Zápasové menu

Derby na lovosickém stadionu nemělo ani zdaleka takový průběh, jaký by si domácí fanoušci a hráči představovali. Vyhecované utkání postrádalo pohledné akce i očekávané množství branek. K napjaté atmosféře zejména ve druhé polovině utkání přispívala také sporná vyloučení, či naopak nepotrestané zákroky. Za domácí se činila dvojice Kauschitz – Buďa, která byla autorem dvou branek. Malé déjà vu zařídil Petr Horčička, který rozhodl zápas téměř totožně jako v minulém derby. Litoměřičtí i díky němu ukončili sérii proher vítězstvím 4:3.

18. kolo

4:3

1:1, 2:0, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Roudnice nad Labem

Branky a nahrávky: 3. Kauschitz (Buďa), 26. Hillmich (Buďa, Kauschitz), 34. Hlusička, 60. Horčička - 12. Krastenics (Krejčí, Jakeš), 42. Niko (Sailer, Jakeš), 48. Boháček (Příhoda). Rozhodčí:Vilt-Marek,Ruchař . Vyloučení: 2:12, navíc Novák (ROU) 10 min. osobní trest za nesportovní chování. Využití: 3:1. Diváci: 616.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek)- Macek, Kouba, Svoboda, Kaltenböck, Kolbaba, Hillmich, Zenk, Svoboda - Slížek, Horčička, Buďa, Hlusička, Bacovský, Horejsek, Myšík, Kauschitz, Novák.

HC Roudnice nad Labem: Kareš (od 41. Kollinger)- Krejčí, Kala, Baháček, Krastenics, Brožovský, Novák, David, Příhoda, Jakeš, Mikala, Sailer, Szakal, Kutlák, Hataš, Kalivoda, Niko, Klíma.

V nedělním podvečeru se sešlo na zimním stadionu v Lovosicích 616 platících diváků, aby shlédli okresní derby mezi domácím Stadionem a hosty z Roudnice nad Labem. V prvním vzájemném zápase vyhráli v Roudnici nad Labem hráči Litoměřic a i v dnešním utkání byli mírnými favority. Roudnický tým se pomalu výkonnostně zvedá a v posledních zápasech uhrál zajímavé výsledky. Začátek zápasu se nesl v opatrném duchu, přesto ale dostaly Litoměřice již v první minutě možnost zahrát si přesilovou hru po faulu Jana Boháčka. Tato přesilová hra ale nebyla využita. První branky se domácí hráči a příznivci dočkali ve 3. minutě, kdy po pěkné spolupráci mezi Milanem Buďou a Kurtem Kauschitzem posledně jmenovaný skóroval téměř do prázdné branky. Hostující tým brzo po chybě obrany domácích a neodpískaném faulu na střelce litoměřické branky vyrovnal stav Petrem Krastenicsem na 1:1. Toto se událo v minutě 12. Zbytek třetiny se nesl v opatrném a ne příliš pohledném hokeji.

Do druhé třetiny nastoupili domácí hráči jako vyměnění a začali hostující tým přehrávat. Hostující tým nestačil s domácími bruslit a začaly se z jeho strany množit fauly, které však Litoměřičtí trestali. Ve 26. minutě skóroval od modré čáry obránce Tomáš Hillmich a ve 34. minutě přidal chytrou třetí branku Jakub Hlusička. Tato třetina byla plně v režii hráčů Stadionu a nikdo z přítomných nepředpokládal v utkání zvrat, možná vyjma příznivců roudnických borců.

Co nikdo nečekal, to se událo. V zápase nastal nepředpokládaný zvrat, když hráči Roudnice nad Labem během krátké chvilky srovnali skóre na 3:3. Utkání bylo znovu otevřené. Střelci branek byli ve 42. minutě Jan Niko a ve 48. minutě Jan Boháček. Dalo se předpokládat, že kdo dá branku, vyhraje. Ve třetí třetině se hrál opět vyrovnaný hokej a hostující hráči tvrdě bojovali. Bohužel, někdy až za hranicí povolené pravidly. V této třetině měli hosté celkem šest vyloučených hráčů, ale pokud by byl počet ještě vyšší, by to bylo spravedlivé. Samozřejmě že tato situace se nelíbila ani roudnickému týmu, ani hostujícím fanouškům. Utkání rozhodl, tak jako v Roudnici, litoměřický útočník Petr Horčička, který skóroval v poslední minutě při přesilové hře domácích 5:3. Tvrdou ranou z mezikruží překonal brankáře Kareše a vypukl jásot domácích. Na druhé straně se zatínaly vzteky pěsti. Domácí tým vybojoval tři body do tabulky. Je na uváženou zda zaslouženě, ale určitě šťastně. Roudnický tým předvedl sympatický výkon a určitě si poslední místo v tabulce nezaslouží.