Zápasové menu

První střet s pražskou Slavii v letošní sezóně se hokejistům Stadionu nepovedl. Kališníci se sešívanými drželi většinu zápasu krok, jejich výkon jim ale bodový zisk nepřinesl. Úvodní branku vstřelil domácí David Švagrovský, druhý zásah Stadionu si připsal Lukáš Nedvídek. To bylo však z Litoměřické strany vše a hostům se podařilo v Kalich Aréně zvítězit rozdílem čtyř branek.

10. kolo

2:6

1:3, 0:1, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha

Branky a nahrávky: 2. Švagrovský (Bílek, Doležal), 42. Nedvídek (Antončík) – 15. Kašpařík (Punčochář), 18. Knot (Doležal J.), 20. Hruška (Čermák), 31. Robinson (Markovič, Knot), 49. Doležal T. (Čermák, Kašpařík), 52. Hruška (Čermák, Doležal T.) Rozhodčí: Petružálek – Bosák, Toman. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1740 (vyprodáno). Střely na branku: 23:36. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.

HC Stadion Litoměřice: Král (od 52. Michajlov) – Krstev, Piegl, Plášil, Bílek, Jank, Mikliš, Málek – Procházka Ma., Berger, Rousek – Švagrovský, Valášek, Doležal Z. – Beránek, Nedvídek, Ondráček – Antončík, Racek, Procházka Mi.

HC Slavia Praha: Hylák (Frodl) – Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Růžička – Robinson, Šafránek, Markovič – Bahenský, Jiránek, Micka – Doležal T., Kašpařík, Čermák – Doležal J., Andres, Nestrašil.

Zpočátku vyrovnanou první třetinu zahájili lépe hokejisté Litoměřic, kteří otevřeli skóre hned v druhé minutě zásluhou nenápadné akce Davida Švagrovského. Následně museli kališníci uhájit rychle získaný náskok v oslabení. Důsledná obrana Litoměřic nedovolila hostům se pořádně usadit v útočném pásmu a stav tedy zůstal nezměněn. Přesilovou výhodu později nevyužil ani Stadion po vyloučení Nathana Robinsona za hákování.

Pro Litoměřice následovaly velmi krušné chvíle. Nejprve byl vyloučen Václav Racek, avšak v oslabení se do pořádné šance dostal pouze domácí Martin Ondráček. Přesně minutu po vyloučení Racka odešel na trestnou lavici i Zdeněk Doležal a litoměřickým už teklo do bot. Aby toho nebylo málo, po podražení pražského Miloslava Čermáka bylo nařízeno trestné střílení, které ale nakonec faulovaný útočník nevyužil. Slávisté se neprosadili ani v dvojnásobné přesilové hře a Stadion si mohl oddychnout. Bohužel ale ne nadlouho.

Dvacet sekund po ukončení přesilové hry totiž sešívaní srovnali skóre. Petr Punčochář trefil tyčku z pravého kruhu pro vhazování a odražený puk do sítě doklepl Pavel Kašpařík. Slavistická ofenziva pokračovala i po vyrovnávací brance, což jim zařídilo vedení. V čase 17:44 poslal Slavii do vedení Ronald Knot rychlou střelou do rohu branky, sedm vteřin před koncem zvýšil náskok hostů obránce Milan Hruška.

V úvodu prostřední části dostal litoměřický Zdeněk Doležal šanci snížit, ale Hylák si s jeho pokusem hravě poradil. Později v početní výhodě si Stadion vytvořil několik slušných šancí, ale kališníci nedokázali pořádně zakončit a svatyně hostů zůstala většinu přesilovky neohrožena. Slavisté naopak s koncovkou neměli sebemenší problémy. V polovině dvacetiminutovky využil Nathan Robinson chaosu před Králem a poslal Pražany do pohodlného tříbrankového vedení, které zůstalo až do třetí části neotřeseno.

Přesně mířená přihrávka Šimona Antončíka skončila na holi Lukáše Nedvídka. Ten v útočném pásmu prokličkoval mezi obranou hostů a z mezikruží poslal puk přímo za Hylákova záda – 2:4. Jiskra naděje, kterou Nedvídek vyprodané Kalich Aréně dodal ale ve 49. minutě vyhasla. I přes veškerý boj domácích nakonec opět Slavia zvýšila. Po skvělé individuální akci se prosadil Tomáš Doležal a za tři minuty musel Tomáš Král lovit ze sítě další puk, tentokrát po brance Milana Hrušky. Posledních osm minut zápasu odchytal po odvolání Krále Martin Michajlov, který se své premiéře za Stadion v letošní sezóně udržel čistý štít. Ani na druhé straně ledu branka v druhé polovině závěrečné třetiny nepadla a utkání tedy skončilo vítězstvím Slavie 6:2.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník, trenér HC Stadion Litoměřice: Soupeř dnes jasně předvedl, proč je v tabulce na prvním místě. Vůči takovému týmu je potřeba, abychom podali perfektní výkon ve všech řadách. Gólmanem počínaje a čtvrtým útokem konče. To se nám dnes bohužel nepovedlo a následně to ovlivnilo i průběh hry. Jakmile Slavie začala vyvíjet nátlak, převzala i kontrolu nad hrou. Klíčovým momentem zápasu byl pravděpodobně třetí gól soupeře pár vteřin před koncem úvodní třetiny.

Milan Razým, asistent trenéra HC Slavia Praha: Ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, na ledě tomu tak opravdu nebylo. Domácím se podařilo dostat se okamžitě do vedení. My jsme měli možnost využít trestného střílení, což se nám nepodařilo. Zato jsme si po první třetině udržovali dvoubrankový náskok. Domácímu týmu se později podařilo přidat další branku, ale my jsme zároveň rozdíl opět navýšili. Pro diváky to byla určitě zajímavá podívaná.