Zápasové menu

Poslední tým tabulky otevřel skóre, Miroslav Čermák ale rychle dvěma góly stav zápasu otočil. Ve třetí třetině ještě Procházka a Humphries výsledek pojistili a tak Litoměřice bodovaly v už desátém utkání v řadě. Hned v pondělí budou chtít sérii prodloužit v dalším severočeském derby proti Ústí.

27. kolo

1:4

1:2, 0:0, 0:2

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a asistence: 5. Marek (Palaščák, Pavelka) – 9. Čermák (Chabada, Koudelka), 11. Čermák (Chlapík, Humphries), 43. Procházka (Rubeš), 54. Humphries (Husák) Rozhodčí: R. Svoboda – Rozlílek, Svobodová. Vyloučení: 6:10, navíc Zavřel (Most) 10 min. Bez využití. Diváci: 532.

HC Most: Horák – Šimon, Drtil, Pavelka, Čížek, Hora, Kasal, Havelka – Tauš, Slavíček, Bojer – P. Sedláček, Zavřel, Gerhát – Nedrda, Smolka, Kafan – Palaščák, Szabo, Marek. Trenér: Gudas.

HC Stadion Litoměřice: V. Sedláček – Šulc, Humphries, Míka, Husák, Drábek, Žovinec, Kolář – Chabada, Koudelka,. Čermák – Novák, Hašek, Budínský – Suja, Rubeš, Procházka – Chlapík, Brzobohatý, Z. Doležal. Trenér: J. Doležal.

Domácí byli na začátku utkání lepším týmem, vytvářeli si spoustu šancí a následně otevřel skóre v 5. minutě Ladislav Marek, který zametl kotouč do prázdné brány. Most byl i nadále lepším týmem, ale v 9. minutě přišlo vyrovnání z hole Miloslava Čermáka, jemuž přenechal kotouč Chabada a následně prostřelil Horáka mezi betony. Za dvě minuty, se litoměřičtí dostali do vedení znovu po přesném zásahu Čermáka, když zblízka skóroval.

Na začátku druhé třetiny se dostal do úniku Zavřel, ale Sedláčka nepřekonal ani z následné dorážky jeho jmenovec P. Sedláček. Velkou šanci měli i hosté, ale Budínský nedokázal překonat padajícího Horáka a šlo se do šaten za stejného stavu jako po první třetině.

Ve 43. minutě vybruslil z rohu Martin Procházka a blafákem překonal brankáře domácích, ti se snažili vrátit zpět do zápasu,ale hřebíček do pomyslné rakve zatloukl Spencer Humphries, který prostřelil Horáka od modré čáry. Domácí hráli posledních šest minut v početní převaze, z čehož dvě minuty byla přesilová hra dvojnásobná, ale jediným ohrožením Sedláčkovy svatyně byla tyčka z hole Čížka. Litoměřičtí tak po dobrém výkonu vyhráli na ledě posledního Mostu.

Ohlasy k utkání

Jiří Doležal(Litoměřice):"Domácí nás v začátku překvapili, když na nás vletěli. Takže jsme zhruba v polovině první části změnili rozestavení, dali jsme dvě branky a dostali jsem utkání pod kontrolu. Stálo při nás i štěstí. Most měl asi pět samostatných nájezdů, které neproměnil. To nás podrželo. V poslední třetině si myslím, že už rozhodla ta třetí branka. Potom už jsme to v pohodě kontrolovali."