Zápasové menu

15. kolo

4:5

HC Děčín - HC Stadion Litoměřice

Branky Litoměřic: 2x Krátký, Klepetko, Vu, Čichovský.

Litoměřičtí vlétli na svého soupeře s velkou grácií a ve 2. minutě šli do vedení, když Jeroným Klepetko zachytil špatnou rozehrávku domácího týmu a přesně trefil místo nad vyrážečkou brankáře Haisla. Následně se tempo zpomalilo, litoměřičtí slevili ze svého tlaku a hra se vyrovnala.

V 11. minutě domácí vyrovnali po tlaku před bránou a střele Boudného k tyči Damaškovi branky. I po této brance nebylo tempo hry nějak oslnivé, ale moment, který upoutal diváky nastal v 16. minutě. Domácí hráči se dostali ve vlastním oslabení do úniku po Winnerlichové špatné rozehrávce, a v signalizovaném vyloučení se prosadil Techl, který tak poslal Děčín do vedení. Tento stav nevydržel příliš dlouho, protože v 19.minutě byl v úniku faulován Lukáš Čichovský. Bylo nařízeno trestné střílení, které sám faulovaný nekompromisně proměnil blafákem do bekhendu a zavěsil pod horní tyčku. O další minutu později se prosadil Tomáš Krátký po bekhendové střele k tyči.

Druhá třetina byla v duchu té první. Hokej to nebyl moc pohledný, chyby na domácí straně střídali chyby na straně hostů. První rozruch ve druhé třetině způsobila branka domácího celku, kterou vsítil Žďánský při situaci dva na dva střelou přes obránce nad Damaškův levý beton. Čtvrtou a zároveň poslední branku vstřelili domácí ve 36. minutě po závaru před litoměřickou brankou, když došťouchl puk za Damaškova záda Šváb. Za necelé čtyři minuty bylo však vyrovnáno zásluhou Jana Vu, který vyjel z rohu a vystřelil Haislovi nad rameno k bližší tyči.

Třetí třetina už byla v režii hostujícího celku, který dominoval po zbytek utkání. Litoměřičtí přidali na pohybu a bylo to na ledě znát. Vytvářeli si mnoho šancí, Haislovu branku zasypali devětadvaceti střeleckými pokusy, ale ujal se až ten Tomáše Krátkého z 57. minuty, když po vyjetí z rohu prostřelil Haisla mezi betony.

Ohlasy k utkání

Marek Opluštil: HC Stadion Litoměřice

Do utkání jsme vztoupili dobře, vytvořili jsme si nějaké příležitosti, ale soupeř měl dobrý pohyb, který nám trošku chyběl. Také zápasu hodně ublížila dlouhá přestávka mezi první a druhou třetinou a také kvalita ledu, která byla špatná. Když dáte přihrávku po ledě a ona vám vyskočí půl metru vysoko, tak to také není ono. Ale když to vezmu celkově, tak dva body jsou dobré. Zasloužili jsme si je.