobotu rázem vše změnilo! Kališníci domácí farmě Třince vrátili tři předchozí porážky v letošním ročníku a z ledu prvoligového nováčka si odvážejí tři body po výhře 5:2. Velký podíl na vítězství Litoměřic měl útočník Jaroslav Kalla, který zaznamenal jednu branku a dvě asistence. Dvakrát se pak přesně trefil Ondřej Kopta, po jednom gólu za Šimbocha dopravili Lukáš Nedvídek s Milanem Valáškem. Výborný výkon podal i gólman Jaroslav Pavelka, který pochytal 33 z 35 střel rysů.

41. kolo

2:5

0:1, 0:0, 2:4

HC Frýdek-Místek - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 46. Jašek (TS), 51. Cienciala (O. Kovařčík) – 6. Valášek (Nedvídek, Kalla), 41. Kopta (Hanták, Loskot), 47. Kalla (Smetana, Miškář), 52. Kopta (Piegl, Loskot), 54. Nedvídek (Šulc, Kalla). Rozhodčí: Obadal – Bryška, Rampír. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1664. Střely na branku: 35:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Adámek, Kania, Roman, Štebih, Jank, Jáchym, Bartko – Růžička, Pechanec, Christov – O. Kovařčík, Cienciala, Jašek – Půhoný, M. Kovařčík, Rufer – Klimša, Jaroš, Samiec – Franek.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Šindelář) – Havránek, Šulc, Smetana, Pavlas, Barák, Piegl, Bažant – Švagrovský, Nedvídek, Ondráček – Procházka, Miškář, Pilař – Hanták, Kopta, Loskot – Kalla, Valášek, Zajan.

Autor reportáže: Martin Sekanina, www.hcf-m.cz (upraveno)

Hned ve 4. minutě se do samostatného úniku dostal Lukáš Jašek. Svou kličkou však Pavelku nepřekonal. Potom se potvrdilo to ošemetné nedáš – dostaneš. Hosté ze své první vážnější akce udeřili, když Nedvídkovu ránu vyrazil Šimboch k dojíždějícímu Milanu Valáškovi, který dotlačil puk do sítě. Frýdek se z toho rychle otřepal a nadále dobíjel hostující obranu. Ve slibné pozici se objevil Samiec. Bekhendovým blafákem však Pavelku nepřekvapil. První třetina byla poměrně nezáživná, protože byla plná přerušení a málokdy si vytvořil jeden či druhý tým gólovou akci. V jedné větší šanci se ocitl volný Růžička, který střelou z pravého kruhu vyprášil Pavelkovu lapačku. O minutu později se z ničeho nic objevil sám před brankářem Lukáš Jašek, ale ani svou druhou velkou šanci nedokázal zužitkovat. Pár sekund před první sirénou se prezentovali i hosté. Tvrdou ránou od modré lajny důrazně prověřil domácího brankáře Piegl.

Když domácí přežil úvodní přesilovku hostů, tak začali tlačit na soupeřovu bránu. Dlouho se drželi v útočném pásmu soupeře, ale chyběl tomu nějaký nápad. Chyběla tomu finální a koncová fáze. Když už si frýdecko-místečtí hokejisté rozebrali obranu Litoměřic, tak na poslední chvíli sjel kotouč z hole střílejícího Kovařčíka. Ve 26. minutě vyrazil Pavelka ránu Romana jen před sebe, kde číhal Antonín Pechanec. Bohužel pro něj i pro celou Polárku trefil kotouč jen do přesouvajícího se gólmana. Nabídnutou šanci na vyrovnání dostali domácí v podobě přesilové hry, protože Patrik Miškán zahákoval soupeře. Nejnebezpečnější akce byla po ose Jašek – Ciencala, když druhý jmenovaný neprocedil kotouč mezi betony Pavelky. O chvíli později se dostal před branku Pechanec, ale neměl moc prostoru na manévrování, jelikož byl blízko hostujícího brankáře, který mu puk vypíchl. David Klimša se zjevil před brankářem Litoměřic, ale ani on nedokázal procpat puk do jeho brány. Brankář hostů byl dnes famózní. O chvíli později se Pavelka přesunul k pravé tyči své brány. Lukáš Jašek si branku šikovně objel a skóroval do odkryté klece. Jenže těsně před tím vychýlil branku ze svého postavení právě zmiňovaný brankář Pavelka a branka tak nemohla platit. Rozhodčí tuto situaci nepotrestali nijak a následovalo vhazování. Druhou třetinu uzavřela střela Růžičky, který těsně minul.

Po druhé třetině, kdy domácí jasně dominovali, přišel příliš krutý trest. Ondřej Kopta dorazil puk za záda Šimbocha a hosté vedli o dvě branky. Rysi se nevzdali a za svou snahu byli odměněni o čtyři minuty později. Za zalehnutí puku v brankovišti dostal Lukáš Jašek možnost ke skórování v podobě trestného střílení. Při tom nezaváhal a procedil puk mezi betony Pavelky. O minutu později vedli hosté zase o dva góly. Musíme vyzdvihnout chytrost Jaroslava Kally, který zpoza brány nastřelil Šimbochovu vyrážečku, od které se puk odrazil za brankovou čáru. Domácím se ale za podpory svých fanoušků podařilo zase snížit! Ondřej Kovařčík přihrál puk Davidu Ciencalovi, který trefil horní růžek Pavelkovy brány. Jenže o minutu později Litoměřice zase odskočili na dvoubrankový náskok. Po dvou skoro bezgólových třetinách tady najednou byla kanonáda. Ondřej Kopta zkusil něco jako Jaroslav Kalla a i on byl úspěšný. Puk zpoza brány trefil do nohy Juraje Šimbocha, od kterého se puk odrazil za čáru. Byl to pro něj smolný večer, když za žádný gól nemohl. Když se šest minut před koncem dostali hosté do třígólového vedení, tak bylo prakticky po zápase. Lukáš Nedvídek čekal před brankou a odražený kotouč poslal nikým nehlídaný do brány.