Zápasové menu

16. kolo

1:6

0:4, 1:2, 0:0

HC Stadion Litoměřice - PZ Kladno

Branky a nahrávky: 30. Kalina (Daniel) - 7. Jizba (Bodor), 9. Himl (Lenart), 9. Bodor (Jizba), 14. Vostárek TS, 30. Vostárek (Himl), 36. Bodor (Švec, Jizba). Vyloučení: 7:6, navíc Bodor (PZK) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:3.

HC Stadion Litoměřice: Chour (36. Damašek) - Kejmar, Kalina, Winnerlich, Brandejský, Novotný - Minka, Vyštejn, Čichovský, Lauko, Krátký, Hanzlíček, Klepetko, Daniel.

PZ Kladno: Melančin (Frolík) - Němec, Dolejší, Písecký, Vlad, Meindl, Straka, Lenart, Himl, Touka, Vostárek, Jizba, Bodor, Jaburek, Keller, Novotný, Švec.

Úvod utkání odstartovali litoměřičtí dorostenci. V přesilovce ve třetí minutě si obrovské šance vytvořili Minka s Krátkým, oba však nastřelili tyč. Možnost početní převahy se ale naskytla brzy také hostům. Domácí sice přesilovku kladenských hráčů ustáli, krátce po jejím konci se ale skóre přeci jen měnilo. Jizba se prosadil bekhendovou střelou pod břevno. Středočeši poté odskočili na rozdíl tří branek a dokonce ve vlastním oslabení, během kterého se prosadili hned dvakrát. Kladenští začali přebírat otěže utkání. Ve 14. minutě zvyšoval Vostárek z trestného střílení.

Po přestávce se Kladenští dostali do další šance, ale samostatný únik Novotného brankář Chour zlikvidoval. Ve 24. minutě mohl dostat domácí do hry Krátký, z bezprostřední blízkosti ale rozvlnil pouze boční síť. V polovině utkání prokličkoval při přesilovce před kladenského brankáře Lauko, zamířil však vysoko nad branku. Trest za další zmařenou šanci přišel hned z následného protiútoku. Vostárek se trefil po bekhendovém blafáku mezi betony gólmana Choura. Stadion ale na tuto branku dokázal bleskově zareagovat. K levé tyči se trefil Kalina a domácí hráče to evidentně povzbudilo. Krátký z dalšího útoku trefil pravou tyčku a ve slibné pozici se objevil také Lauko. Kladno se ale znovu trefilo ve 36. minutě zásluhou dorážky Bodora a vyhnalo Choura z branky, kterého nahradil Damašek.

Třetí dějství přineslo vážnější šanci až ve 47. minutě. Kladenští ujeli do přečíslení ve dvou proti jedinému obránci, Bodor ale nahrávku do odkryté klece v branku neproměnil. Do cesty se mu postavil levý beton brankáře Damaška. Překvapením byl v závěrečné dvacetiminutovce výkon třetí formance s Čichovským a Michalem Danielem. Právě Daniel, útočník z mladšího dorostu ročníku 1999 vybojoval svým napadáním několik kotoučů pro spoluhráče, ovšem branku z nich Litoměřičtí nevytěžili. Stadion ale trápila v celém utkání střelecká nemohoucnost. Důkazem toho byla šance Minky z 54. minuty, kdy osamocen mezi kruhy trefil pouze lapačku kladenského gólmana. Skóre se již do konce utkání neměnilo a Stadion tak přenechal kladenskému PZ všechny tři body po výsledku 1:6.