Zápasové menu

Před třetím finále se čekalo, zda-li skončí prokletí domácích týmů. K radosti celého lovosického stadionu se to domácím povedlo a postarali se o to svými oku lahodícími brankami zejména největší opory. Vítězný gól vsítil nejlepší střelec utkání, dvougólový Adam Šaffer, který v závěru vyrovnal a poté skóroval na konečných 5:4 pro Litoměřice. Série se za stavu 2:1 pro Stadion přesouvá do Mostu.

F3

5:4

0:2, 3:1, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 24. Kloz (Malý), 25. Novák (Hlusička), 40. Mrázek (Kloz), 52. Šaffer (Mrázek, Malý), 55. Šaffer (Mrázek) - 1. Vrtek, 13. Martinka (Havlůj ), 38. Tauš (Martinka, Havlůj), 47. Přeučil (Havlůj) (Rozhodčí: Wurtherle - Frodl, Špůr. Vyloučení: 6 + 2 x 10 - 8 + 2 x 10. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 776. Střely na branku: 22:18 . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4 .

Nástup do utkání se podstatně více vyvedl hostům jako již tradičně. Vladislav Vrtek využil zaváhání domácí obrany, proskočil mezi dvěma beky a vystřelil mezi Volkeho betony, kotouč se poté pomalu doklouzal za brankovou čáru. V tu chvíli neuplynule ještě ani minuta hry, přesněji pouze 59 vteřin. Domácí se sice pokoušeli zvednout, ale hosté měli hru ve svých rukou a vývoj kontrolovali. Dominovali od hry s kotoučem i bez něj přes střelbu a zakončení až po obranu ve středním pásmu a na vlastní modré. V polovině třetiny se poprvé vylučovalo a sice na straně domácích a branka padla opět do jejich sítě. Skrumáž před brankou propálil tentokrát Martinka ranou od modré. Ve zbytku třetiny předvedli domácí pouze ojedinělé výpady do mostecké obrany, ale nešlo o nic nebezpečného. Po dvaceti minutách je proto stav 0:2.

Druhá třetina byla přesným opakem té první. Domácí Stadion do ní vlétl ve velkém stylu a od začátku trápil mosteckou obranu. Zlepšení domácí nezůstalo dlouho bez gólové odezvy. Ve 24. minutě se prosadil Jan Kloz, když tečoval Malého nahození od pravého mantinelu. Za 46 vteřin bylo dokonce vyrovnáno. Jakub Hlusička výborně našel úplně volného Martina Nováka před brankou, ten si počkal až Brzobohatý padne na led a přehodil jeho beton. Poté domácí stále tlačili, ale přibylo osobních soubojů i strkanic. Po jedné z nich šli hosté znovu do vedení. Volkemu vypadla střela z pravého kruhu a Zdeněk Tauš dorážel mezi jeho betony. Ještě do přestávky však domácí stihli vyrovnat. František Mrázek se o to postaral výstavní ranou do pravého horního růžku, proti čemuž neměl Brzobohatý nejmenší šanci. Po dvou třetinách je tak stav opět vyrovnání a uvidíme, zda-li domácí nastoupí stejně jako do druhé třetiny.

Třetí část začali Litoměřičtí v dohrávané přesilovce z konce 40. minuty. Do šance se v ní dostali Mrázek a Malý, ale ani jeden z nich neskóroval. Poté hrozili také hosté. Nejprve po jedné ze střel málem skórovali díky nechtěné teči domácího Kouby, a potom donutil Volkeho zasahovat Petr Přeučil. Ve 46. minutě byl sporně vyloučen za zdržování hry po vyhození puku ze hřiště Jaroslav Horejsek, ačkoli sudí nejdříve signalizoval, že byl kotouč tečován, po chvíli ale své rozhodnutí změnil a vylučoval. Nabídnutou výhodu hosté beze zbytku využili. Tomáš Přeučil vytěžil gól z obrovského tlaku, při kterém byla domácí obrana úplně rozhozena a hostující hráč zasunul puk za ležícího brankáře. Právě střelec čtvrté mostecké branky byl ale vyloučen v 52. minutě, což také domácí potrestali. Před branku přihrával Mrázek a úplně volný Adam Šaffer po krátké kličce vyrovnal na 4:4. Hosté se v dalších minutách starali více než o hru spíše o osobní souboje a potyčky s domácími. Dokonale je pak zaskočil opět Adam Šaffer, který ihned po přihrávce Mrázka z buly vymetl levý horní roh Brzobohatého branky a domácí poprvé v celém utkání vedli. Probíhala právě 55. minuta a čas začal hrát proti Mostu. O dvě minuty později měli největší šanci utkání právě Mostečtí a mohou si vyčítat, že neskončila gólem. Po přečíslení 2 na 1 byl hostující hráč před odkrytou branku, ale netrefil a od té chvíle již domácí kontrolovali závěr zápasu. Zoufalou snahu Mosteckých o hru bez brankáře zhatilo záhy jejich zakázané uvolnění a poté si Litoměřičtí pohlídali poslední vteřiny utkání. Prolomilo se tak prokletí domácího ledu a dostávají se do vedení 2:1 na zápasy.