Zápasové menu

V sobotním utkání zavítali svěřenci Daniela Tvrzníka na led KV Areny, kde svá domácí utkání hraje tým Baníku Sokolov. Litoměřice začaly utkání dobře a už po několika minutách vedli zásluhou kapitána Slížka, domácí tým se však nedal a skóre zápasu otočil čtyřmi brankami za sebou ve svůj prospěch. Litoměřičtí hokejisté se již nezmohli na zvrat dokázali jen zkorigovat skóre na konečných 4:3. Tato porážka je už pátou v řade a je načase začít opět vyhrávat a vybojovat si nejlepší vstupní pozici do závěrečných vyřazovacích bojů play-off.

28. kolo

4:3

2:1,2:0,0:2

HC Baník Sokolov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 15. Kukla (Topinka), 18. Setikovský (Soukup), 27. Kořínek (Hauer), 40. Kukla (Hauer) - 5. Slížek (Horčička, Tvrzník), 44. Horčička (Kouba), 47. Slížek (Horčička). Rozhodčí: Vokřál - Rodl, Kůr. Vyloučení: 7:8 + Kukla, Dobřemysl (SOK) 10. minut. Využití: 3:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 370. Průběh: 0:1, 4:1, 4:3.

HC Baník Sokolov: Hruška (P. Jakubal) - Formánek, Hauer, Kořínek, Mudra, Diblík, Přindiš, Říha - Setikovský, Soukup, Kukla, Dobřemysl, Sopr, Sláma, Mareček, Topinka, Nový, Račanský, Majer, T. Jakubal. Trenéři: Carvan a Suchopár.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Kolbaba, Zenk - Slížek, Horčička, Horejsek, Buďa, Hlusička, Procházka, Kausc hitz, Novák, Šnájdr, Myšík, Svoboda, Veverka, Tvrzník. Trenéři: Tvrzník a Zuziak.

Úvodní třetina nebyla ze strany Litoměřic špatná. Už v páté minutě si velice důrazně na brankovišti počínal Ladislav Slížek a dokázal protlačit puk do branky. Asistenci si připsali Horčička a nová tvář Stadionu Tvrzník. Jenomže domácí velice rychle vyrovnali. Při vyloučení Horejska, trestal Petr Kukla. Namazáno dostal od Topinky přesně mezi kruhy a Völke neměl šanci zasáhnout. Tečku za první dějstvím udělala první formace Sokolova v čase 17:30. Hned po skončení početní nevýhody vyrazili do protiútoku. Soukup od mantinelu našel najetého Jana Setikovského a ten bekhendovou dorážkou poslal Baník do vedení.

Druhá třetina byla ze strany Litoměřic špatná. Trenér Tvrzník nechápal co jeho hráči dělají. Dopouštěli se fatálních chyb. Kauchitz zbytečně sekal ve středním pásmu, když měli Litoměřice puk pod kontrolou. Buďa se zase po soupeři ohnal a dostal dvojku za hrubost. Vrcholem všeho byl přestupek Michala Kouby. Ten podle pravidel hůl ihned odhodil, ale když šel střídat, tak jí opět z ledu zvedl a rozhodčí Vokřál neměl jinou možnost než zase vylučovat.

Největší problém v zápase byly pro Litoměřice přesilové hry. Sokolov si počínal znamenitě a ve třech se dokázal prosadit. První využil už v úvodní části. Další dvě pak ve druhém dějství. Jeden trest přišel po vyloučení Buďi. Jakub Kořínek vypálil ve 27. minutě nechytatelnou dělovku. Ve 40. minutě trestal Petr Kukla vyloučení Kolbaby. Obránce Stadionu se nechal vyloučit v čase 39:48. Do hry se vrátil, ale už za sedm vteřinek. Tato branka se postupem času ukázala jako rozhodující.

Ve 44. minutě zadělal na drama Petr Horčička, když se mu podařilo snížit střelou do horního růžku branky. Ve 47. minutě dokázali hosté také využit jednu přesilovku. . Podruhé se do listiny střelců zapsal Ladislav Slížek. Jenomže Litoměřičtí opět dvakrát faulovali a ze závěrečného tlaku nebylo nic. Kouč Tvrzník odvolal v poslední minutě Völkeho, ale na vyrovnání už bylo pozdě.