Zápasové menu

Hokejisté Stadionu mají za sebou první domácí přestavení v nové sezóně, ve kterém se jim bohužel nepovedlo nasbírat první body do tabulky. Kališníci měli nad svým pátečním sokem ze Slezska dlouhou dobu převahu, o čemž svědčí fakt, že si připsali hned o osmnáct střel více, než hráči Frýdku-Místku. Prosadit se v zápase ale dokázal pouze David Klimša a třinecká farma tak uzavírá dvoudenní turné severních Čech fotbalovou výhrou 1:0. Dalším soupeřem Stadionu bude Kladno, na jehož ledě se kališníci představí už v pondělí.

2. kolo

0:1

0:0, 0:0, 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Frýdek-Místek

Branky a nahrávky: 47. Klimša (Kovařčík O., Káňa. Rozhodčí: Kopeček - Zídek, Polák. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 790. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 0:1.

HC Stadion Litoměřice: Šindelář – Smetana, Šulc, Bača, Bažant, Piegl, Jebavý, Zeleňák – Kalla, Veselý, Paločko – Pletka, Nedvídek, Beránek – Kopta, Hanták, Švagrovský – Safin, Pilař, Valášek.

HC Frýdek-Místek: Šimboch – Kania, Adámek, Zahradníček, Roupec, Jeník, Michal Roman, Jaroš, Matyáš – Luka, Cienciala, Kanko – Chmielewski, M. Kovařčík, Sýkora – Meidl, Miloš Roman, Franek – Kovařčík, Káňa, Klimša.

Autor reportáže: Vojtěch Martinek

Úvodní část prvního letošního střetu mezi litoměřickým Stadionem a Frýdkem-Místkem nabídl zajímavé akce takřka hned od zahajovacího hvizdu. Minutu po začátku do útočného pásma projel domácí Jan Veselý, který směrem na slovenského gólmana vyslal prudkou dělovku. Jeho zakončení však pouze proletělo kolem levé spojnice frýdecké brány a Šimboch tak vůbec nemusel zasahovat.

Hra se pak nějakou dobu přesouvala ze strany na stranu, přičemž obě strany si dokázali v prvních deseti minutách zápasu vypěstovat několik šancí. V páté minutě se v mezikruží uvolnil Vladimír Luka, Šindelář byl však připraven jeho střele čelit. Na druhé straně se zase zachtělo Šimbocha překvapit Lukáše Nedvídka, ale v souboje muž proti muž byl úspěšnější gólman hostí.

První opravdu nebezpečná akce přišla v deváté minutě. Tomáš Káňa prokličkoval skrz obranu Stadionu, ale na poslední chvíli u ve střele zabránil dojíždějící Matěj Bažant. O chvíli později už Šindelář musel zasáhnout, a to proti zakončení Tomáše Franka. Pak se ale na delší dobu dostali ke slovu domácí – Jan Veselý hladce projel do útočného pásma a nahrál dozadu na Martina Baču, jehož střela skončila v rukavici slovenského brankáře. Šimboch si pak poradil i s akcemi Radka Pilaře a Lukáše Nedvídka. Kališníkům se nepodařilo gólmana Frýdku překonat ani v první přesilové hře v závěru úvodní třetiny a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Druhá dvacetiminutovka se pak nesla ve znamení domácích. Kališníci od první minuty vyvíjeli velký nápor na klec hostů, a zatímco přes defenzívu třinecké farmy se dostávali bez větších obtíží, na strážce svatyně stále nemohli najít recept. V prvních pěti minutách prostřední části své štěstí postupně vyzkoušeli Piegl, Pletka, Veselý, Švagrovský a další, ale štít Šimbocha zůstal stále bez poskvrnky.

Třicátá čtvrtá minuta přinesla asi největší nevyužitou šanci dnešního zápasu. Ve vlastním oslabení se Janu Veselému povedlo v útočném pásmu obrat Davida Ciencialu o kotouč a vysoký litoměřický forvard mohl vyrazit sám směrem k frýdecké brance. V souboji muže proti muži byl však o něco úspěšnější brankář hostí. Ani další průběh druhé třetiny branku nenabídl, před třetí dvacetiminutovkou jsme tak mohli pouze teoretizovat, který z dvou brankářů povolí jako první.

Úvod třetí části už byl o poznání vyrovnanější, hosté v průběhu pauzy v kabině nabrali síly a dokázali s kališníky hrát poměrně napínavou partii. Šest minut po začátku poslední třetiny se pak fanoušci v litoměřické Kalich Areně zhrozili – zmatků před domácí brankou využil David Klimša a otevřel tak skóre zápasu. Veškerý tlak kališníků tak vyšel vniveč…

To, že se domácí s porážkou nechtějí smířit, bylo evidentní hned po frýdeckém gólu. Ve hře čtyři na čtyři se pak obrovskou šancí prezentoval Petr Beránek – kotouč se od Šimbochovy hrudi odrazil až za jeho záda, kus černé pryže do sítě nakonec nedoklouzal. Nápor kališníků vygradoval v samotném závěru, kdy na strážce frýdecké svatyně letěla jedna střela za druhou. Sekundu před koncem pak slovenský gólman zlikvidoval nebezpečnou teč Švagrovského z hranice brankoviště a bylo rozhodnuto – tři body si z Kalich Areny odveze host ze Slezska.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dnes nám ten hokej ukázal, jak dokáže být krutý. Dnešní utkání byl rozhodně náš nejlepší zápas za poslední dobu, ale bohužel jsme přestávali dávat góly. Tým hrál po celou dobu výborně, ale hraje se prostě na góly a ne na šance. Je velká škoda, že z těch velkých šancí tam žádný puk nespadl, ale štěstí nám dnes prostě nepřálo i přes velkou snahu týmu. Za ten výkon a mezihru asi nemáme co vytknout, ale určitě musíme začít dávat góly jestli chceme vyhrávat.

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Myslím si, že jak Stadion, tak i my jsme dnes hodně bojovali. Obě mužstva se vážně snažili a hráli hodně aktivní hokej po celou dobu utkání. Oba týmy chtěli dnes vybojovat první výhru sezony, takže si myslím, že z toho byly také dost velké nervy. V dnešním zápase náš tým projevil hlavně i větší bojovnost a ten pravý charakter co mají, než v tom prvním zápase. Takže bych chtěl tímto našemu týmu poděkovat za tu bojovnost a sílu co projevili.