Zápasové menu

První utkání roku 2016 nevyšlo úplně podle kališnických představ. Stadion držel se svým soupeřem krok a až do závěru druhé třetiny se ani jednomu s týmů nepovedlo vstřelit úvodní branku. Pak se ale v sedmatřicáté minutě prosadil Darek Hejcman a aby toho nebylo málo, o čtrnáct sekund později zasadil kališníkům další ránu Martin Rohan. Litoměřičtí se hnali za vyrovnáním, avšak třetí a poslední gól zápasu padl opět pouze to branky hostí. Stadion jede domu s prázdnou po prohře 0:3.

37. kolo

3:0

0:0, 2:0, 1:0

SK Trhači Kadaň - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 37. Hejcman (Szathmáry, Kadlec), 37. M. Rohan (Šťovíček, Vaněk), 53. Szathmáry (Hlava, Chlouba). Rozhodčí: Jílek - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 7:5, navíc Pavlas (LTM) 5 min. + DKÚ, Švagrovský (LTM) 10 min. OS, Ringler (KAD) 5 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 390. Střely na branku: 33:20. Průběh utkání: 3:0.

SK Trhači Kadaň: Strmeň (Dlouhý) – Mrázek, Tejnor, Szathmáry, Trefný, Blaha, M. Rohan, Charousek, Černý – Sloboda, Kverka, Chlouba – Hlava, Hejcman, Kadlec – Šťovíček, Vrána, Vaněk – Ringler, Macháček, Huňady

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Veselý) – Bílek, Toman, Pavlas, Havránek, Šulc, Piegl, Chmel – Kalla, Doležal, Kristl – Nedvídek, Filip, Švagrovský – Přeučil, Miškář, Berger – Kastner, Racek, Půlpán – Krátoška

Po opatrném úvodu se jako první osmělil Vrána, jehož pokus Pavelka skryl v rukavici. Poté hosté zatlačili trhače před Strmeně, Kadaň však tlak ustála. Na druhé straně pálil Chlouba, ovšem na Pavelku nevyzrál. Litoměřický gólman si následně poradil i s nadějnou ranou Kadlece.

V 7. minutě si Kadaň vytvořila velký nápor, hostující brankář si poradil s pokusy Mrázka i Vrány. Kadaň byla i nadále lepším celkem, neúspěšně pálili Černý s Chloubou. V 18. minutě se do šance dostali hosté, avšak Kristl Kallu před brankou nenašel.

Hned na začátku druhého dějtsví mohl otevřít gólový účet zápasu Chlouba, leč přestřelil. Odpovědět se snažil Havránek, jehož pokus Strmeň zlikvidoval. Domácí poté uzamkli Stadion před Pavelkou; Tejnorova dělovka skončila na jeho betonech. Posléze vyslal nadějný pokus Trefný, strážce litoměřické svatyně byl připraven. Ve 27. minutě zahrozil Švagrovský, kotouč zmizel v lapačce Strmeně.

Černožlutí posléze začali svého soupeře výrazně přihrávat a ve 37. minutě prolomili kouzlo do té doby bezchybného Pavelky. Po střele Szathmáryho se před brankou nejlépe zorientoval Darek Hejcman, jenž dorazil kotouč za záda gólmana kališníků. Uběhlo pouhých 14 sekund a necelých 400 diváků na kadaňském stadionu slavilo druhý gól. Zlomový moment zápasu. Nabídkou Šťovíčka nepohrdl Martin Rohan a zvýšil na 2:0.

V závěrečné periodě tempo hry opadlo, Kadaň drželo svůj náskok a nedopouštěla žádné krupobití na Strmeně. Toho vystrašil až Kristl, čahoun v brance domácích zasáhl betonem. Nevyzrál na něj ani Doležal, jenž trefil Strmeňovo rameno.

Vítězství Kadaně pečetil v 53. minutě Šimon Szathmáry, po střele Hlavy dotačil puk do branky. Bijec Hlava měl posléze tutovou šanci, v tváří tvář Pavelkovi ale neuspěl. S koncem utkání sílily emoce na ledě, po ataku na Šťovíčka sudí odeslal Pavlase do kabiny. O divácky atraktivní tečku za derby se postarali Ringler se Švagrovským, kteří se do sebe pustili před kadaňskou střídačkou. Ringler k radosti publika svého soka skolil.

(Autor reporáže: Jiří Novotný, www.skkadan.cz)

Ohlasy k utkání

Miloš Říha ml. (HC Stadion Litoměřice): „Domácí měli v zápase lepší pohyb. Nyní jsme v trošku složitější situaci. Když jsme hráli proti Kadani doma, tak jsme hráli s úplně jiným mužstvem. Lepíme sestavu, jak se dá, což pro nás těžké. Na druhou stranu se nedá vymlouvat. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál. Těžko jsme se dostávali do hry. Ve druhé třetině jsme se trošku zlepšili, ale zase nám tam vzalo spoustu sil několik oslabení, které jsme museli odehrát. Místo toho, abychom to zjednodušili a pomohli brankáři, který nás podržel, tak jsme si to zbytečně komplikovali. Proto nakonec nedáváme ani žádné góly.“

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „Litoměřice byl nepříjemný soupeř. Dobře bránili, všechno si pokrývali, hlídali si prostory před brankou. Těžko jsme se tam dostávali. Možná tomu trošku chyběl drajv směrem do brankoviště a důraznější koncovka. Postupně jsme se dostali do hry. První gól hru trochu odbrzdil a chytli jsme tempo. Litoměřice musely trošku pootevřít hru a to nám vyhovovalo. Začal se hrát hokej, tak to bylo z naší strany dobré.“