Zápasové menu

Ani třetí zápas mezi Litoměřicemi a Mostem neskončil v základní hrací době.Stadion vstoupil do utkání dobře, už po deseti minutách Přibyl otevřel skóre. Domácí však zabojovali a do konce prvního dějství dokázali srovnat z hole Nedrdy. Druhá třetina patřila oběma brankářům a gól v ní nepadl. Ve třetí dvacetiminutovce poslal hosty do vedení Sobotka, ale Most se nevzdal a 11sekund před koncem utkání dokázal srovnat stav utkání. Prodloužení nerozhodlo o vítězi a v samostatných nájezdech to byl střelecký souboj Diviška s Přibylem. Domácí útočník byl nakonec úspěšnější když proměnil všechny 4 nájezdy.

31. kolo

3:2sn

1:1, 0:0, 1:1 - 1:0

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 16. Nedrda (Charousek), 60. Charousek (Smolka, Divíšek), rozhodující nájezd Divíšek - 10. Přibyl (Antončík), 44. Sobotka (Kříž). Rozhodčí: Horák - Frodl, Svoboda. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 337. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:2,2:2 - 3:2.

HC Most: Volke - Hranáč, M. Rohan, Tomeček, Charousek, Parýzek, Pavlů, Fedorov, Havelka - Kotrla, Smolka, Gengel - Nedrda, Divíšek, Kuběna - T. Rohan, Čurilla, Šrámek - Skvortsov, Hess, Vaněk

HC Stadion Litoměřice: Melicherčík - Evan, Žovinec, Sobotka, Kříž, Malý, Martinka, Kolář, Drábek - Novák, Kloz, Rudovský - Forman, Luňák, Žalčík - Kafan, Gerhát, Cingel - Antončík, Rubeš, Přibyl

K vidění byl vlažný úvod do zápasu z obou stran. Postupem času ale hosté přeci jenom začali získávat navrch. V 10. minutě se dočkali ocenění své aktivity. Daniel Přibyl nahazoval od mantinelu puk před branku na Rubeše, jenže k tomu se puk vůbec nedostal, protože obránce Charousek ho srazil Volkemu přímo mezi betony 0:1. Vedoucí branka Stadion nabudila, ale přidat druhou branku se hostům nepodařilo. A tak v 16. minutě pálil od modré Charousek, puk se odrazil k Nedrdovi, který se snažil pod padajícím Melicherčíkem zakončit, ale puk do branky dostal až z druhé dorážky Jan Divíšek 1:1.

Ve druhé části pokračovali hosté ve své aktivní hře. Do obrovské šance se dostal po chybě Volkeho Rudovský, ale domácí gólman stihl svojí chybu ještě včas napravit. Hosté si i nadále udržovali mírnou převahu, ale přidat další branku se jim stále nevedlo. Do vedení mohl jít po šanci Divíška Most, ale domácí forvard zakončil svojí střelou do výstroje hostujícího gólmana. V předposlední minutě zase vytáhl Volke zákrok z říše snů proti Žálčíkovi, takže po 40ti minutách to bylo stále nerozhodné.

Neustálá aktivita poslala Stadion přeci jenom do vedení. Ve 43. minutě tečoval před Volkem Daniel Sobotka Křížovu střelu od modré 1:2. Dlouho to vypadalo, že domácí se k vyrovnání hned tak nedostanou. Stadion byl lepším mužstvem a hlídal si svůj těsný náskok. V 57. minutě mohl přidat definitivu na stranu Litoměřic Luňák, ale v super šanci trefil pouze vlastního spoluhráče. O minutu později Drábek z akce 2 na 1 nechal pouze vyniknout Volkeho. Když už se zdálo, že hosté dotáhnou zápas do vítězného konce, tak přišlo 14 sekund před koncem vhazování před brankou Stadionu. Most hrál power-play, Divíšek vyhrál buly na Smolku, který okamžitě posunul puk na Kamila Charouska, který tvrdou ranou 11 sekund před koncem vyrovnal na 2:2. A šlo se do prodloužení.

Ale ani v něm branka nepadla, přestože obě mužstva v něm hráli v početní převaze, takže došlo i potřetí při vzájemném souboji Mostu s Litoměřicemi na samostatné nájezdy. Ty se nakonec staly záležitostí dvou hráčů. Mostecký Divíšek a hostující Přibyl jeli oba hned čtyřikrát! Hostující forvard proměnil tři své pokusy, jenže domácí Jan Divíšek byl úspěšný ve všech čtyřech případech! Ten rozhodující nájezd proměnil polo-vysokou střelou na vzdálenější tyč 3:2. Pro Most to dnes bylo mimořádně důležité vítězství! I napotřetí dokázal Litoměřice na nájezdy udolat!

Ohlasy k utkání

Kamil Kašťák (Most):

"Věděli jsme, že to bude pro nás těžký zápas. Litoměřice mají dobrý tým, který byl dnes navíc posilněn o některé hráče ze Sparty Praha. Kluci ale dnes bojovali. První gól jsme si dali vlastní, druhý byl také tečovaný. Myslím, že za tu odvahu v závěru jsme si ten bod zasloužili, sehráli jsme skvěle power play v závěrečných vteřinách. Ty nájezdy dnes byly neskutečné. Divoch trefil čtyři ze čtyř, to je fakt unikát, proto jsme získali ten bod navíc."

Daniel Tvrzník (Litoměřice):

"Historie se opakuje. Byli jsme přesvědčeni o tom, že po takovém výkonu, jaký jsme tady dnes 60 minut předváděli, nemůžeme prohrát. Byli jsme jasně lepším celkem. Za stavu 1:2 jsme neproměnili snad šest velkých šancí. A potom nám to tam 11 vteřin před koncem spadne. Nevím, co bych k tomu více řekl. Musím pogratulovat Mostu k vítězství. Doplatili jsme na špatnou koncovku, zápas byl jasně v naší režii."