Zápasové menu

Pátý finálový zápas byl plný zvratů a napínavých chvil. Šťastnějšími byli na konci něj domácí hráči Stadionu Litoměřice. Navzdory vyrovnání v poslední minutě dokázali v prodloužení nakonec svého soupeře z Mostu udolat. Jan Kloz vstřelil vítěznou branku a odstartoval bouřlivé oslavy postupu do kvalifikace o první ligu.

F5

4:3pr

1:0, 1:1, 1:2 - 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 6. Slížek, 40. Kloz, 54. M. Tvrzník (Slížek), 70. Kloz - 30. T. Přeučil (Havlůj, P. Přeučil), 47. Havlůj (Tauš, P. Přeučil), 59. Hruška. Rozhodčí: Smitka - Komárek, Krátký. Vyloučení: 9:8, navíc M. Tvrzník (LTM) a p. Přeučil (Most) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 965. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3 - 4:3.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Musílek, Hillmich, Malý, Zenk - Slížek, Myšík, Horejsek - Tvrzník, Buďa, Zuziak - Hlusička, Procházka, Novák - Kloz, Mrázek, Šaffer

HC Most: Melichar (Brzobohatý) - Martinka, Havlůj, Šulc, Kuncl, Martinec, Ambrož, Mizera - Tauš, P. Přeučil, T. Přeučil - Vrtek, Salač, Hruška - Šešina, Böhm, Nedrda - Szakal, Bíza, Růžek

První třetina nebyla v prvních pěti minutách ideální ze strany domácích. Zlom nastal od 6. minuty, kdy domácí příznivce rozjásal Ladislav Slížek. Ideálně vyřešil přečíslení přesnou střelou nad Melicharovu lapačku a od té doby převzali iniciativu Litoměřičtí. Dostávali se do řady šancí, jako při teči Mackova nahození Novák, a také předváděli individuální šance jako například Tvrzník nebo Zuziak, kteří se prokličkovali až před branku. Mostečtí zahrozili sporadicky, Volke však také musel předvést výjimečný zákrok. Proti přečíslení a následné střele do prázdné branky vytáhl svůj beton a kotouč vykopl z branky. V závěru první dvacetiminutovky mohli domácí zvýšit, Buďa však nařízené trestné střílení neproměnil. Neuspěl s pokusem mezi betony vystřídavšího Brzobohatého. Do kabin tak šli Litoměřičtí za jednobrankového vedení.

Druhá třetina začala dvojnásobnou početní výhodou domácích. "Ústecký" útok si sice několik šancí vytvořil, ale nakonec přesilovku neproměnil. I nadále však byli aktivnějším mužstvem s více šancemi na skórování. Nakonec ale byli Mostečtí tím, kdo skóroval. Tomáš Přeučil se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a začínalo se znovu od muly. Litoměřičtí chtěli vrátit svůj náskok zpět, během jejich snahy se ale do velkých šancí dostávali také hosté. Dostali se dokonce do dvou samostatných nájezdů, které bravurně zlikvidoval Volke. Zdálo se, že vyrovnaný stav vydrží až do přestávky, ale domácí byli proti. O tom, že mužstva odešla do kabin za stavu 2:1 pro Stadion, rozhodl Jan Kloz výbornou ranou do pravého horního růžku. Utkání tak dostává nový náboj.

Třetí třetina nabídla strhující podívanou. Mužstva se přetahovala o výsledek a co chvíli jedno z nich oslavovalo veledůležitou branku. Jako první se prosadil Aleš Havlůj a rázem bylo opět vyrovnáno. Domácí poté vrhli všechny síly do získání náskoku zpět, což se jim povedlo po tvrdé ráně Martina Tvrzníka z pravého kruhu, po které domácí oslavovali možnost vítězství. Nakonec však trval stav 3:3 i po šedesáti minutách, protože chybu domácí obrany potrestal Hruška a poslal zápas do prodloužení.

V něm mohla obě mužstva několikrát rozhodnout, ale nepřálo jim štěstí. Oba brankáři předváděli to nejlepší a také útočníci spálil některé šance. Nejštastnějšími však byli v čase 69:02 hráči s kalichem na prsou po vítězném gólu Jana Kloze, který odstartoval bouřlivé oslavy na ledě. Hráči oslavující postup do kvalifikace o první ligu rozpoutali spolu s fanoušky malý karneval a naplno si užili vítězství ve skupině Západ.