Zápasové menu

Poslední venkovní utkání základní části nabídlo divákům v děčínské hale celkem devět branek, z nichž sedm skončilo za zády domácího brankáře Jiřího Zikmunda. Stadion dokázal vsítit dvě branky v oslabení o jednoho hráče a František Mrázek skóroval dokonce ve dvojnásobné převaze soupeře. Litoměřice se tak posunuly na čtvrté místo v tabulce a do posledního kola si vytvořily nadějnou pozici pro udržení výhodnější čtvrté pozici v tabulce.

35. kolo

2:7

0:1, 2:3, 0:3

HC Děčín - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky:25. Valko (Oliverius), 28. Zúbek (Štverák) - 4. Šaffer (Slížek), 27. Mrázek, 33. Tvrzník, 33. Hlusička, 47. Tvrzník, 53. Novák, 60. Mrázek. Rozhodčí: Vokřál - Marek, Žemlička.

HC Děčín: Zikmund (Zámostný) - Jaroměřský, Sádovský, Stezka, Mazanec, Marek, Zákoutský, Havlíček, Molnár - Zúbek, Štverák, Tomeček - Valko, Oliverius, Filipovský - Češka, Mach, Chvátal - Šohaj, Kůs, Fiala

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Malý, Musílek, Macek, Kolbaba, Hillmich, Kaltenböck - Buďa, Šaffer, Tvrzník - Slížek, Horčička, Šaffer - Novák, Procházka, Hlusička - Myšík, Zuziak, Šnajdr

Hned v úvodu první třetiny uvolnil František Zúbek Jiřího Štveráka, ten hned z první pálil a po jeho střele zazvonila tyč Volkeho branky. Ve 2. minutě dostal Pavel Marek 2 minuty za hákování a hosté svoji početní výhodu dokázali využít. Adam Šaffer zužitkoval přesný pas od Ladislava Slížka a hosté vedli o jednu branku - 0:1. V 6. minutě bleskově pálil z prostoru mezi kruhy Michal Oliverius, ale s jeho projektilem si bez problémů poradil exděčínský Martin Volke. Ve 14. minutě mohl vyrovnat Jaroslav Češka, ale i s jeho nenápadnou střelou si hostující brankář poradil, poté ještě zahrozil Jakub Šohaj, jeho teč si ale skulinku mezi betony Volkeho nenašla. V závěru první třetiny ještě projel až k Zikmundovi Martin Šnajdr, děčínský gólman byl ale pozorný.

Hosté začali druhou třetinu stejně útočně, jako tu první. Ve 21. minutě se zaskvěl Jiří Zikmund proti Martinu Tvrzníkovi, když mu po jeho střele ukázal pověstný semafor. Na druhé straně ujeli dva hostující útočníci Mrázek se Slížkem, posledně jmenovaný měl před sebou už jen prázdnou branku, ale naštěstí ji těsně minul. Domácí se vyrovnání dočkali až ve 25. minutě. Michal Oliverius našel před brankou úplně volného Lukáše Valka, jenž s umístěním střely takřka do prázdné branky neměl vůbec žádné problémy - 1:1. Ve 26. minutě se domácím naskytla obrovská příležitost k otočení stavu utkání, když měl možnost téměř dvě minuty hrát dvojnásobnou přesilovou hru. Jenže špatnou rozehrávku Děčína ve středním pásmu vyčíhl František Mrázek a svůj samostatný únik dokázal využít, Zikmunda doslova prostřelil - 1:2. Ale ještě v téže přesilové hře se domácím podařilo vyrovnat Františkem Zúbkem a tak se začínalo opět od začátku - 2:2. Jenže ve 33. minutě v rozmezí třiceti sekund šli hosté do dvoubrankového vedení, když dvěma slepenými góly pojistil vedení Litoměřic nejprve Martin Tvrzník - 2:3 a po něm Jakub Hlusička - 2:4.

Do třetí třetiny šli domácí s odhodláním s utkáním ještě něco udělat, ale ve 46. minutě se opět prosadil šikovný útočník Martin Tvrzník - 2:5. Ve 49. minutě hráli Děčínští téměř tři minuty přesilovou hru 5 na 3, ale ani tu nedokázali využít, naopak hosté poté, kdy už hráli ve čtyřech hráčích, dokázal ve vlastním oslabení ujet Martin Novák a zvýšil již na čtyřbrankový náskok - 2:6. Utkání se od této doby již takřka jen dohrávalo a konečnou podobu výsledku dali Litoměřičtí čtyři sekundy před koncem třetí třetiny Františkem Mrázkem - 2:7. Hosté si tak po zásluze připisují tři body do tabulky a znemožnili tak Děčínu hrát o vyšší příčku tabulky. Jejich náskok je již 5 bodů.

Ohlasy k utkání

Trenér Stadionu Litoměřice Daniel Tvrzník:

Věděli jsme, že pokud chceme pomýšlet na čtvrté místo, musíme bodovat. Jsem rád, že jsme potvrdili zlepšenou formu z posledního zápasu v Klatovech. Až na pár zbytečných faulů jsme zápas odehráli disciplinovaně a bez velkých chyb. Výsledek vypadá jednoznačně, ale půl zápasu to bylo vyrovnané utkání. Rozhodující okamžikem byly naše dva rychlé góly za stavu 2:2, pak už jsme si to pohlídali. Dařilo se nám především v oslabení, která jsme dobře ubránili a ještě v nich třikrát skórovali, dokonce i v oslabení tří proti pěti.