Zápasové menu

Po úžasném obratu a první výhře prvoligového ročníku 2016/2017 při derby s Ústím, dnes Kališníci bohužel na pražskou Slávii nestačili a tři body zůstávají ve Vršovicích. Jediným golem se předvedl pouze obránce Ondřej Smetana s asistencí Jaroslava Kally. Po několika dalších šancích nakonec Stadion odjíždí s prohrou 1:4. Další utkání čeká Kališníky hned zítra v neděli 18.9.2016 s Přerovem od 16 hodin v Kalich Aréně.

5. kolo

4:1

2:0,1:1,1:0

HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 12. Šafránek (Jiránek), 17. Šafránek (Markovič, Dušek), 24. Dragoun (Knot, Štebih), 60. Dragoun – 31. Smetana (Kalla) Rozhodčí: Dědek – Klouček, Lukš. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1 V oslabení: 0:0. Diváci: 955. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání:3:0, 4:1.

HC Slavia Praha: Frodl (Hylák) – Drtina, Pohl, Štebih, Knot, Hraško, Růžička, Valík – Chlouba, Tuominen, Dušek – Dragoun, Šafránek, Jiránek – Kadlec, Kubica, Rys – Kern, Markovič.

HC Stadion Litoměřice: Rybár (Šindelář) – Smetana, Pavlas, Jebavý, Šulc, Bača, Frühauf, Málek – Procházka, Nedvídek, Valášek – Kalla, J. Veselý, Paločko – Kopta, Pilař, Beránek – Racek, Hanták, Miškář.

Autor reportáže: Martina Kramerová, www.hc-slavia.cz

Přestože slávisté nezačali utkání s litoměřickým Stadionem vůbec špatně, byli to naopak hosté, kdo se jako první odvážil vystrčit drápky. V 8. minutě se k puku probojoval Valášek a hnal se na Frodla v samostatném úniku. Slávistický gólman, který v brankovišti pro duel 5. kola nahradil Hyláka, však ukázal sílu a tváří v tváři soupeři perfektně zakročil betonem.

Úvodní dějství nakonec opanovala Slavia. V čase 11:32 načal své velké představení střelecké představení David Šafránek, jenž po přihrávce od Jiránka a rychlé zasekávačce z bekhendu napálil vzdálenější roh Rybárovy svatyně. Parádním gólem tak poslal své mužstvo do vedení.

Sešívaná osmaosmdesátka měla prsty i ve druhé brance Slavie. V 17. minutě vybídl svého agilního spoluhráče ke změně skóre Markovič. David Šafránek nabízenou možností nepohrdl a pohotovou střelou z voleje nedal litoměřickému brankáři šanci.

Prostřední periodu slávisté začali tak, jak skončili po první siréně. Po závaru před Rybárovou klecí se odraženého puku zmocnil Michal Dragoun a uklidil ho za brankovou čáru. Ve 24. minutě tak Slavia dodala k předváděné ten nejpotřebnější lesk.

Stadion ale nesložil zbraně a zasypal Frodla řadou střel. Maskovaný muž v červenobílých barvách však vytahoval jeden zákrok za druhým a deptal litoměřické střelce. V čase 30:40 i přes veškeré snahy kapituloval. Při vyloučení Kerna využil početní výhodu Ondřej Smetana a zásahem k levé tyčce vykřesal pro Litoměřice naději.

V závěrečné třetině byl v Edenu k vidění především souboj gólmanů. S Chloubovou dorážkou po střele Pohla z 41. minuty si Rybár poradil. Po spolupráci na ose Chlouba-Kadlec nedokázal prvně jmenovaný přesně zacílit na odkrytou klec. Na druhé straně Frodl skvěle vytasil lapačku proti Koptově pokusu z levé strany, s přehledem pak zkrotil i Veselého střelu z mezikruží.

Vítězství Slavie nakonec zpečetil sedmnáct sekund před koncem svou druhou trefou Michal Dragoun, jenž přesně zamířil do prázdné branky. Červenobílí tak po porážce na Kladně znovu zaznamenali bodový zisk.

Ohlasy k utkání

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Začali jsme dobře. První třetinu jsme v podstatě odehráli nejlíp a vytvořili si náskok ve skóre. Možná nás to trošku ukolébalo, protože soupeř prohrával o dva góly a snažil se vstřelit kontaktní branku. My jsme využili dvě přesilovky, oni jednu také. Výsledek jsme si pak chtěli hlídat a snažili se nepouštět soupeře do zbytečných šancí.Výborný výkon podal v bráně Dominik Frodl. Škoda, že neudržel čisté konto. Se třemi body jsme ale spokojení.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Zápas rozhodla první třetina. Prohrávali jsme 2:0 a otáčet na Slavii je hodně těžké. Udělali jsme chyby v našem obranném pásmu. Nedůslednost některých hráčů a laciné góly nás srazily. I když si myslím, že ve třetí třetině jsme šli za kontaktním gólem. Měli jsme tam několik šancí, ale neproměnili je. Slavia získala tři body zaslouženě.“