Zápasové menu

Hokejisté Stadionu Litoměřice si dokázali poradit i s dalším soupeřem v přípravě. Tentokrát dokázali porazit hokejisty prvoligových Benátek nad Jizerou. Domácí vedli po trefě Klímy avšak Litoměřičtí dokázali skore zápasu otočit zásluhou Hlusičky a Břízy. Soupeř dokázal vyrovnat na 2:2 ale na další dvě branky Slížka a Kříže už odpověď nenašel.

přát.

2:4

0:0,1:2,1:2

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 35. Klíma (Klimt, Pavlů), 48. Mrkvička (Skořepa, Weiss) - 37. Hlusička (Nedrda), 38. Bříza (Holomek), 55. Slížek (Macek), 60. P. Kříž (Martinka). Rozhodčí: Macháč - Záhora, Jecelín. Vyloučení: 7:9 + navíc Šinágl (LTM) 10 minut OT, Tvrzník (LTM) 20 minut OK. Využití: 1:2. V oslabení:0:0. Diváci: 103.

HC Benátky nad Jizerou: Nedvídek (Pyrochta) - Hrach, Drábek, Müller, Tondr, Mrkvička, Vozka, Pavlů, Hataš - Hudíček, Weiss, Klimt, Klíma, Kopic, Krejčík, Skořepa, Vařecha, Liška, Jech.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Sklíba) - O. Kříž, Mizera, Macek, Kolbaba, Evan, Martinka, Hillmich, Holomek - Hašek, Šinágl, Tvrzník, Šnajdr, Slížek, Horčička, Nedrda, P. Kříž, Šrámek, T. Přeučil, Hlusička, Bříza.

Benátečtí začali úterní zápas pěkně zostra, vždyť po dvaceti vteřinách hry musel hostující velezkušený obránce Macek zahákovat unikajícího protihráče, avšak z úvodní přesilovky nic nebylo. V 7. minutě už přišla první šance, která zaváněla gólem. Petr Horčička se nejlépe orientoval v nepřehledné situaci před gólmanem Nedvídkem, ale klid mu nedopřál dojíždějící Tondr, a tak benátecký brankář celou situaci zvládl. Poté v přesilové hře dvakrát Nedvídka od modré prověřil Macek, bezúspěšně. Ve 13. minutě obrovskou příležitost spálil Šrámek, kterému nahrál Pavel Kříž. Před Šrámkem totiž stála odkrytá branka, jenže litoměřický útočník trefil jen Nedvídkovu hokejku položenou na ledě. Dvě minuty před koncem první části se před Hracha na útočném výletě natlačil Ondřej Kříž, jenže přestřelil. Těsně před úvodní sirénou na druhé straně ujel Michal Pavlů, ale tísněn zezadu v nájezdu orazítkoval tyč!

Druhá třetina začal další velkou neproměněnou šancí. Benátky chybovaly v rozehrávce, zaváhání využil Pavel Kříž a v samostatném nájezdu spěchal na Nedvídka. Skulinu mezi jeho betony však nenašel. V polovině utkání se hostům naskytla dobrá příležitost ke vstřelení úvodní branky, ale dlouhou čtyřminutovou přesilovku využít nedokázali. Paradoxně po jejím konci se ke střele dostal Hudíček a Volke se vyznamenal špičkou betonu. Ve 35. minutě už ale gólu nezabránil. Pohledná kombinační akce po ose Pavlů, Klimt a Jakub Klíma totiž skončila v síti - 1:0. Pro mladíčka Klímu to byla první branka v benáteckém dresu. Radost z vedení ale domácí vydržela jen necelé dvě minuty. Krátce po sobě totiž byli vyloučeni Hrach a Mrkvička. Litoměřice tak hrály dvojnásobnou přesilovku, kterou využily více než bleskově. V krkolomné pozici se prosadil Jakub Hlusička, když svou dorážku nasměroval přesně do klece - 1:1. V pokračující jednoduché přesile dokonce Kališníci otočili skóre. Po ukázkovém ťukesu do prázdné branky zakončoval Tomáš Bříza - 1:2. Do přestávky mohl padnout ještě jeden gól. To by ale musel Ondřej Kříž od modré čáry trefit přesně odkrytý roh domácí branky.

Ve třetí části se benáteckým hokejistům podařilo díky zvýšené aktivitě vyrovnat. Po sérii několika vyloučení právě v početní převaze Skořepa na modré čáře oklamal bránícího Macka, našel najíždějícího Tomáše Mrkvičku, který střelou z první procedil puk mezi Volkeho betony - 2:2. Litoměřický brankář se najednou ocital v ohni střele, avšak musíme uznat, že vše bravurně zvládal. Minimálně puku vyrážel a většinu střel jistě držel ve své výstroji. V 55. minutě Benátky zapomněly na zadní vrátka, kam se po perfektním pasu exligisty Macka vřítil další někdejší extraligový hokejista Ladislav Slížek a najížděl sám na Nedvídka, kterého překonal precizně provedeným bekhendovým blafákem - 2:3. Ze závěrečného tlaku hráči od Jizery již branku vytěžit nedokázali, navíc v power-play ještě jednou inkasovali. Martinka zachytil puk, vyslal do sóla Pavla Kříže, který prázdnou branku nemohl minout - 2:4.

Ohlasy k utkání

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Prohry nepočítám, spíše sleduji individuální výkony hráčů, kteří v mužstvu hrají. Někteří hráči jsou v Liberci, ale to není žádná omluva pro výsledek. Dnes jsme měli problémy v obranném pásmu. Nevyhráváme souboje, čímž se nedostáváme ke kotouči. V útočném pásmu se rychle zbavujeme puku. Nevyužili jsme řadu šancí, kdy stojíme sami před bránou a nedáme to. Ve třetí třetině jsme si navíc nepohlídali samotného hráče ve středním pásmu, který nám ujel a dal gól. To byla velká chyba. Power play se nepovedlo, ale to se někdy stává, když se hraje vabank. Přesilové hry v tomto období necvičíme, hraje se to podobně jako v sezóně a hráči by si to měli pamatovat. Je to příprava, která splnila kondiční účel."

Daniel Tvrzník, trenér Litoměřic
"Na to, že to byla příprava, tak zápas měl docela tempo. Myslím si, že utkání bylo až zbytečně moc vyhecované. Některé zákroky z obou stran byly na přátelský zápas zbytečné. Na druhou stranu nám to alespoň ukázalo, jak hráči hrají pod tlakem. Pro nás jako pro nováčka je to cenné vítězství venku. Je to však jen příprava, nemůžeme to přeceňovat. Někteří hráči si o místo v sestavě říkají víc, někteří míň. Máme před sebou dalších osm přípravných utkání. V kádru máme stále osmadvacet hokejistů, budeme muset zužovat."