Zápasové menu

Drtivý nástup domácích do utkání a zbytečná vyloučení rozhodla o výsledku zápasu ve Slaném. První třetinu dokázaly Řisuty vyhrát 3:0, hostům se ve druhé části podařilo skóre srovnat, ovšem využitá dvojnásobná přesilovka strhla vedení na stranu prvního týmu tabulky.

32. kolo

4:3

3:0, 1:3, 0:0

HC Řisuty - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky:1. Mádl, 4. Kos (Hegenbart), 16. Scherzl (Hegenbart, Mádl), 33. Scherzl - 22. Horčička (Macek, Slížek), 24. Mrázek (Kloz), 26. Šaffer (Mrázek).

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Macek, Kolbaba, Kouba, Malý, Musílek, Kaltenböck, Hillmich - Horejsek, Slížek, Horčička - Buďa, Hlusička, Tvrzník - Šaffer, Kloz, Mrázek - Procházka, Kauschitz, Novák

Úvod utkání jasně patřil domácím, kteří během prvních čtyř minut vstřelili dvě branky a nastřelili tyčku, aniž by se Martin Volke vůbec stihl dotknout puku. Když navíc v 16. minutě využil přesilovou hru Jiří Scherzl, zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto.

Na začátku druhé třetiny se Litoměřickým naskytla výhoda dvojnásobné přesilové hry, kterou dokonale využili. Nejdříve rozvlnil síť za zády výborně chytajícího Pospíšila Petr Horčička a v pokračující přesilovce 5 na 4 dostal puk do branky František Mrázek. Za necelé dvě minuty se hosté radovali znovu. Adam Šaffer dokázal procpat kotouč za brankovou čáru a utkání začínalo od začátku. V polovině zápasu fauloval Tomáš Hillmich, chvíli po něm vyhodil kotouč za plexisklo Michal Kouba a domácí tak měli převahu dvou mužů v poli. Když krátce poté neudržel nervy na uzdě Martin Volke a sekl hráče Řisut přes nohy, byl vyloučen i on. Dvojnásobná přesilovka pokračovala a Jiří Scherzl rozhodl o výsledku střetnutí. Litoměřice své následné šance nedokázaly proměnit, na Pospíšilovi si během druhé a třetí části vylámali zuby při samostatných nájezdech Jakub Hlusička, František Mrázek a dokonce dvakrát Adam Šaffer. Ve slibných příležitostech se neprosadili ani Petr Horčička či kapitán Ladislav Slížek a domácí si tak připsali tři body za vítězství 4:3.