Zápasové menu

Úvod prvního dějství se domácím nevyvedl, v druhé minutě obdrželi branku, skóre otevřel Zdeněk Doležal. To domácí probudilo a svoji snahou srovnali v šesté minutě, kotouč do branky dostal David Švagrovský. Zbytek času byly šance z obou stran, stav ale zůstal 1:1. V druhém dějství padl stejný počet branek jako v prvním, první gól byl Jarostava Kally a druhý dorovnávací byl Jaroslava Roubíka. Kališníci z úvodu třetí třetiny útočili, odměnou byl gól, který vstřelil Lukáš Nedvídek. Udržet vedení však litoměřičtí nezvládli a šest minut před koncem v oslabení dorovnal Patrik Poulíček na stav 3:3. Hra pokračovala do prodloužení, kde po krátkém boji dostal kotouč Jindřich Barák, který ho nekompromisně poslal za záda Volkeho.

30. kolo

4:3pr

1:1, 1:1, 1:1 - 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 6. Švagrovský (J. Dvořák, Smetana), 28. Jaroslav Kalla (Hanták), 42. Nedvídek (Jaroslav Kalla, Barák), 62. Barák (R. Pilař, Pavlas) – 2. Z. Doležal (D. Merta), 33. Roubík (Melka), 54. Poulíček (Roubík, Melka). Rozhodčí: Wagner – Kajínek, Bosák. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1420. Střely na branku: 41:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – Jebavý, J. Šulc, Smetana, Pavlas, Piegl, Barák, Bažant – Pletka, Rubeš, Kopta – Jaroslav Kalla, Nedvídek, Valášek – M. Ondráček, Hanták, Švagrovský – J. Dvořák, Miškář, R. Pilař.

HC Slovan Ústí n.L.: Volke (Soukup) – M. Vágner, Bernad, Vl. Brož, Kasík, Přindiš, Husák, Zajíc – Poulíček, Roubík, Melka – D. Merta, Vrdlovec, Z. Doležal – Gengel, Loskot, Dalecký – Navarra, Macek, Markulinec.

Autor reportáže: Michael Apeltauer

Úvod zápasu ovládlo Ústí, hrálo se v obranném pásmu domácích. Zdolat Pavelku se povedlo v druhé minutě Zdeňku Doležalovi, který dostal puk na svoji čepel a poslal ho přímo mezi gólmanovi betony – 0:1. Litoměřičtí se snažili odpovědět, útočili, ale nedařilo se jim dostat se přes obranu. Stav se i přes to podařilo později srovnat v páté minutě, kdy svoji střelou David Švagrovský poprvé překonal Volkeho – 1:1. Jako první si v tomto zápase odzkoušel trestnou lavici Petr Přindiš, kališníci se ve výhodě velmi snažili. Po incidentu v útočném pásmu zůstal na ledě ležet Valášek, bez menších problémů se hrálo dál a v posledních sekundách přesilovky se snažili domácí na obranu Slovanu vyzrát, neúspěšně. Hra se po konci přesilovky přesunula do pásma domácích, ale Litoměřičtí se o chvilku později opět dostali do přesilovky. Nahrávka střídala nahrávku, střela střelu, ale většinou se ozvalo ťuknutí puku o sklo, nebo kotouč skončil v ochranné síti.

Na začátku druhého dějství jsme mohli sledovat snaživou hru z obou stran, kotouč se proháněl po všech pásmech. Utkání začalo být agresivnější a proběhlo mnoho vyloučení, z toho i jedno hromadné. Slovan předváděl rychlou hru, ale i tak se kališníkům povedlo prorazit a v dvacáté osmé minutě se dostali do jednobrankového vedení, střelcem byl Jaroslav Kalla. Hráči Ústí museli nadále odolávat přesile kališníků, po propuštění jednoho hráče byl ale hned vyloučen další a počet hráčů na ledě se vrací zpět v prospěch domácích, kterých bylo podruhé během dvou minut o dva víc než hostů. Ústečtí se při oslabení udrželi a dokonce se jim podařilo v třicáté třetí minutě srovnat na stav 2:2. Kotouč za záda Pavelky dostal Jaroslav Roubík. Ke konci tohoto dějství vzrostla bojovnost obou týmů, ničí snaha však nebyla oceněna gólem.

Domácí v úvodu kousali a intenzivně se zaměřii na soupeřovu bránu. Po několika střelách v čtyřicáté druhé minutě vstřelil branku Lukáš Nedvídek a tím dostal svůj tým do vedení – 3:2. To kališníky povzbudilo a vrhali se do útočného pásma, kde se je snažil Slovan udržet daleko od jejich branky, proto litoměřičtí zkoušeli své šance z dálky. Vyrovnání herního projevu přineslo vyloučení jednoho hráče v obou týmech, začala se využívat celá ledová plocha. Po několika odehraných minutách domácí opět nalétavají na soupeřu branku. Většina střel se odrazí od Volkeho, nebo jde mimo. Ústí se nechtělo jen tak vzdát, proto začalo hrát velmi tvrdě a rychle, zpětná reakce domácích byla zvýšení výkonu, proto mohli diváci sledovat napínavý souboj. Pro domácí ale nastala dramatická chvíle vyloučením Jaroslava Kally. Rozehraní hosté v přesilovce bleskurychle dorovnali zásluhou Patrika Poulíčka. Kališníci na branku hostů do konce základní hrací doby nedokázali odpovědět a souboj tak pokračuje až do prodloužení, kde se po krátkém souboji prosadil Jindřich Barák s asistencí Radka Pilaře a Filipa Hantáka.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Z dnešního utkání jsem zklamaný, protože jsme zbytečně ztratili jeden bod. Věřil jsem, že mužstvo po utkání na Kladně získalo sebevědomí, které předtím ztratilo. Myslím, že zlomový okamžik zápasu byl ve chvíli, kdy jsme se dostali do vedení 2:1 a měli jsme tam několik přesilovek, včetně pět na tři ve druhé třetině, které jsme dnes nesehráli úplně nejlépe, nevyužili jsme je a inkasovali jsme na 2:2. Kdybychom využili přesilovky a odskočili soupeři o dva nebo tři góly, tak by zápas vypadal úplně jinak. Je škoda oslabení, do kterého jsme se dostali šest minut před koncem. Byl to takový náhodně odražený puk, který nám tam spadl, protože my hrajeme oslabení výborně celou sezónu. Díkybohu jsme ale zvládli prodloužení. Potřetí jsme Ústí porazili, a to je důležité, přesto ale jsem zklamaný z toho, že jsme zbytečně ztratili jeden bod.

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): Myslím si, že za práci, kterou jsme zde dnes odvedli jsme si zasloužili minimálně bod. Musím kluky pochválit za to, že zvládli třikrát oslabení tři na pět. Je škoda, že jsme nedali v prodloužení gól, ale jsme rádi, že máme alespoň jeden bod.