Zápasové menu

I počtvrté v řadě končí utkání vítězně pro Stadion. Domácí v první třetině stáhli dvoubrankový náskok přerovských hokejistů a dalšími dvěma góly v prostřední části se dostali do vedení, které drželi až do poslední dvacetiminutovky. V té se však Přerov vrátil do hry a srovnal, ale kališníci nakonec udolali své moravské soky a připisují si další tři body do tabulky. Další utkání čeká Litoměřice tuto sobotu v Kladně.

6. kolo

7:6

2:2, 2:1, 3:3

HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov

Branky a nahrávky: 12. Doležal (Berger, Švagrovský), 19. Nedvídek (Ondráček, Kopta), 26. Doležal (Jank), 29. Procházka Mar. (Nedvídek), 44. Procházka Mich. (Kopta), 54. Nedvídek (Procházka Mar., Krstev), 58. Valášek (Procházka Mar., Krstev) – 7. Dostálek (Pšurný, Procházka Mil.), 8. Popelka (Grof, Šťastný), 38. Sikora (Pala, Tad.), 47. Dostálek (Pšurný, Chmelíř), 48. Šťastný (Sikora), 60. Dostálek (Procházka Mil.). Rozhodčí: Sýkora – Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 7:7 + Chmelíř (PRE) 10 min. OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 850. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:5, 7:5, 7:6.

HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Šulc, Plášil, Piegl, Bílek, Jank, Mikliš, Krstev – Kalla, Valášek, Procházka Mar. – Švagrovský, Berger, Doležal – Kopta, Nedvídek, Ondráček – Krátoška, Racek, Procházka Mich.

HC ZUBR Přerov: Slovák (od 25. Vojtek) – Chmelíř, Grof, Přindiš, Pala, Vágner, Ferenc, Běhal – Procházka Mil., Pšurný, Dostálek – Šťastný, Popelka, Sikora – Goiš, Hrazdira, Stoklasa – Kratochvíl, Král, Školoud.

Přerovští museli hned z kraje utkání čelit velkému tlaku domácích hokejistů, kteří herním projevem potvrzovali roli mírného favorita dnešního střetu. Hosté se občas podívali ven z jejich pásma, Stadion je ale okamžitě posílal zpět dobrou obranou. Zubr začal srovnávat krok s domácími ve čtvrté minutě, kdy se do první střelecké šance dostal Vlastimil Dostálek. Po skvělém začátku čekala litoměřické pořádná studená sprcha.

Z rychlé akce se první prosadil Vlastimil Dostálek, jehož střela nečekaně proklouzla za záda Krále. Tím však hosté zdaleka neskončili. Prakticky okamžitě po úvodním gólu musel Král ze sítě lovit další puk. Do pásma se probojoval Jakub Grof a bez váhání přihrál na volného Michala Popelku. Ten bez problému zavěsil do prázdného prostoru mezi domácím brankářem a levou tyčí – 2:0.

Zubr dostal šanci svůj náskok navýšit na tři branky po vyloučení Piegla. Hosté se dostali do několika velkých šancí, které však efektivně zlikvidoval buď Král, nebo kališnická obrana a stav tedy zůstal nezměněn. Po nevyužité početní výhodě se Litoměřice začaly postupně do hry vracet. Z pravého kruhu pro vhazování Slováka nejprve prostřelil Zdeněk Doležal a tím odstartoval kališnický obrat. Stadion sice nevyužil početní výhodu, kterou získal po prvním vyloučení Petra Přindiše, ale vůbec nebyl důvod k dlouhému zoufání. Martin Ondráček se o chvilku později protlačil do útočného pásma a přihrál na připraveného Lukáše Nedvídka - 2:2.

Úvod druhé třetiny byl nevídaně agresivní. První obětí útočné hry obou celků byl domácí kapitán Jaroslav Kalla, kterého střet s přerovským tvrďákem Přindišem vyřadil ze hry. Krátce poté zůstal v brankovišti po nepřehledné situaci ležet hostující brankář Jiří Slovák a musel ze zápasu také odstoupit. Svatyni hostů od dvacáté páté minuty střežila jeho náhrada - veterán Martin Vojtek. O pár sekund později musel být z ledu odvážen litoměřický obránce Jakub Šulc.

Náhlý konec dvou opor Stadion ani v nejmenším nezastavil. Nádhernou střelou nad lapačku obrátil stav ve prospěch Litoměřic Zdeněk Doležal. První start Martina Vojtka v brance Přerova nebyl pro čtyřicetiletého veterána zrovna ideální. V čase 28:44 využil nepřehledné situace před brankou hostí Martin Procházka. Zubr se snažil na dvoubrankovou smršť rychle odpovědět – zatím však marně.

Snížení přišlo až s vyloučením střelce čtvrté branky domácích. Marek Sikora protlačil puk za Krále a dodal hrstce hostujících fanoušků naději na vyrovnání. Čtvrtým vyloučením Petra Přindiše vyhlídky na srovnání na moment zmizely. Litoměřice sice přesilovou hru nevyužily, ale devět sekund po jejím ukončení se prosadil druhý ze tří Procházků na ledě - Michal. Kališníci se opět těšili z náskoku dvou branek.

Zubr oplatil domácím spršku branek z první třetiny. Po vyloučení Bohumila Janka rozjeli hosté v útočném pásmu jednoduchou kombinaci, kterou zakončil Vlastimil Dostálek lehkou tečí do branky. O dvacet sekund později přerostla radost přerovských fanoušků v euforii – zaváhání Krále střelou do prázdné branky náležitě ztrestal David Šťastný. Vyrovnáno, 5:5.

Dvě rychlá vyloučení stála Přerov vytoužené vyrovnání. Dvojnásobnou početní výhodu sice domácí nevyužili, ale následnou přesilovku pět na čtyři již ano! Kotouč dotlačil za Vojtka Lukáš Nedvídek. Zubrům už teklo do bot. Snažili se srovnat, seč mohli a Král likvidoval jednu šanci za druhou. Domácí vítězství pojistil Milan Valášek v přečíslení a hostům zbývali dvě minuty na vyrovnání.

Tři sekundy před koncem zkompletoval svůj hattrick Vlastimil Dostálek, avšak jeho gól už výsledek utkání závažně neovlivnil.

Ohlasy k utkání

Petr Dočkal, trenér HC Zubr Přerov: Do utkání jsme určitě vstoupili dobře. Zajistili jsme si vedení 2:0 a dobře si uvědomovali sílu soupeře. Tomu se ale podařilo náskok dvou branek vyrovnat. Poté došlo ke zranění našeho gólmana, což byl jeden z faktorů, který zásadně ovlivnil vývoj zápasu. Mimo to došlo také k častým vyloučením a to na obou stranách. Každý získaný bod by byl pro nás úspěchem, ale to se bohužel dnes nepodařilo. I přes to naši hráči prokázali velkou bojovnost. Šest vstřelených branek po tak dlouhé cestě je důkazem jejich dřiny.

Daniel Tvrzník, trenér Stadion Litoměřice: Na soupeře jsme se snažili dobře připravit vzhledem k tomu, že jde o nováčka a zároveň jsme vzali v potaz i jeho umístění v tabulce. Bohužel jsme ale začali s dvoubrankovou ztrátou. Tým ale prokázal velké nasazení a chuť vyhrát, což průběh utkání ovlivnilo. Každopádně stále dochází k chybám, na kterých je potřeba pracovat. Dalším problémem, který bude potřeba vyřešit, je skutečnost, že došlo k cíleným likvidačním faulům ze strany hostů. Následkem toho jsme přišli o další dva klíčové hráče.