Zápasové menu

Po vyřazení Klatov v prvním kole play off se hokejisté Litoměřic střetli v druhém kole s mužstvem Klášterce nad Ohří. Díky lepšímu postavení v tabulce po základní části začínal Stadion na ledě soupeře. Díky dobrému úvodu Litoměřičtí vedli zásluhou Martina Nováka, soupeř však díky dvěma vstřeleným brankám skóre zápasu otočil ve svůj prospěch. Stadion dokázal srovnat opět zásluhou Nováka, a tak zápas směřoval do prodloužení, ve kterém byli hosté lepším týmem. Když ani prodloužení nerozhodlo o vítězi, následovaly penalty. V těch byli úspěšnější hosté a zásluhou Martina Tvrzníka si připsali první vítězství v druhém kole. Další zápas se hraje v úterý na ledě Litoměřic.

SF1

2:3sn

2:1, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:2

HC Klášterec nad Ohří - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 15. Ton (Buchal), 20. Zmeškal (Buchal), 3. Novák (Procházka, Hillmich), 37. Novák (Hlusička, Kouba) - rozhodující nájezd Tvrzník Rozhodčí: Nečas - Ruchař, Andrejsek Vyloučení: 3:3 Využítí: 1:1 Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 0:0, 1:2 sn.

HC Klášterec nad Ohří: Damašek (Studnička) - Martínek, Rutta, Kocek, Boguský, Řezníček, Zmeškal, Mašek, Krupka - Kajer, Derfler, Zika - Suk, Stehlík, Pražák - Ton, Freiberg, Buchal - Bečvář, Kadlec, Kalinovič

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Musílek, Malý, Macek, Kolbaba, Hillmich, Kaltenböck, Kouba - Buďa, Zuziak, Tvrzník - Horčička, Slížek, Šaffer - Novák, Hlusička, Procházka - Horejsek

Autorem textu je Miroslav Nyklíček (www.hcklasterec.cz)

Sérii hranou na tři vítězná utkání zahájili klášterečtí hokejisté na domácím ledě, ale příliš se z toho neradovali. Už ve 3. minutě nedokázali domácí v oslabení vyhodit puk ze třetiny a v závaru před Damaškovou brankou se nejlépe zorientoval Martin Novák – Litoměřice vedly 0:1. O minutu později skončilo za zády kláštereckého gólmana dlouhé nahození Tomáš Hillmicha od červené čáry. Hosté se sice radovali z branky, ale předčasně. V okamžiku střely byl ještě Hlusička v ofsajdu a gól proto nebyl uznán. Ve 14. minutě měli domácí opět namále, když se před Damaška prodral Novák. Podařilo se mu zakončit a klášterecký gólman chvíli netušil, kde má puk, dokud jej nevyklepal ze své výstroje. O minutu později také domácí využili přesilovku. Buchal z otočky přesně našel před brankou úplně volného Karla Tona, který srovnal stav utkání na 1:1. Pro hosty musel být šokem druhý klášterecký gól. Padl totiž dvě vteřiny před koncem třetiny, když už se všichni chystali do kabin. Hned z vhazování našel Buchal volného Jana Zmeškala a ten nedal litoměřickému gólmanovi Volkemu šanci.

Druhá třetina domácím ovšem příliš radosti nepřinesla. V nadějné šanci se sice ocitl v 36. minutě Miloš Kajer, ale Volke puk za svá záda nepustil. Bohužel Damašek o minutu později tolik štěstí neměl. V kolotoči před domácí brankou se hlava nezamotala pouze litoměřickému Martinu Novákovi, který srovnal na 2:2.

V poslední části hry se činila obě mužstva. V 50. minutě se před Damaškovou brankou dokonce odehrál pěstní souboj Suk – Šaffer. Góly však nepadly ani do jedné ze sítí. A tak se šlo do prodloužení.

Jenže ani nastavených deset minut rozhodnutí nepřineslo a Klášterec tak poprvé v play-off okusil samostatné nájezdy.

V nich byli nakonec úspěšnější hosté, když rozhodující nájezd proměnil Martin Tvrzník a rozhodl o tom, že Litoměřice se ujaly vedení v semifinálové sérii.