Zápasové menu

Litoměřičtí zaspali v úvodu utkání a od 59. vteřiny se za stavu 2:0 hrálo pod taktovkou hostů z Mostu. Ti zápas po celou dobu kontrolovali a odolávali i pokusům o snížení či případné vyrovnání Litoměřic. Domácí dokázali alespoň snížit zásluhou Budi, ale při závěrečné power play Stadionu upravil na konečných 1:4 mostecký Tauš.

33. kolo

1:4

0:3, 0:0, 1:1

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 55. Buďa (Kaltenböck, Malý) - 1. Vrtek (Salač), 1. Kunrt (Nedrda), 19. Böhm (Vrtek), 59. Tauš. Rozhodčí: Nečas - Komárek, Krátký. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 372. Střely na branku: 21 : 19. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Malý, Hillmich, Zenk - Slížek, Horčička, Procházka, Buďa, Hlusička, Tvrzník, Šaffer, Kauschitz, Novák, Myšík, Šnajdr, Bacovský

HC Most: Brzobohatý (Melichar) - Martinka, Havlůj, Šulc, Kuncl, Kunrt, Martinec - Tauš, Vrtek, Salač, Hruška, Přeučil, Szakal, Nedrda, Šešina, Ozolins, Bóhm, Růžek, Eniks

První třetina se povedla výrazně lépe Mostu. Do první minuty vstřelili dvě branky a chopili se otěží utkání. Litoměřičtí se jim začali zhruba v polovině prvního dějství vyrovnávat, ale jejich snahy na druhé straně pokaždé zmařil Brzobohatý. Do šancí se dostávali Buďa, Novák i Horčička s Ladislavem Slížkem. Ani jeden si však branku nepřipsal. Ve druhé polovině se hromadily nepřesnosti na obou stranách, kdy slibně se rozvíjející útok skončil po chybné finální přihrávce. V 19. minutě navíc opět udeřili hosté po úniku Böhma s Vrtkem na jediného obránce a prvně jmenovaný zakončil do odkryté branky.

Ve druhé části s hra domácích téměr vyrovnala hře Mostu. Vytvářeli si řadu šancí, ovšem nebyli tak produktivní jako hosté v první minutě první třetiny. Objevila se i jedna menší potyčka. Michal Zenk s hostujícím Šešinou sei vyměňovali názory svými pěstmi. Za hosty opět chytal spolehlivě Brzobohatý, zahanbit se nenechal domácí Volke, který držel stav 0:3, jež svítil na časomíře i po dvou třetinách.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili o něco lépe domácí. Byli o něco aktivnější než hosté z Mostu a také si tvořili šance na skórování. V té první se ocitl Slížek, o pár minut později to zkoušel také Šaffer, ale Brzobohatý stále držel čisté konto. Do poloviny třetí třetiny se ještě objevily dvě šance, po jedné na obou stranách. Nejprve za hosty pálil Havlůj, poté zaměstnal Brzobohatého vyrážečku Novák. Až v 55. minutě se domácí konečně dočkali. Milan Buďa stál ve správnou chvíli na správném místě a dorazil kotouč za záda mosteckého brankáře. Litoměřičtí se tedy ještě do posledních chvil pokoušeli o další snížení, odvolali dokonce brankáře Volkeho a zkoušeli štěstí při přesilovce šesti proti čtyřem, ale šťastnější byli nakonec přece jen hosté. Po chybě Robina Malého na modré čáře ujel na prázdnou branku Zdeněk Tauš a dovezl kotouč do prázdné branky. Utkání tedy skončilo prohrou domácích 1:4.