Zápasové menu

I podruhé v letošní sezóně si Stadion odváží body ze severní Moravy! První trefu drakům zasadil v jedenácté minutě jejich bývalý útočník, Jan Berger a druhý zásah přidal hned z kraje druhé části Petr Beránek. Domácí se dlouho snažili prorazit zeď v litoměřické brance, avšak nebylo jim to nic platné. Jaroslav Pavelka pochytal všech čtyřicet střel Šumperka a po právu byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání! Další zápas čeká kališníky ve středu, kdy na domácím ledě vyzvou tabulkového souseda -- přerovský Zubr.

31. kolo

0:3

0:1, 0:1, 0:1

Draci PARS Šumperk - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 11. Berger (Valášek, Rousek), 22. Beránek (Ondráček), 59. Doležal (Ondráček, Beránek). Rozhodčí: Koziol - Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 820. Střely na branku: 40:33. Průběh utkání: 0:3.

Draci PARS Šumperk: Zelenka (Svoboda) – Prokop, Holík, Zdráhal, Sedlák, Puzič, Drtil, Bažant – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Haas, Půhoný, Moučka – Brunec, Šimun, Jurík – Ostřanský, Šebek, Hroch

HC Stadion Litoměřice: Pavelka (Michajlov) – Šulc, Plášil, Málek, Pavlas, Bílek, Hronek, Piegl – Kalla, Švagrovský, Doležal – Beránek, Nedvídek, Ondráček – Kopta, Berger, Vantuch – Valášek, Racek, Rousek

Hosté úspěšně postavili hru na fyzických proporcích svých hráčů. A tato taktika jim zcela vyšla. Precizní činnost v defenzívě přes půl zápasu nepouštěla do větších šancí domácí hráče, kromě příležitosti Šimuna ze závěru první třetiny, kdy ale Pavelka fantastickým zákrokem naznačil, co bude v celém dalším dění následovat.

O tom, že Šumperk bude těžce procházet obranou soupeře, se domácí přesvědčovali již od úvodu zápasu. Navíc hosté v šesté minutě předvedli neskutečný závar před Zelenkou, kdy Kalla v přesilovce trefil břevno a pak kotouč několik vteřin poskakoval brankovištěm, ale Šumperk se s obrovskou porcí štěstí ubránil.

To se mu nepovedlo v 11. minutě, kdy vyhrál důležitý souboj za brankou Jan Berger, vybruslil si pak před branku a bekhendem procedil puk mezi betony šumperského brankáře. Pak měli více ze hry draci, obrovské šance měli hlavně Fořt a Šimun, ale Pavelka zářil. Krom toho byl navíc Jiří Půhoný v brejku faulovaný a sudí Koziol nařídil trestné střílený, šumperský forvard ale Pavelku nepřelstil.

V úvodu druhé třetiny pak přidali hosté druhou trefu. Úmysl Jaroslava Moučky přečetl Ondráček, který naservíroval gólovou přihrávku Petru Beránkovi, který se z první nemýlil a propálil Zelenku. Zbytek utkání se pak změnil v dobývání Pavelkovy branky, jenže ten vystavěl neprůstřelnou zeď a kotouč za svá záda v utkání nepustil ani jeden.

Přitom domácí měli dost šancí a často se hosté dostávali i pod tlak, ale Pavelka byl bezchybný. Postupem času se navíc před něj stále častěji stavěl val z urostlých litoměřických hráčů. Do jednoho takové najel ve 47. minutě i Eduard Šimun, který po ostrém hitu v zápase dohrál.

K zajímavému tahu se odhodlal sedm minut před koncem třetí třetiny domácí kouč, který při vyloučení Piegla odvolal brankáře a Šumperk odehrál obě minuty v power-play, ale ani v této znásobené výhodě neskóroval. Draci pak ještě dvakrát zkusili power-play, Kopta měl dokonce možnost střílet do prázdné branky, ale Prokop si vystřihl brankářskou zkušenost a domácí obránce rukou vyrazil střelu.

Na ránu Zdeňka Doležala z 59. minuty již ale nikdo nedosáhl. Litoměřice vyhrály i potřetí letos v zájemném utkání s draky a po zásluze odvezly tři body. Nejlepšími hráči byli za domácí vyhlášen Aleš Holík, za hosty pak zcela dle očekávání Jaroslav Pavelka.

(Autor reportáže: Jaroslav Svoboda, www.hokejsumperk2003.cz)