Zápasové menu

Litoměřice si v posledním přípravném duelu připsaly další výhru, když porazily Most jednoznačně 4:0. Skóre utkání otevřel na konci první třetiny Jaroslav Kalla. Ihned v jednadvacáté minutě se prosadil Martin Novák a ke konci třetiny se opět trefil Jaroslav Kalla. Vítězství završil Vítězslav Bílek, po oku lahodící kombinaci s Jaroslavem Kallou. Stadion si tak připsal již šesté vítězství a již v pondělí nastoupí k mistrovskému utkání na ledě Prostějova.

Příp.

4:0

1:0, 2:0, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 19. Kalla, 21. Novák, 36. Kalla (Bílek), 53. Bílek (Kalla, Rys). Rozhodčí: Krob, Vrzáček – Folk, Ševic. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Průběh utkání: 4:0.

HC Stadion Litoměřice: Král (Přikryl) – Šulc, Mikliš, Plášil, Míka, Bílek Dominik, Špelda, Málek, Kolář – Rys, Kalla, Bílek Vítězslav – Novák, Chlapík, Ondráček – Procházka, Schwamberger, Dvořáček – Doležal, Antončík, Kim.

HC Most: Horák (Truhlář) – Hora, Čížek, Kousalík, Charousek, Kasal, Havelka, Grin – Tauš, Divíšek, Nedrda – Bojer, Alinč, Petruška – Zavřel, Smolka, Písařík – Mical, Hanzl, Čmolík.

Na začátku první dvacetiminutovky dostali domácí výhodu jednoho muže v poli, díky čemu si vytvořili několik šancí, které ale neskončily brankou. Největší šanci si Most vypracoval v deváté minutě, kdy Nedrda žabkou přes hokejku vybídl ke skórování Divíška, ten však neposedný kotouč nedokázal zkrotit a poslal ho nad branku Krále. Po polovině první třetiny si vybojovali přesilovou hru také hosté, ve které si žádnou šanci nevypracovali, naopak domácí ve vlastním oslabení měli možnost otevřít skóre utkání. Konkrétně se do šance dostal Dvořáček a Horák měl s jeho střelou plné ruce práce.

Po přesilové hře Mostu se do obrovské šance dostal Kalla. V samostatném úniku se mu kotouč zadrhl před brankovištěm a nemohl tak zakončit podle svých představ. Další šanci si opět vypracovala první formace, když Kalla střílenou přihrávkou z pravé strany našel před brankou Ryse, jenže před ním byl velmi dobře chytající Horák, který si s jeho tečí poradil. Necelou minutu před koncem první periody se dostal Stadion do vedení zásluhou Jaroslava Kally, Který vybruslil z poza branky, přihrával přes brankoviště a jeden z bránících hráčů srazil kotouč bezmocnému Horákovi mezi betony.

Druhá třetina začala velmi dobře pro domácí, když po velkém nedorozumění mezi Horákem a obránci, doklepl kotouč Martin Novák do prázdné branky. Most si vypracoval jen minimum šancí, ale ty největší přišly během přesilových her. Petruška chtěl překvapit Krále z velkého úhlu, jenže to se mu nepovedlo a následnou střelu od modré čáry z hole Kousalíka Král opět chytil. Ovšem pak začali úřadovat litoměřičtí hokejisté.

V. Bílek zajížděl za branku, velmi chytře před první tyčkou přihrál Jaroslavu Kallovi, který se v před brankovém prostoru nemýlil. Na konci druhé dvacetiminutovky se do tlaku dostali hosté díky dvěma přesilovým hrám. Do velké šance se dostal Alinč, kterého z rohu kluziště našel Bojer, ale v bráně stál připravený Král. V posledních sekundách ujel Rys, jenže Horák udržel betony u sebe.

V úvodu třetí třetiny Čížek nahazoval kotouč na domácí branku, Nedrda jej tečoval a Grin nedokázal na dvakrát překonat Krále. Další šanci na snížení dostal Tauš, který dorážel střelu Divíška, avšak neúspěšně. Po polovině třetí třetiny dostal Stadion výhodu přesilové hry a opět se ukázala síla tria V. Bílek, Kalla, Rys. Kalla nádhernou žabkou přes dvě hokejky našel na vrcholu pravého kruhu Vítězslava Bílka, který nekompromisní ranou z první prostřelil Horáka. Tento útok se znovu ukázal při dalším střídání, když Kalla předal kotouč Rysovi, který pálil bez přípravy, ale mířil příliš vysoko. Litoměřice tak s přehledem vítězí v posledním přípravném utkání a o víkendu je čeká ostrý start do soutěže na ledě Prostějova.