Zápasové menu

Zimní stadion v Lovosicích byl svědkem zápasu o druhou příčku ve skupině Západ. Domácí Stadion chtěl potvrdit dobrou formu z předchozích zápasů, ale ani klášterecký tým nechtěl prodat svou kůži zadarmo. Přítomní diváci za minusové teploty uvnitř zimního stadionu byli nakonec svědky nervy drásajícího rozuzlení. Brankou v poslední minutě zápasu z hokejky nejlepšího hráče utkání Ladislava Slížka zvítězili nejtěsnějším rozdílem 7:6. Litoměřický Stadion se tímto ziskem tří bodů probojoval do nejvyšších pater tabulky a odehrál poslední mistrovský zápas v letošním roce na domácí ledové ploše.

21. kolo

7:6

1:1,4:3,2:2

HC Stadion Litoměřice - HC Klášterec nad Ohří

Branky a nahrávky: 7. Macek (Horejsek, Slížek), 21. Horčička (Horejsek), 25. Procházka (Hlusička, Buďa), 33. Horčička (Macek), 36. Slížek, 56. Slížek (Horejsek, Macek), 60. Slížek (Horejsek, Horčička) -15. Stehlík (Pražák), 21. Bečvář, 34. Krupka (Stehlík), 38. Suk (Koblitz, Pražák), 41. Kadlec (Kajer), 42. Pražák (Stehlík, Suk). Rozhodčí: Vokřál - Krejsa, Ledinský. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:5, 5:6, 7:6.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) – Hillmich, Kaltenböck, Kolbaba, Kouba, Macek, Musílek – Buďa, Hlusička, Horčička, Horejsek, Myšík, Novák, Procházka, Slížek, Svoboda, Veverka

HC Klášterec nad Ohří: Damašek (Studnička) - Klaus, Jor, Kocek, Boguský, Koblitz, Krupka - Kajer, Derfler, Kadlec, Bečvář, Buchal, Řepík, Suk, Stehlík, Pražák, Dudek, Kalinovič

Litoměřický Stadion vstoupil do zápasu aktivnějším pojetím hry, dobře bruslil a kombinoval. Hosté pozorně bránili a podnikali nebezpečné protiútoky. Zhruba do 12. minuty byli Litoměřičtí lepším celkem a jejich snaha byla korunována brankou v 7. minutě. Hra plynula bez zbytečného přerušování a poměr vyloučených v této třetině byl 2:1 v neprospěch domácích. Kláštereckému týmu se podařilo při přesilové hře v 15. minutě vyrovnat. Od 12. minuty byli hosté aktivnější, začali napadat domácí tým v jeho obranné třetině a vytvořili si více brankových příležitostí. Stadion v této fázi utkání podržel brankář Martin Volke. Do šaten se odcházelo za spravedlivé remízy.

Začátek druhé třetiny byl předzvěstí divoké brankové přestřelky. V této třetině padlo celkem sedm branek. Brankostroj začal ve 21. minutě vedením Litoměřic na 2:1. Během deseti vteřin bylo však vyrovnáno! Ve 25. minutě vedly Litoměřice brankou z přesilové hry 3:2. Ve 33. minutě opět z přesilovky Litoměřice zvýšily náskok na 4:2, ale během jedné minuty bylo skóre 4:3. Klášterečtí rychle kontrovali. V 36. minutě po chybě na klášterecké modré čáře opět Litoměřice odskočily na dvě branky. Stav byl 5:3. Ostrostřelba pokračovala a Klášterec z přesilovky snížil v 38. minutě tečovanou střelou na 5:4. V této třetině se také více vylučovalo. Poměr vyloučených byl 5:3 v neprospěch kláštereckých hokejistů. Hra častým vylučováním trpěla, již se nehrál tolik pohledný hokej jako v první třetině. Diváci na druhou stranu viděli dostatek pěkných, zvláště litoměřických branek.

Třetí třetina začala ohromujícím náporem hostů. Během sedmdesáti vteřin otočili skóre a Klášterec najednou vedl ve 42. minutě 5:6! Šok pro domácí příznivce. Hosté najednou lépe bruslili a nepoustili domácí do žádných šancí. Stadion se dostal do tempa při přesilové hře ve 47. minutě, kdy několik nebezpečných střel kryl hostující brankář Damašek. Litoměřickým se podařilo vyrovnat v 56. minutě nejlepším hráčem zápasu Ladislavem Slížkem na 6:6, a když se už zdálo, že zápas půjde do prodloužení, rozhodl opět Ladislav Slížek a miska vah se nahnula na stranu litoměřického Stadionu. Opět vítězná branka v poslední minutě zápasu! To byl zase šok pro hráče a příznivce kláštereckého klubu. Diváci na zimním stadionu v Lovosicích opět viděli pěkné utkání z obou stran a návštěvu tohoto zápasu určitě nelitovali. Štěstí se nakonec přiklonilo tak, jak se přiklonilo. Podrobnější reportáž můžete zhlédnout na onlajnovém přenosu.