Zápasové menu

Litoměřický Stadion vyjel ke svému dalšímu zápasu na led Klatov, kde se chtěl pokusit o zisk tří bodů. Ve vyrovnaném zápase ho však čekala už třetí prohra v řadě. Litoměřice neprolomily smůlu, která je potkala v zápase s Mostem, prohrály nejtěsnějším možným rozdílem 4:3 a spadly tak na 5. příčku skupiny Západ.

16. kolo

4:3

1:1, 2:1, 1:1

HC Klatovy - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Kepl (Straka), 27. Fiala (Švík), 37. Hobl (Straka), Špaček (Maxa) - 17. Hořčička (Slížek, Novotný), 29. Slížek (Hořčička), 41. Zákoutský (Slížek, Novotný). Rozhodčí: Lacina - Vyvruška, Černý. Vyloučení: 10:9 navíc Fiala (KLT), Hillmich (LTM) 10. min. nesp. chování.

HC Klatovy: Halmoši (Šproch) - Fiala, Holub, Sullmann, Plánička, Hucl, Černý, Kreuzman, Straka, Zeman, Kuželík, Hobl, Kepl, Maxa, Švík, Kocman, Babka, Špaček, Lev

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenbock, Kolbaba, Hilmich, Svoboda, Zákoutský, Slížek, Horčička, Šnajdr, Buďa, Hlušička, Kauschitz, Horejsek, Novák, Bacovský, Myšík, Šrámek, Novotný

Autorem textu je Jaromír Eybl (www.hc-klatovy.cz)

První třetina mnoho šancí nepřinesla, dva góly v ní přesto padly a to na obou stranách. Domácí začali velmi aktivně a ztěžovali hráčům Litoměřic rozehrávku. Ti se pak museli často uchylovat k vyhození puku a tedy zakázanému uvolnění. Přesto to byli právě hosté, kteří poprvé nebezpečně zahrozili. Petr Bacovský ujel obraně Klatov po levém křídle a svůj nájezd zakončil prudkou střelou, gólman Halmoši byl však pozorný. Klatovy kontrovaly šancí Jakuba Kocmana, který se proklestil přes dva obránce hostů, avšak z těžkého střeleckého úhlu jen přestřelil. Domácí tak šli do vedení až v 8. minutě zásluhou Richarda Kepla. Toho našel krásným pasem napříč šířku kluziště Michal Straka a Kepl si tváří v tvář Volkemu věděl rady - 1:0. Klatovy i nadále tlačily a po pěkné kombinační akci se po přihrávce Lubomíra Černého málem prosadil Petr Kreuzman. Oč méně Litoměřice šancí měly, o to překvapivěji v 17. minutě udeřily. Ladislav Slížek zkusil štěstí a od mantinelu vystřelil. Dominik Halmoši puk jen vyrazil před sebe a ve vzniklé skrumáži se nejlépe zorientoval hráč hostů Petr Horčička - 1:1. Domácí tento gól poněkud rozhodil a ke všemu v samotném závěru se díky nedisciplinovasti dostali do oslabení 5 na 3, které naštěstí přerušil konec první třetiny.

Druhá třetina nabídla divákům mnohem lepší podívanou plnou šancí hlavně na straně domácího celku. Úvod však patřil hostům, kteří těžili z početní převahy a Klatovy přišpendlili v jejich obranné třetině. Avšak díky obětavé hře všech hráčů Klatov domácí tento tlak ustáli. Hlavně Jakub Kocman si za svůj skok do střely vysloužil potlesk publika. V čase 26:56 se měnilo potřetí v zápase skóre, když Klatovy měly štěstí v neštěstí. Švík nejdříve v dobré pozici sám před brankářem Volkem selhal, ale dostihl odražený puk a namazal Fialovi na střelu. Václav Fiala neváhal, tvrdě vystřelil a dostal domácí do vedení - 2:1. Ovšem Litoměřičtí kontrovali záhy, konkrétně v 9. minutě, a opět v tom měla prsty dvojice Slížek - Horčička. Druhý jmenovaný vystřelil a Slížek pak do prázdné brány puk dorazil. Dominik Halmoši byl bezmocný. Domácí však inkasovaný gól nakopl a bylo jich plné kluziště. Dvojka Jan Švík - Jiří Maxa si několikrát vyměnila puk, ale nájezd na gólmana gólově zakončit nedokázali. Martin Volke totiž Litoměřice výborným zákrokem zachránil. Ani ne minutu nato přisla další obrovská šance Klatov. Švík z dobré palebné pozice pouze nastřelil Volkeho a Jakuba Lva z následné dorážky Volke rovněž vychytal, čímž přiváděl domácí fanoušky k šílenstvím, neboť ti již slavili předčasně gól. A aby toho nebylo málo, tak ve 13. minutě vychytal Volke i třetí pokus Jana Švíka, kterému zkrátka dnes nebylo přáno skórovat. Kýžený třetí gól tak přišel až v čase 36:09, kdy se prosadil nejlepší střelec Klatov Jaroslav Hobl. Klatovy tak využily přesilovku, když si u pravého mantinelu rychle vyměnili puk Richard Kepl s Michalem Strakou a právě Michal Straka namazal Jaroslavu Hoblovi, který střelou z mezikruží našel sklulinku mezi Volkeho betony - 3:2. Ovšem hrozili i hosté, kteří se dvakrát dostali do samostaného úniku. Dominik Halmoši byl ale pozorný a svůj celek pokaždé podržel.

Třetí třetina nezačala pro domácí zrovna dobře. Už potřetí v zápase dokázali hosté srovnat. Ve 41. minutě Ladislav Slížek ujel obraně Klatov po levém křídle, vystřelil a Jan Zákoutský se trefil z dorážky do prázdné brány - 3:3. Klatovy hnány skvělým publikem se tak musely znovu snažit převážit skóre na svoji stranu. V 8. minutě se to málem povedlo Janu Pavlisovi, jenž však svůj forhendový blafák nedokázal protlačit do branky. Ani Sullmanova tvrdá střela se neujala. Štěstí se na hráče Klatov usmálo až v závěru zápasu, kdy přišel toužený vedoucí gól, již počtvrté. V 18. minutě kapitán klatovského celku Jiří Maxa vybojoval puk za brankou a naservíroval jej Petru Špačkovi. Ten si efektní stahovačkou poradil i s Martinem Volkem a publikum propuklo v bujarý jásot. Litoměřic9m v závěru nepomohla ani power-play, naopak mohli ještě inkasovat po téměř identické situaci jako při čtvrté brance, kdy Richard Kepl zblízka pouze nastřelil v tomto zápase vynikajícího Martina Volkeho. Ani jeho skvělý výkon však hostům nestačil k bodům a Klatovy tak zaslouženě vyhrály, když byly v průběhu celého zápasu lepším celkem.