Zápasové menu

Domácí tahali od začátku zápasu za kratší konec a Řisuty měly většinu času převahu. První dvě třetiny byly zcela v jejich režii a zápas kontrolovaly. V závěru utkání se začali prosazovat i domácí, ale na jejich holích byla celý zápas pořádná porce smůly, když většinu jejich střeleckých pokusů hostující hráči dokázali zblokovat nebo se zastavily o tyč. Nikdo z domácích se nezapsal do listiny střelců a tak si Řisuty odvážejí z Lovosic všechny tři body a domácí se poroučí na třetí místo po prohře 0:2.

23. kolo

0:2

0:1, 0:1, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Řisuty

Branky a nahrávky: 9. Sedláček (Mádl, Wolf), 28. Wolf (Bláha, Čermák) . Rozhodčí: T. Würtherle, J. Frodl, J. Špůr. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 530.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kolbaba, Kouba, Musílek, Kaltenböck, Zenk, Holomek - Horejsek, Slížek, Horčička - Hlusička, Procházka, Buďa - Šnajdr, Šrámek, Novák - Veverka, Kauschitz, Svoboda

HC Řisuty: Pospíšil (Schwamberger)- Mádl, Sedláček, Vyskočil, Babický, Kašák, Čermák, Fiala, Procházka - Landa, Wolf, Scherzl, Hegenbart, Kos, Bezouška, Bláha, Jaroš, Hlusička, Klaus

Od úvodních minut se chopili otěží utkání hosté. Na dlouho se usadili v útočném pásmu a hrálo se téměř na jednu branku. Když už se domácí dostali do střelecké pozice, skončily kotouče na blokujících hráčích soupeře. Krátce před polovinou první části se poprvé měnilo skóre během přesilovky Řisut. Hostující obránci si vyměnili kotouč, přihrávku Mádla ještě domácí hráči zblokovali, ale nezmocnili se kotouče, který se dostal k Jakubu Sedláčkovi a ten ranou mezi Volkeho betony otevřel skóre utkání. Domácí se ani nadále příliš neprosazovali, a tak odcházeli do kabin za stavu 0:1.

Ihned z kraje prostřední části měl práci domácí brankář Volke, když nejprve kryl šanci Bezoušky a poté zlikvidoval dokonce únik tří hostujících hráčů. Poté se do zápasu vložil alespoň tvrdým hitem domácí bek Michal Kouba. O pár minut později už měli navrch opět hosté a skóre se znovu měnilo. Domácí ztratili kotouč ve středním pásmu a po přihrávkách Bláhy a Čermáka se z ideální pozice mezi kruhy prosadil Tomáš Wolf střelou nad lapačku. Ještě do přestávky se pokoušeli domácí několikrát o snížení, ovšem Procházka, Slížek ani Horčička na brankáře Pospíšila nevyzráli, a tak svítil na časomíře po dvou třetinách stav 0:2 z pohledu Litoměřic.

Třetí třetinu začali domácí nejlépe v dosavadním průběhu utkání. Již v první minutě se dostal do nájezdu Petr Horčička, ale neuspěl a nechal vyniknout Pospíšilovu lapačku. Litoměřičtí i nadále vrhali všechny své síly do útoku a předváděli úplně jinou hru než v předchozích dvou třetinách. Další samostatný nájezd se jim naskytl krátce před polovinou závěrečné dvacetiminutovky, ale ani Jakub Hlusička neskóroval a jeho střelu Pospíšil vyrazil svým pravým betonem. Domácí teď zatlačili hosty do jejich třetiny, ale nebylo jim přáno vstřelit branku. Jejich pokusy končily buď na nohách obránců, nebo na brankáři Pospíšilovi. Probíhaly poslední dvě minuty utkání, když byl vyloučen Horčička za sekání a hosté tak hráli přesilovou hru, ve které si již zcela pohlídali konec utkání. Litoměřičtí v něm i zásluhou notné dávky smůly podlehli Středočechům 0:2 a poroučí se tak z druhé příčky na třetí.