Zápasové menu

Po včerejším nevydařeném utkání na Slavii přivítali Kališníci v Litoměřicích Přerov. Po první třetině vedl Stadion zásluhou Matúše Paločka 1:0, tento stav ale nevydržel dlouho. V úvodu druhé dvacetiminutovky se prosadil Přerov a po ukrutném boji šlo utkání do prodloužení, ale ani to nedokázalo o vítězi rozhodnou. Až samostatné nájezdy určily vítěze, kterým se stal Přerov úspěšném nájezdu Lubomíra Kovaříka.

6. kolo

1:2sn

1:0, 0:1, 0:0 - 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov

Branky a nahrávky: 9. Paločko (Kalla, Šulc) – 22. Sikora (Popelka, Plášek), rozh. náj. Kovařík. Rozhodčí: Wagner – Kájínek, Bosák. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 730. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Stadion Litoměřice: Rybár (Šindelář) – Pavlas, Smetana, Šulc, Jebavý, Frühauf, Bača, Zeleňák – Ondráček, Nedvídek, Valášek – Paločko, Veselý, Kalla – Beránek, Hanták, Kopta – Miškář, Pilař, O. Procházka.

HC ZUBR Přerov: Horčička (Klimeš) – Chmelíř, Pala, Vágner, Malina, Novotný, Ferenc, Zbořil, Šnajnar – M. Procházka, Pšurný, Dostálek – Plášek, Popelka, Sikora – Kratochvíl, Dvořák, Ižacký – Goiš, Tadeáš Král, Kovařík.

Autor reportáže: Barbora Koťová

První třetina začala lépe pro hostující tým, který vyhrál úvodní buly. Hned v první minutě se přerovský hráč Marek Sikora dostal do samostatného úniku, který se mu ale nepodařilo proměnit zásluhou Ondřeje Smetany. Hra se hrála více před branku domácích a hosté si vynutili první přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl litoměřický Milan Valášek za podražení. Přerovským se přesilovka moc nedařila, jedinou větší šanci si vypracovali v jejím závěru, když Matouš Kratochvíl trefil břevno, Přerov tak přesilovku nevyužil a hra pokračovala dál. V osmé minutě byli z obou týmů vyloučeni hráči a hrálo se v čtyřech, vylučování ale nebyl zdaleka konec, vzápětí byl totiž vyloučen druhý hráč z týmu Přerova a Kališníci šli do přesilové hry čtyři hry tři, kterou litoměřičtí využili. Matúš Paločko se za asistence Jaroslava Kally a Jakuba Šulce prosadil do levého horního rohu přerovské branky a první gól utkání byl na světě. Chvilku po brance domácího týmu měli Kališníci k dispozici další přesilovou hru, kterou ale nevyužili. O pár minut později si přesilovku zahráli také hosté, ale ani oni ji nedokázali využít a první třetina tak skončila lépe pro domácí 1:0.

Do druhé periody vstoupili opět aktivněji hosté a jejich snaha se vyplatila. Ve dvacáté druhé minutě vstřelil vyrovnávací branku Marek Sikora za asistence Michala Popelky a tak bylo vyrovnáno na 1:1. Boj mohl začít od začátku. Hosté měli více ze hry a svou převahou si vynutili faul. Milan Valášek dostal dvouminutový trest za faul kolenem a přerovští hráli další přesilovku. I přes dvouminutové obléhání litoměřické brány se hosté nedokázali prosadit a početní výhoda zůstala nevyužita. Do velké šance se ve třicáté minutě dostal Petr Beránek, jeho střela propadla přerovskému golmanovi mezi betony a kotouč se pomaličku kutálel k brankové čáře. Horčička kotouč ale stihl v čas zastavit. Ve třicáté třetí minutě byl vyloučen další litoměřický hráč. Ondřej Kopta byl vyloučen za vyhození kotouče. Kališníci si ale dokázali s oslabením poradit a stav byl tak po druhé třetině nerozhodný.

Třetí třetina přinesla stejně jako dvě předešlé mnoho vyloučení. Hosté se na začátku periody chopili kotouče a hra se odehrávala převážně před litoměřickým Patrikem Rybárem, první vyloučení třetí třetiny přišlo v čtyřicáté sedmé minutě, když byl vyloučen Jaroslav Kalla za nedovolené bránění, Kališníci ale dobře bránili, několikrát se osvobodili vyhozením kotouče a skóre hry zůstalo nerozhodné. V padesáté čtvrté minutě dostali šanci v podobě přesilové hry také domácí, ti hru pět na čtyři také nevyužili. O několik minut později přišli rychle za sebou dvě vyloučení, na litoměřickou trestnou lavici usedl Petr Beránek za vysokou hůl a čtyřicet vteřin později usedl na trestnou lavici hostů Marek Sikora za hákování. Ve hře čtyři na čtyři se skóre nezměnilo a utkání tak šlo do prodloužení.

Pěti minutové prodloužení tři na tři začalo nemile pro domácí v druhé minutě byl určen trest pro domácí hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě, i přes velkou snahu se hosté nedokázali prosadit a ani prodloužení o vítězi nerozhodlo. O vítězi tak rozhodli samostatné nájezdy. Vítězný nájezd proměnil přerovský Lubomír Kovařík a Přerov si tak z Kalich arény odvezl dva body.

Ohlasy k utkání

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Jenom první třetinu jsme za domácími zaostávali s bojovností. Od druhé třetiny jsme naopak byli lepším týmem a zaslouženě si vezeme z Litoměřic výhru. Nám při nájezdech výborně zachytal gólman a nebýt brankáře domácích, tak bychom asi měli body tři.

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): První třetina byla pro nás rozhodně velmi dobrá. Bohužel jsme neproměnili spoustu příležitostí. Mohli jsme si vytvořit rozhodující náskok, ale nějak nám to nevycházelo. Určitě jsme nechtěli, aby se ta hra natolik zhoršila ve druhé třetině. V té poslední části to bylo celkem vyrovnané, jen jsme nevyužili přesilovky čtyři na tři a to bylo asi klíčové pro získání tří bodů. Při nájezdech jsme ještě věřili v ten druhý bod, ale to bylo už jen o štěstí.