Zápasové menu

Kadaňští si již v první třetině vypracovali náskok, který do poloviny utkání navýšili až na čtyři branky. Za Litoměřice sice proměnil samostatný nájezd Novák a ve třetí třetině skóroval ještě Hlusička, na porážce 5:2 to však nic neměnilo.

O baráž

5:2

2:0, 2:1, 1:1

SK Trhači Kadaň - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 1. Novák V., 7. Mikšovic (Zmeškal), 28. Deveri (Chlouba), 29. Malinský (Andres, Kůs), 54. Stoklasa (Szakal, Mikšovic) - 37. Novák (pen.), 49. Hlusička (Bojer, Boháč). Rozhodčí: Florian - Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:7, navíc Dudáš (LTM) trest do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.

SK Trhači Kadaň: Jarina (Závorka) - Bombic, Trefný, Schmidt, Szakal, Révay, Malínský, Tomeček, Zmeškal - Novák V., Charousek, Stoklasa - Deveri, Chlouba, Mála - Boušek, Kůs, Andres - Račuk, Mikšovic, Ton

HC Stadion Litoměřice: Sklíba (28. Meravý) - Holomek, Ketner, Boháč, Martinka, Hříbal, Dudáš, Evan, Smetana - Tvrzník, Šinágl, Gengel - Hašek, Belay, Novák M. - Zavřel, Hlusička, Bojer - Nenadál, Rosa, Keltner

Vstup do utkání vyšel lépe domácímu celku. Již po sedmadvaceti sekundách se do listiny střelců zapsal Vladimír Novák a Stadion hned v úvodu nabral jednogólové manko. Kotouč z hole forvarda domácích zapadl přesně k levé tyči Sklíbovy klece. Hosté však na bleskový nástup příliš nenavázali a šance nepřicházely ani z jedné strany.

Uplynulo však dalších šest minut hry a skóre se měnilo znovu. Nikoliv povedenou střelou, ale svou pohotovostí na brankovišti dostal puk za brankovou čáru Stanislav Mikšovic a náskok domácích narostl na dvě branky. Krátce před polovinou utkání se mohly prosadit litoměřičtí mladíci. Karel Rosa se chopil puku ve středním pásmu a pokusil se vysunout do brejku Davida Keltnera, který se zkoušel uvolnit mezi dvěma bránícími hráči, ti však nadějný pas zblokovali a celá akce skončila.

Od té chvíle hosté přidali ve střelbě a pozornost Jariny se snažili prověřit ze všech možných pozic. Nejvíce starostí způsobily brankáři domácích pokusy Keltnera a Martinky. První jmenovaný se pokusil o překvapivé nahození od pravého mantinelu, jeho spoluhráč naopak pálil bez přípravy od modré. Při obou situacích měl Jarina kus štěstí, protože si nebyl příliš jist, kam že kotouč vlastně vyrazil. Nikdo z hostů však nebyl poblíž branky pro případnou dorážku.

Druhou dvacetiminutovku odstartoval výpad Hlusičky spolu s Markem Zavřelem. Druhý jmenovaný vystřelil bekhendem z levého kruhu, puk však po jeho střele skončil na boční síti. Koncovka hostům stále nevycházela, naproti tomu domácím se brzy znovu zadařilo. V rozmezí sedmačtyřiceti sekund se na přelomu 28. a 29. minuty prosadili Danko Deveri a Ondřej Malínský. První z kadaňských střelců ve druhém dějství se prosadil střelou z pravého kruhu a vyhnal Sklíbu z branky, jeho spoluhráč uspěl hned první ranou na vystřídavšího Michala Meravého.

V polovině utkání se Stadionu naskytla možnost trestného střílení, které nakonec také nezůstalo jediným, které si Litoměřičtí vyzkoušeli. David Keltner se pokusil prostřelit Jarinu k levé tyči, ovšem kadaňskou klec minul. Po sedmi minutách hry nabídli domácí Litoměřickým šanci na reparát. Martin Novák byl již tentokrát úspěšný. Střelou nad lapačku nedal Jarinovi šanci a hosté se tak dočkali prvního přesného zásahu. Necelé dvě minuty před druhou sirénou skončilo utkání pro Martina Dudáše. Obránce hostí inkasoval trest za vysokou hůl a rozhodčí mu následně přidal také trest do konce utkání.

Po návratu z kabin se vyznamenal Michal Meravý proti stoprocentní šanci domácích. Na Kadaňské zívala zcela prázdná branka, ovšem litoměřický brankář tygřím skokem zabránil jistému gólu. Ve 45. minutě se musel strážce litoměřické branky předvést znovu, tentokrát osvědčil svou pohotovou vyrážečku proti ráně Szakala.

Poté se osmělili také Litoměřičtí. Hašek nejprve vypálil z levé strany, odražený puk poté napálil zpět na Jarinu Holomek. Oba hráči Litoměřic vyprášili betonu kadaňského brankáře. Při vyloučení Kůse projel po levém křídle Zavřel. Volil střelu švihem na lapačku, Jarina ovšem kotouč neudržel, stačil jej však přikrýt před dotírajícími hráči hostí.

Ve 49. minutě se dočkali hosté druhé trefy do černého. Jakub Hlusička se z hranice brankoviště nemýlil a protlačil puk mezi Jarinovými betony do sítě. Stav byl rázem pro Stadion nadějný. V 53. minutě hráli domácí dvojnásobnou přesilovku. Nebýt Meravého zákroků proti ranám Mikšovice, využili by ji domácí záhy. Takto dával brankář hostí svému týmu naději, ta ovšem zhasla po střele Petra Stoklasy a domácí získali zpět vedení o tři branky. Zhruba čtyři minuty před koncem utkání předvedl individuálni akci Martin Tvrzník. Nikdo z jeho spoluhráčů nebyl volný, prosmýkl se tedy mezi bránícími hráči mezi kruhy a vypálil, ve slibné pozici však minul. Do konce hrací doby se již stav neměnil a tři body si tak po výhře 5:2 připsali Kadaňští.