Zápasové menu

Litoměřičtí nevyzráli na Kadaň a z ledu svého soupeře si tak neodvezli žádný bod. Utkání ovlivněné vlastními chybami i nešťastným výkonem sudích ztratili v poměru 4:1. Tři inkasované góly v první části a pouze jeden vstřelený z hole Petra Horčičky rozhodly. Další šanci má Stadion v pondělí 26. září na ledě Šumperku.

5. kolo

4:1

3:1, 0:0, 1:0

SK Trhači Kadaň - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 10. Chlouba (Bílek), 10. Fiala (Bursík), 16. Bursík (Mikšovic), 59. Bílek (Fiala, Schmidt) - 12. Horčička (Slížek). Rozhodčí: Čech - Beneš, Štofa. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

SK Trhači Kadaň: Závorka (Jarina) - Vojta, Malinský, Szakal, Schmidt, Zmeškal, Trefný, Diviš, Mazanec - Bílek, Skořepa, Ton - Bursík, Mikšovic, Fiala - Novák, Charousek, Stoklasa - Hofmeister, Chlouba, Rohan

HC Stadion Litoměřice: Salfický (Sklíba) - Hora, Kříž, Kameš, Suchý, Holomek, Drábek, Kružík, Soukup - Tvrzník, Šinágl, Bojer - Hašek, Slížek, Horčička - Heinisch, Belay, Gengel - Novák, Hlusička, Kafan

Utkání mělo od začátku tradiční průběh, jaký souboje mezi Kadaní a Litoměřicemi vždy provází. K vidění byly zákroky na hraně a spousta soubojů. Bohužel zklamání přinesl výkon sudích. Bezpochyby lze říct, že Stadion v první třetině okradl minimálně o jedno trestné střílení po úniku Petra Šinágla, po výpadu Martina Nováka by se dalo mluvit o stejnému případu. Do vedení se nakonec dostali Kadaňští, kteří využili litoměřických chyb. Během 10. minuty se díky zásahům Chlouby po přečíslení 2 na 1 a gólu Fialy ze závaru před brankou. Ve 12. minutě se Stadionu podařilo snížit na 2:1. Slížek chytřel přihrál zpoza branky k levé tyči na Petra Horčičku a ten prostřelil Závorku mezi betony. Domácí ale následně odskočili zpět na dvoubrankový rozdíl. Bursík dostal přihrávku před branku, napoprvé ještě ztroskotal na Salfického betonu, ale dorážku už usměrnil o levou tyč za brankovou čáru. Po dvaceti minutách tak svítilo na časomíře skóre 3:1 pro Kadaň.

Ve druhé třetině se mohl stav měnit na obou stranách, ale prostřední dějství nakonec skončilo bez branek. Heinisch ve 25. minutě střílel z bezprostřední blízkosti z první, Závorka ale nastavil jeho pokusu svou lapačku. Ve 28. minutě jel Bílek sám na Salfického, ale ztroskotal na jeho pravém betonu, který nedokázal přehodit. Probíhala 32. minuta a Hlusička mohl dávat přes Malinského hokejku při přečíslení 2 na 1 na Kafana před branku, ale nepřehodil hokejku obránce domácích. O několik okamžiků později byl sporně vyloučen Hora za vysokou hůl, ale to by kadaňský hráč musel jezdit s hlavou po ledě, jinak si celou situaci nelze vysvětlit. Dvě minuty před druhou sirénou přihrával Slížek zpoza branky na Horčičku, ten ale špatně trefil puk a domácí brankář šanci ustál.

V závěrečné dvacetiminutovce se Litoměřičtí rozhodli ještě s výsledkem něco udělat, ale žádný z pokusů se neujal. Belay zkoušel překvapit Závorku střelou přes domácího obránce, ale neúspěšně. Kafan se dostal mezi kruhy ke slibné střele, ale kadaňský brankář byl opět připraven. V samém závěru utkání přišela ještě litoměřická power-play. Nepodařilo se ale udržet v útočném pásmu a místo snížení přišla čtvrtá branka domácích. Bílek se dostal k puku a upravil na konečných 4:1. Kadaňští tak dosáhli na první tři body, naopak Litoměřice body ztratily a vracejí se domů s prázdnou. Další šanci budou mít v pondělí 26. září v Šumperku, který dnes obdržel debakl od Ústí.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Jak byste zhodnotil dnešní zápas?

Já si myslím, že tady jsme dneska body jednoznačně ztratili, protože takhle hratelnou Kadaň jsem hodně dlouho neviděl. Po většinu zápasu si myslím, že jsme byli hokejovější. Bohužel v první třetině jsme udělali tři školácké chyby, pustili jsme soupeře do vedení, které už potom ubránil. Ale my jsme paradoxně myslím i tu první třetinu byli hokejovější, byli lepší, ale prostě jsme udělali školácké chyby, Kadaň je potrestala a bohužel s velkým příspěním rozhodčího ten zápas vyhrála. K tomu už nemám co říct.

Dalo by se říct, že minulý i dnešní zápas si byly navzájemé podobné?

Rozhodně nám rozhodčí poslední zápasy nepomohli a já nerozumím tomu, když dvakrát v první třetině jedeme dvakrát sami na bránu, jsme dvakrát faulováni a rozhodčí mlčí, tak to mi hlava nebere. Jestli tu ligu budou chtít pískat takhle kvalitní rozhodčí, tak naše práce, naše finanční prostředky jdou do něčeho, co nemá smysl.

Teď už odbočíme od samotného zápasu. Dnes za nás nastoupili po minulé sezóně navrátivší Martin Heinisch a Honza Bojer. Přišel také Vladimír Kameš, další nová tvář v týmu?

Ti litvínovští kluci jsou v základu v Litvínově, ale tím, že Litvínov má v neděli volno, tak jsme se dohodli i při zranění Marka Zavřela, že potřebujeme doplnit. Chtěli jsme mužstvu dát nějaký impuls, což myslím, že kluci předvedli, odvedli dobrý výkon stejně jako Láďa Kameš. Jak říkám, máme je na střídavé starty, tak uvidíme jaká bude dohra s jejich mateřskými kluby do dalších zápasů.

Nikolas Ketner jel dnes za Bílinu na zápas do Milevska. Co ostatní hráči jako například Ondra Smetana, který dnes nehrál při výpomoci Ládi Kameše? Bude také naskakovat na rozehrání někde jinde?

Určitě ne. Samozřejmě bychom si přáli, aby Láďa za nás naskakoval co nejčastěji. Extraliga má ale také nabitý program, takže nevím, jak tyto hráče budeme využívat. Rozhodně Ondra teď vynechal jeden zápas, ale myslím, že do dalších zápasů určitě nastoupí. To samé Nikolas Ketner. Ten měl na konci přípravy měsíc pauzu kvůli zranění, teď začal trénovat. Je prostě na rozehrání v Bílině, takže uvidíme. Tito kluci určitě do dalších zápasů nastopí a jak říkám, kádr potřebujeme široký. Mohou přijít zranění, takže tu sestavu chceme trochu točit v rámci našich možností. Nepočítáme, že bychom kluky jako je Ondra Smetana, dávali někam na střídavé starty.