Zápasové menu

Domácí dokázali porazit svého rivala i počtvrté v sezóně, tentokrát 5:3. Litoměřičtí sice již v osmé minutě vedli o tři branky, ale zápas nebyl zdaleka rozhodnut. Hosté jej ještě pořádně zdramatizovali a v závěrečné části se dokonce při powerplay snažili vyrovnat. Namísto toho pojistil kapitán Slížek třetí výhru v řadě a domácí mohli slavit.

31. kolo

5:3

3:1, 1:1, 1:1

HC Stadion Litoměřice - HC Jablonec nad Nisou

Branky a nahrávky: 4. Kaltenböck (Novák, Šaffer), 6. Buďa (Hlusička, Malý), 8. Petr Horčička (Slížek), 40. Buďa (Hlusička, Macek), 60. Slížek (Horčička) - 16. Tondr (Kotrba), 30. Mrňa, 53. Liška (Měrtl). Rozhodčí: Vilt - Šerý, Šulo. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 440.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Hillmich, Holomek, Malý - Svoboda, Slížek, Horčička, Horejsek, Tvrzník, Buďa, Hlusička, Novák, Kauschitz, Šaffer, Myšík, Šnajdr, Procházka

HC Jablonec nad Nisou: Blažíček (Bouška) - Dostál, Müller, Petrmichl, Pohl, Duda, Tondr - Liška, Kotrba, Měrtl, Mrňa, Stehno, Chamrád, Kadeřábek Tomáš, Kadeřábek Jan, Brokeš, Výrut

Litoměřičtí vlétli do zápasu a brzy se ujali vedení. Po několika střeleckých pokusech se puk odrazil mezi kruhy, kam si pro něj sjel Kaltenböck a střelou do šibenice rozjásal domácí diváky. O dvě minuty později se mohli domácí radovat znovu po pohledné kombinaci Hlusičky s Buďou a po dalších dvou minutách hry stanovil tříbrankové vedení pro domácí Petr Horčička. Poté však domácí poněkud polevili ve střelbě a aktivita, se kterou přišli hosté, přinesla snížení na 3:1 střelou zpoza modré čáry z hole Lukáše Tondra.

Druhá třetina nabídla od počátku aktivnější hru od Jablonce. Jejich aktivita jim přinesla snížení na nejtěsnější rozdíl v polovině třetiny. Po Koubově zaváhání skóroval Mrňa. Druhá polovina třetiny byla naopak ve znamení zlepšujícího se Stadionu, jehož hráči začali opět přebírat otěže utkání zpět do svých rukou. Nakonec se jim povedlo skórovat na 4:2 až v samém závěru ve dvojnásobné přesilovce. Milan Buďa vsítil svůj druhý gól dorážkou do prázdné branky po střele Jakuba Hlusičky.

Domácí v závěrečné dvacetiminutovce navázali v prvních minutách stejnou hrou, kterou předváděli na konci druhé třetiny. David Holomek navíc potěšil diváky obranným zákrokem proti jednomu z Vlků, kterého srazil ukázkovým bodyčekem. Prosazovat se začal i Adam Šaffer, který se čím dál více ukazoval při akcích v útočném pásmu. Postupem času však začali být aktivnější i hosté a vytvořili si několik závarů před Volkeho brankou, který však stále odolával. Kotouč do jeho sítě dokázal dostat až při dvojnásobné přesilovce Tomáš Liška. Ze zdánlivě jasného utkání bylo rázem drama. Hostům se však nedařilo vyrovnat a ani poté, co po timeoutu odvolali Vlci svého brankáře, nedokázali vsítit branku. Naopak v poslední minutě ujela dvojice Horčička a Slížek na jediného obránce a prázdnou branku. Po několika zpětných přihrávkách, které se oba hráči vyměnili, vstřelil druhý jmenovaný pátou branku a o vítězi již bylo rozhodnuto.

Ohlasy k utkání

Pavel Zuziak, asistent trenéra HC Stadionu Litoměřice:

Dnešní zápas se hodnotí dobře, stejně jako ty předchozí dva. Vyhráli jsme a máme tři body. Měli jsme výborný nástup, rychle jsme vedli 3:0, ale pak přišla trochu šťastná střela od Jablonce, kdy se to před Martinem zvedlo o nerovnost v ledu. Byl z toho gól na 3:1, to je trochu zvedlo a my jsme naopak po těch třech gólech polevili. Utkání jsme zvládli, Martin Volke nás podržel spoustou výborných zákroků. Několikrát jsme nastřelili tyčku, měli jsme tam i střely na prázdnou bránu, byly to šance, které jsme nedali. Mohlo to vypadat i jinak. Za poslední tři utkání jsme se zvedli a vzestupná tendence je vidět.