Zápasové menu

V dalším domácím zápase nedokázaly Litoměřice bodovat. Benátky táhl v zápase čtyřbodový Michal Plutnar, který vstřelil úvodní branku a na další tři přihrál. Hosté proměnili dvě přesilové hry, ale domácí vždy dokázali odpovědět. Na branku Špačka už však Kališníci odpověď nenašli. V závěru pečetil výhru Benátek do prázdné branky Miškovský.

49. kolo

2:4

0:0, 1:2, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

Branky a nahrávky: 31. Rys (Kalla, V.Bílek), 43. Švagrovský (Míka) – 25. Plutnar (Plodek, Jonák), 39. Plodek (Mikyska, Plutnar), 50. Špaček (Plutnar, Pálek), 60. Miškovský (Hrníčko, Plutnar). Rozhodčí: Talpa - Štofa, Beneš. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:2. Diváci: 830. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, Šafář, Míka, Mikliš, Špelda, Kolář, Málek, D.Bílek – V.Bílek, Kalla, T.Doležal, Černoch, Švagrovský, Novák – Ondráček, Z.Doležal, Rys – Brandejský, Antončík, Racek.

HC Benátky nad Jizerou: Jelínek – Jandejsek, Ulrych, Niko, Pabiška, Plutnar, Pálek, Havlín, Říha – Miškovský, Skořepa, Špaček – Hrníčko, Plodek, Kalfiřt – Král, Mikyska, Jonák – Ordoš, Vařecha, Bittner.

Zápas začal ve velmi mírném tempu a ani jeden z týmu se nikam nehnal. Benátky úspěšně ubránily své úvodní oslabení a poté dobře sehrály i svojí první početní výhodu. Nejblíž vstřelení branky byl Špaček, který však pouze nastřelil tyčku Královy branky. Oba brankáři v první třetině drželi své týmy a čistá konta. Na Jelínkovi si vylámal zuby Zdeněk Doležal nebo matador Kalla. Na druhé straně se Král stihl prezentovat úspěšnými zákroky proti Vařechovi nebo Bittnerovi.

Druhá třetina se nesla v duchu velmi častého vylučování a celkem rozhodčí rozdal osm trestů. Branky začaly padat až v početních výhodách a jako první se prosadili hosté. Litoměřice šly do tří a hosté svojí dvojnásobnou převahu dokázali rychlé využít ve vedoucí branku. Plodek našel na modré čáře volného Michala Plutnara, který prostřelil Krále k pravé tyči. Litoměřice dokázaly vyrovnat v polovině zápasu. Opět zaúřadovala první litoměřická formace, kdy Bílek s Kallou připravili dobrou pozici na střelu pro Jiřího Ryse, který střelou z levého kruhu nedal Jelínkovi šanci.

Vyrovnávací branka domácí velmi nabudila a Stadion začal Benátky přehrávat. Jelínek se však dokázal vytáhnout proti Bílkovi i Novákovi. Tlak Litoměřic ustal až s dalším dvojnásobným vyloučením. Hosté opět dlouho neváhali a dvojnásobnou početní výhodu opět proměnili ve vedoucí branku. Tentokrát přihrával Plutnar a Jan Plodek z velké dálky dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Poslední třetinu domácí začali aktivně a odměnou jim byla vyrovnávací branka. Míka vyslal do úniku Davida Švagrovského, který bekhendovým blafákem zakončil pod břevno benátecké branky. Stadion poté byl lepším týmem na ledové ploše, ale v 50. minutě Benátky udeřily potřetí v zápase. V sérii dorážek se kotouč dostal k Danielu Špačkovi, který zblízka překonal bezmocného Krále. Hosté mohli navýšit své vedení, ale Bittner v samostatné akci před Králem neuspěl. V poslední minutě Stadion zkusil powerplay hru bez brankáře, ale prázdné brány hosté rychlé využili ve čtvrtou branku. Benátky si tak z Kalich Areny odvezly tři body za výhru 4:2.

Ohlasy k utkání

Mgr. Filip Pešán - HC Benátky nad Jizerou

Myslím si, že jsme dnes viděli vyrovnané utkání, ve kterém jsme možná byli o chloupek lepší. Určitě jsme byli lepší v produktivitě v prostoru před brankou. I když jsme po celé utkání o branku vedli, tak po velmi fair play gestu domácího týmu, kdy odvolali náš faul, tak se Litoměřicích podařilo vyrovnat. V tu chvíli jsem si myslel, že se štěstí naklonilo na jejich stranu. Naštěstí jsme přežili krátký tlak domácích a podařilo se nám vstřelit branku na 3:2. V power play jsme potvrdili naše vítězství a jsme moc rádi za tři body. V Litoměřicích jsme měli dosud velmi špatnou bilanci a body jsme odtud nevozili. Soustředili jsme se na pohlídání nájezdů z osy hřiště, ale paradoxně jsme z této situace obdrželi vyrovnávací branku. Jinak jsme se speciálně na domácí nepřipravovali. Přijeli jsme sem hrát hokej.

Jiří Doležal - HC Stadion Litoměřice

Dnes bude hodnocení zápasu úplně jednoduché. Nezasloužili jsme si vyhrát. Strašně nám vadil důraz soupeře a my jsme se přes to nedokázali přenést. Dát soupeři třikrát možnost hrát přesilovku 5:3, to pak nemůžeme utkání vyhrát. Chtěl bych říci, že jsme dnes podali nejhorší výkon doma v této sezoně. Chtěl bych se za to omluvit všem divákům, kteří tady s námi vydrželi až do konce. Bohužel, teď jsme doma neuhráli důležité zápasy a asi se vracíme v tabulce do míst, kam patříme. Byli jsme dost dlouho nahoře, byli jsme v oblacích a teď padáme tvrdě na zem. To trochu bolí. Dnes jsme měli špatný pohyb na ledě a z toho plynuly zbytečné fauly. Nejhorší byly špatně řešené situace v našem obranném pásmu, kdy jsme měli šestkrát puk na hokejkách a šestkrát jsme ho přihráli na hokejky soupeře místo toho, abychom ho vyhodili z pásma ven. Dnes bylo všechno špatně.