Zápasové menu

Odveta mezi Litoměřicemi a Kadaní na ledě Kalich Areny dopadla bohužel pro Stadion stejným výsledkem, jako na kadaňském stadionu. Po vyrovnané první polovině utkání Litoměřičtí opět inkasovali pětkrát, přičemž na brankáře Kadaně nevyzráli ani jedinkrát.

přát.

0:5

0:0, 0:3, 0:2

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 34. Eiselt (Skořepa, Malinský), 34. Chlouba (Fiala), 37. Boušek (Fiala), 47. Skořepa (Novák), 48. Chlouba. Rozhodčí: Novák - Loskot, Ptáček. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1.

HC Stadion Litoměřice: Meravý (Sklíba) - Smetana, Kříž, Kružík, Drábek, Hora, Soukup, Dráhorád, Hříbal - Tvrzník, Šinágl, Tůma - Hašek, Slížek, Horčička - Zavřel, Kotrba, Kafan - Keltner, Kauschitz, Gengel - Racek

SK Trhači Kadaň: Kaššák (Štěrba) - Malinský, Rutta, Schmidt, Szakal, Révay, Zmeškal, Tollinger, Trefný - Eiselt, Skořepa, Novák - Fiala, Chlouba, Boušek - Ton, Charousek, Freiberg - Mála, Stehlík, Bursík

Do odvetného zápasu nastoupila obě mužstva s velkým elánem. Jako první se ozvali Litoměřčití, jmenovitě Horčička, který donutil Kaššáka zakročit mrštnou levačkou. Za hosty se první dostal do šance nejzkušenější útok s Eiseltem a Skořepou a dokázali pořádně zatopit před Meravým. Domácí brankář však jejich pokusy likvidoval s jistotou. Odolal dvakrát i díky dobře postaveným tyčím, které postupně nastřelili Fiala s Tonem. V 10. minutě ze slibné pozice mezi kruhy těsně minul branku Šinágl. Ve druhé polovině se dostal k vážnější šanci z dorážky litoměřický Kotrba, za hosty pak znovu zahrozili Eiselt se Skořepou. Do kabin se ale po úvodních dvaceti minutách odcházelo za bezbrankového stavu.

Prostřední dějství nabídlo velké množství vyloučení a také otevření gólového účtu celého zápasu. Do poloviny zápasu se hosté připomněli jen občas a zejména zásluhou Bouška, který ale neměl dostatečně seřízenou mušku, Litoměřičtí byli nebezpečnější, ale nepřálo jim štěstí. Ve 34. minutě si zcela sám před brankou počkal na přihrávku Václav Eiselt a sám před Meravým obral domácího brankáře o dosavadní čisté konto. Červené světlo svítilo až nečekaně brzy po Eiseltově zásahu. Po akci 2 na 1 si Roman Chlouba položil Meravého a do prázdné branky lehce zasunul kotouč. Litoměřičtí byli velice otřeseni dvěma zásahy v jedné minutě a zřejmě aby to nebylo málo, nechali Kadaň udeřit potřetí. Ve 37. minutě chyboval za brankou Meravý a Boušek měl před brankovištěm snadnou pozici. Stadion se po chvíli dočkal vytoužené druhé přestávky a mohl se opět vrátit do hry.

Ani přestávka mezi druhou a třetí částí však domácím nepomohla k uklidnění a zlepšení hry. Nadále vázla kombinace a chybělo štěstí v zakončení. Naopak Kadaňští neztratili nic ze hry, kterou předváděli od poloviny utkání. Ve 47. a 48. minutě pak předvedli další dva slepené góly. Překonali dokonce rychlost dvou po sobě jdoucích zásahů ze druhé třetiny, kdy skórovali v rozmezí 43 sekund. Tentokrát lovil Meravý puk ze sítě v rozmezí 14 vteřin. Litoměřičtí za svým soupeřem zřetelně pokulhávali a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto, protože útoky domácích byly často zastaveny už v začátku po nepřesné přihrávce. Domácím útočníkům také často selhávala muška, když v nadějných pozicích míjeli kadaňskou klec. V 56. minutě mohl alespoň čestný úspěch svého týmu vsítit z nařízeného trestného střílení Kryštof Kafan, ale při blafáku mu utekl kotouč a ani nezakončil. I podruhé tak Litoměřičtí inkasovali od Kadaně 5 gólu, aniž by sami vstřelili jedinou branku.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník – trenér HC Stadion Litoměřice

Pane trenére, jak by jste zhodnotil dnešní zápas?

První třetinu jsme hráli to, co jsme chtěli. Chtěli jsme hrát jednoduchý, důrazný hokej, což se nám celkem dařilo. Jediný problém byl, že jsme z těch šancí, které jsme měli, nedali góla. Ta hra se nám dařilo do půlky, ale od půlky jsme přestali hrát co jsme chtěli, bylo to pomalé, složité, ztráceli jsme spoustu puků a samozřejmě tu druhou půlku zápasu byl náš projev špatný. Sice je to příprava, ale musíme více chodit před bránu, bez toho každou střelu gólman vidí a tyhle návyky už bychom měli mít v této fázi zvládnuté, takže v tomhle se musíme v dalších zápasech zlepšit.

K dispozici jste měli 8 přesilových her, ale ani jednu jste nedokázali využít. Čím to bylo?

Jde o to udržet se na puku, dostat hru na beky a jít před tu bránu. Musíme se poprat o každou dorážku, nebo teč. Samozřejmě, že to tam bolí a v přátelákách na to chybí trochu motivace. Ty přesilovky jsme ještě netrénovali, máme ještě nějakých 20 dní do soutěže, takže ta fáze trénování přesilovek teprve přichází. I lajny ještě nehrají tak, jak by jsme si představovali. Příští týden na těch přesilovkách tedy začneme pracovat a samozřejmě doufáme, že to přinese nějaký účinek.

Výsledek dopadl stejně jako u prvního zápasu, lišily se ty 2 zápasy nějak?

Tak určitě, v Kadani nás domácí jasně přehrávali celý zápas a myslím si, že dneska to tak nebylo. Dneska to byl do poloviny minimálně vyrovnaný zápas a ty inkasované góly jsme dostali po školáckých chybách, takže si myslím, že ty zápasy nejde srovnávat, i když je výsledek stejný.