Zápasové menu

Litoměřičtí si dlouho nesli na svých hokejkách jednogólové vedení, když se už ve 2. minutě trefil Petr Přeučil. Nejtěsnější vedení trvalo až do 54. minuty, kdy propašoval puk za litoměřického gólmana Sajdl, aby se za necelé dvě minuty trefil ještě Rusnák. Vrchlabští měli ještě jednu šanci při trestném střílení v poslední minutě utkání, možnost ale nevyužili.

přát.

2:1

0:1, 0:0, 2:0

HC Stadion Vrchlabí - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 54. Sajdl, 55. Rusnák (Filip) - 2. Přeučil P.. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Stadion Vrchlabí: Ševčík, Koutský - Bendík, Chaloupka, Hanzl, Mocek, Matějíček, Poskočil, Poživil - Beňa, Urban, Bakrlík, Látal, Drábek, Bezouška, Sajdl, Kubeš, Hubáček, Andres, Tvrdek, Filip, Rusnák

HC Stadion Litoměřice: Wegert (Sklíba) - Kříž O., Macek, Kaltenböck, Evan, Hillmich, Mizera, Martinka - Přeučil P., Přeučil T., Hlusička - Doležal, Slížek, Horčička - Kříž P., Bříza, Šnajdr - Novák, Kauschitz, Šrámek

Do první třetiny nastoupil v lepší formě tým Litoměřic. Však také ve druhé minutě překonal Přeučil domácího brankáře ranou přes rameno. Ševčík se za pukem pouze otočil. První pětiminutovka byla zcela v režii hostů, kteří prověřovali domácího gólmana

V šesté minutě se hra při přesilovce domácích přesunuje před bránu hostí, Wegertovy betony ostřeluje Bakrlík a Bezouška, Kubeš přidává ránu do ramene. Žádná ze střel se ovšem nedostala za záda připravného brankáře. Hra se dostává do tempa. Domácí hráči se pokouší využít další přesilovku v desáté minutě, Andres opět trefuje betony, Tvrdek tyčku. Ve dvanácté minutě střílí Bakrlík do sítě, ale bohužel pro tým Vrchlabí pouze boční.

Patnáctá minuta po vyloučení domácího Bakrlíka dostává do šance litoměřické hokejisty, ale na střelu Ondřeje Kříže reaguje Ševčík předpisově. Tři minuty před koncem první třetiny se snaží dorážet ještě Rusnák, ale do šaten se odchází za stavu 1:0 pro Litoměřice.

Do druhé třetiny nastupují domácí útočně, hned na začátku má šanci opět Rusnák, ale akce končí nezdarem. Litoměřický Hlusička zkouší bez výsledku překonat Ševčíka. V páté minutě vyvezl puk přes celé hřiště Kubeš, ale hostující obranu nepřekonal. Hraje se rychlý útočný hokej, ale bez gólového zakončení. Střely jsou nepřesné, nebo končí v lapačkách či na betonech gólmanů. Do šancí se dostal litoměřický Doležal, poté domácí Drábek. V deváté minutě dostává domácí Tvrdek osobní trest 10 minut za nesportovní chování. Hokej je i nadále útočný, ale ve zbývajícím čase nedokáží hráči využít šance. Domácí Vrchlabí se neprosadilo ani ve třech přesilovkách. Stav zůstává nezměněný.

Třetí třetinu začínají domácí přesilovkou, ale i ta zůstává nevyužita. Ve čtvrté minutě dělí Andrese od překonání gólmana centimetry, ale ten prostě bruslí neuhnul. Hokej je i nadále útočný, chybí však gólové zakončení. Ve třinácté minutě se rozmachuje Sajdl a Vrchlabí vyrovnává.

Na konci třinácté minuty je vyloučen domácí Bakrlík, hostujícím obráncům ovšem ujíždí Rusnák a v oslabení střílí druhou branku domácích. V čase 54:58 se Vrchlabí dostává do vedení.

V posledních dvou minutách zápasu, kdy dochází k postupnému vyloučení dvou domácích hráčů, si Litoměřice berou oddechový čas. Ještě je nařízeno trestné střílení, ale Rusnák neproměnil, Litoměřice odvolávají gólmana a domácí obrana s brankářem mají poslední minutu zápasu plné ruce práce. Stav však zůstává nezměněn.

Bylo to kvalitní utkání se spoustou střel, z nichž pouze tři skočily v brankové síti. Vrchlabí porazilo Litoměřice 2:1.