Zápasové menu

Klášterec naposledy prohrál ještě v minulém kalendářním roce, a to právě s týmem Litoměřic. Od té doby nenašli Klášterečtí přemožitele. A byly to opět Litoměřice, tentokráte na ledě hostů, které si s Kláštercem poradily. Litoměřičtí si došli k zaslouženému vítězství soustředěným výkonem a vyhrály vysoko 1:6. Hráči tak potvrdili svůj nedělní výkon proti České Lípě.

30. kolo

1:6

1:1, 0:3, 0:2

HC Klášterec nad Ohří - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 6. Řezníček (Suk) - 2. Slížek (Macek), 22. Buďa (Hlusička, Tvrzník), 29. Slížek (Horčička), 40. Hlusička (Buďa), 58. Horejsek, 59. Tvrzník. Rozhodčí: Šmíd - Černý, Sentenský. Vyloučení: 2:3. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.

HC Klášterec nad Ohří: Damašek (Zavadil) - Kocek, Koblitz, Martínek, Rutta, Řezníček, Boguský, Mužík - Kajer, Novotný, Suk - Bečvář, Buchal, Kalinovič - Zika, Stehlík, Pražák - Hartman, Nguyen, Jáchym.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Svoboda, Hillmich, Malý - Slížek, Horčička, Horejsek - Buďa, Hlusička, Tvrzník - Novák, Šnajdr, Bacovský - Myšík, Kauschitz, Veverka.

Autorkou reportáže je Hana Ježková (www.hcklasterec.cz)

V první třetině nic nenasvědčovalo tomu, že by domácí měli odejít domů s debaklem. Litoměřicím sice perfektně vyšel vstup do zápasu a už po necelých dvou minutách vedly, když si s Damaškem pohrál Ladislav Slížek. Klášterečtí ale chtěli navázat na výborné výkony z předchozích zápasů a svůj tlak zužitkovali k vyrovnání. Ladislav Řezníček jako obránce projevil dostatek drzosti a po objetí branky suverénně zakončil. I když se v první třetině hrál rychlý hokej, vynikly především nepřesnosti v zakončení. David Suk v samostatné akci minul Volkeho branku.

Úvod druhé třetiny kopíroval tu první. Jen tentokrát Litoměřičtí stihli Damaška překonat ještě o poznání rychleji. Už po 73 sekundách a Milan Buďa si připsal svůj první bod v zápase. Klášterečtí tentokrát nedokázali odpovědět. Jejich snahu překazilo oslabení i rychlá kombinační hra Litoměřic, které si ve druhé časti nejen vytvořily více gólových šancí, ale hlavně je i dokázaly proměnit. Ve 29. minutě se podruhé trefil Ladislav Slížek a 45 vteřin před koncem druhé třetiny si pak Milan Buďa vyměnil roli s Jakubem Hlusičkou a hosté vedli už o tři branky.

Klášterečtí sice ojedinělými výpady bojovali o zvrácení výsledku, dnes ale neměli svůj den. Naopak Litoměřice v poklidu potvrdily svou převahu dvěma přesnými zásahy v posledních minutách. Nejprve skóroval od modré čáry Jaroslav Horejsek, vzápětí jej napodobil ještě Martin Tvrzník. Klášterec podlehl Litoměřicím vysoko 1:6.

Nejlepším hráčem týmu Litoměřic byl vyhlášen kapitán Ladislav Slížek, který byl opět neomylný a pomohl týmu dvěma brankami. Za tým Klášterce byl nejlepším hráčem zvolen Ladislav Řezníček.

Ohlasy k utkání

Trenér HC Stadion Litoměřice Daniel Tvrzník:

Myslím, že jsme byli na zápas dobře připraveni, a po delší době jsme, až na malé zaváhání u vyrovnávacího gólu na 1:1, odehráli zápas bez chyb. Chtěli jsme zahustit střední pásmo, což se nám na menším hřišti dařilo, a ve druhé třetině jsme utkání třemi brankami rozhodli. Klášterec naposledy prohrál v prosinci s námi, pak měl šňůru osmi vyhraných zápasů, takže jsme samozřejmě rádi, že jsme tu jejich sérii ukončili. Dokázali jsme si, že pokud všichni hráči odehrají zápas maximálně disciplinovaně, můžeme porazit každého. Teď jen nesmíme mít nosy moc nahoru a myslet si, že tabulkově horší týmy porazíme jen hokejovostí. Taktiku a disciplínu musíme udržet i v dalších zápasech, pak budeme úspěšní.