Zápasové menu

Jednatřicáté kolo letošního ročníku WSM Ligy nabídlo těsný souboj mezi pražskou Slavii a Stadionem, ze kterého nakonec šťastnější vyšli sešívaní. Ti po trefách Jana Holého a Petra Beránka šli do první přestávky s dvougólovým náskokem, které ale v pětadvacáté minutě seřízl na pouhý gól v přesilovce Aleš Pavlas. Po osmi minutách hry ale Lukáš Endál namířil z kruhu přesně do litoměřické klece a Slavia tak měla rázem dvoubrankové vedení zpátky. Kališníci složit zbraně nehodlali a ve třetí třetině se bili o vyrovnání, přičemž je k němu přiblížil svým šestým gólem v sezóně Milan Valášek. Těsný náskok si už Vršovičtí dokázali ubránit až do konce základní hrací doby a ze zápasu si tak odnesli všechny tři body.

31. kolo

3:2

2:0, 1:1, 0:1

HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 9. Holý (Dušek, Endál), 11. Beránek (Endál, Holý), 33. Endál (Knot, Dušek) – 25. Pavlas (Kopta), 47. Valášek (Smetana). Rozhodčí: Sýkora – Toman, Coubal. Vyloučení: 5:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 715. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

HC Slavia Praha: Frodl (Polívka) – Bača, Novák, Pohl, Knot, Kolařík, Holý, Růžička – Endál, Dušek, Beránek – Schleiss, Šagát, Kverka – Jankovský, Kubica, Kadlec – Tejral, Krliš.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Šindelář) – Šulc, Jebavý, Pavlas, Smetana, Piegl, Barák, Bažant, Havránek – Pletka, Rubeš, Pavlík – Kalla, Nedvídek, Valášek – Kopta, Hanták, Švagrovský – Dvořák, Miškář, Pilař.

Autor reportáže: Michal Toman, www.hc-slavia.cz

Na začátku to vypadalo, že se slávisté lekli čerta, který dorazil do Edenu spolu s Mikulášem. Kalla se nečekaně objevil úplně sám mezi kruhy a snažil se o kličku. Tu mu ale Frodl vystihl a nadvakrát udržel puk před brankovou čárou.

Krátce před polovinou třetiny ale nadělil Mikuláš červenobílým dvojnásobnou přesilovku a domácí výslužkou nepohrdli. Po vyhraném buly rozjeli Pražané přesilovkovou kombinaci, na jejímž konci stál Jan Holý. Ten nedal po rychlé křižné přihrávce Pavelkovi svižnou ranou z první žádnou šanci.

A pár vteřin po konci početní výhody sešívaní svoje vedení zdvojnásobili. Holého tvrdou ránu od modré sklepl Endál na brankoviště, kde stál připravený Petr Beránek, jenž bez problémů doklepl volný kotouč do odkryté branky.

Ve zbytku třetiny ovšem slávisté spíš trnuli, než že by se drželi za hlavu při nevyužitých šancích. Nejprve projel mezi dvěma obránci Dvořák a Frodl musel hodně rychle zavřít mezírku mezi svými betony. Těsně před závěrečnou sirénou potom rozezvučel v početní výhodě Nedvídek po křižném pasu břevno.

Hlouček fanoušků Stadionu se dočkal kontaktní branky až ve 25. minutě. Aleš Pavlas si v přesilové hře najel na levý kruh a po přesné přihrávce od Kopty vypálil z první přesně mimo dosah přesouvajícího se Frodla.

Netrvalo však dlouho a domácí kotel mohl slavit třetí trefu v síti Litoměřic. Knot nabil zpoza branky na pravý kruh Lukáši Endálovi a slávistický kanonýr exkluzivně vymetl bližší šibenici.

S odpovědí mohl přispěchat Miškář, jenže střelou po ledě pouze orazítkoval levou tyč.

Hned po přestávce ujel po pravé straně Kverka, dlouho se rozmýšlel, ale nakonec mířil jen do pohotového gólmana hostů.

A tak se radovali Litoměřičtí. Smetana vypálil od modré a Frodl puk vyrazil jen před sebe, kde stál zcela osamocený Milan Valášek, který zasunul kotouč do branky kolem betonu slávistického brankáře.

O chvilku později Eden ztichl. Pavlík naznačil střelu, objel branku a hledal před ní Pletku. Tomu se podařilo zakončit, jenže Frodl za pomoci svých spoluhráčů dokázal kotouč srazit do boční sítě.

Hosté to v závěru ještě zkoušeli bez gólmana, jenže puk ukořistil Endál a hnal se na prázdnou litoměřickou branku. Měl ovšem před sebou ještě jednoho protihráče, kterého se snažil rozpohybovat, a následně zkusil vypálit. Obránce ovšem zvládl střelu tečovat a kotouč se obloučkem snášel do branky. Nakonec ale hrací předmět zamířil jen do břevna.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Myslím, že jsme byli lepším mužstvem. Bohužel rozhodl začátek, kdy jsme měli několik šancí, které jsme neproměnili. Mohli jsme vést 3:0, ale místo toho jsme prohrávali 0:2 po našem oslabení ve třech. Zasloužili jsme si určitě body, ale tady v Edenu zkrátka nemáme štěstí. Je to už třetí zápas, co jsme tu takhle smolně prohráli. Je to pro mě těžké hodnocení, protože jsme podle mě byli lepší a alespoň na prodloužení jsme mohli dosáhnout.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Jsme spíš spokojení s výsledkem. Na začátku se nám povedly přesilovky, dali jsme v nich dva góly. Jeden tedy až po konci vyloučení, kdy soupeřův hráč skákal z trestné zpátky na led. Ve třetí třetině jsme ale přesilovky neproměnili, takže jsme dali Litoměřicím šanci na závěrečný tlak, který si vytvořily. Měly ve finální fázi trochu navrch, ale naštěstí se nám podařilo dovést zápas do vítězného konce.